کدخدایی: طرح استانیشدن انتخابات منتفی شد / شروط شورای نگهبان برای برگزاری الکترونیکی انتخابات
گروه استانها ــ سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه طرح استانیشدن انتخابات منتفی شد، گفت: اگر امنیت لازم و آمادگی فنی برای برگزاری انتخابات بهصورت الکترونیک وجود داشته باشد این مسئله رخ میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، عباسعلی کدخدایی صبح امروز در نشستی خبری در جمع اصحاب رسانه مشهدمقدس اظهار داشت: مصوبهای که اعلام رسمی شده و در فضای کشور بازتاب زیادی نیز داشته تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی بوده که عدم مغایرت آن با شرع اعلام شده است.
کدخدایی در ارتباط با انتخابات پیشِروی مجلس خاطرنشان کرد: هیئت مرکزی انتخابات کار خود را آغاز کرده است و اعضای هیئتهای استانی و شهرستانی نیز انتخاب شده و همین حالا هیئتهای نظارتی استانی و شهرستانی کار خود را آغاز کردهاند و از روز گذشته همایش آموزشی برای هیئتهای نظارتی آغاز کردهایم که تا فردا ادامه داشته و هدف آن توجیه و تبیین وظایف هر کدام از دستگاهها است.
وی با بیان اینکه نسبت به استانی شدن انتخابات قانون مواجهه با ایراداتی شده و مجلس هم اقدامی در این زمینه انجام نداده و این مسئله برای این دوره از انتخابات منتفی است، تصریح کرد: اما برای الکترونیکی شدن انتخابات باید گفت که برای تجمیع آرا حتماً از امکانات الکترونیک استفاده میشود و اگر امنیت لازم و آمادگی فنی برای برگزاری انتخابات بهصورت الکترونیک وجود داشته باشد این مسئله رخ میدهد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: انتخاب الکترونیک یک الزام قانونی است و چند دوره قبل مجلس شورای اسلامی در این زمینه مصوبه داشته و میتواند محاسنی داشته باشد اما همه اینها منوط به این است که رأی مردم محفوظ باشد.
وی با یادآوری اینکه ورود به انتخابات شوراها و نظارت بر آن وظیفه شورای نگهبان نیست، اضافه کرد: با این حال گزارشاتی ما داریم که انتخابات شوراها دچار مشکل شد و ما حساسیت بیشتری در حوزه مجلس داریم و درخواستی که داریم تأمین امنیت روشهای رأیگیری الکترونیک بوده و اگر این امکان وجود نداشته باشد به همان روش قدیمی برمیگردیم در واقع آنچه برای ما مهم است پاسداری از حقوق مردم و حقالناس، و تأمین این وظیفه مهم و اجرای صحیح قوانین است و امیدواریم که همه در راستای این امر تلاش داشته باشند.
سخنگوی شورای نگهبان پاسداری از حقوق و آزادیها برای حضور در انتخابات را مستلزم تبعیت از قوانین دانست و خاطرنشان کرد: حضور همه سلایق در چارچوب قوانین و مقررات ممکن است، البته ممکن است این قوانین اشکالاتی هم داشته باشد ما این گلایه را داشتهایم که دولت و مجلس قوانین فرعی را برای بررسی صلاحیت ثبتنام کنندگان در حضور در انتخابات بررسی نکردهاند و شاهد این بودهایم که برخی از مشکلات بهوجود آمده است، اگر مشکلات قوانین بررسی صلاحیتها رفع شود این مشکلات نیز برطرف میشود و ما توقع داریم که دولت و مجلس در این زمینه اقدام مناسب داشته باشند.
کدخدایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر سازوکار اصلاحطلبان برای انتخاب گزینههای مورد نظر خود برای شرکت در انتخاب مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده نیز تاکنون در این حوزه بهصورت رسمی چیزی نشنیدهام و تنها در رسانهها درباره آن مطالبی دیدهام اما بهطور کلی تا زمانی که این سازوکارها ضد قانون نبوده و اثری بر دستگاههای متولی نداشته باشد مشکلی ندارد اما اگر آثاری بههمراه داشته باشد وظیفه دستگاههای نظارتی است که با آنها برخورد کند.
وی در ارتباط با تخلفات تبلیغاتی که در فضای مجازی رخ میدهد، تأکید کرد: از نظر ما تخلفات تبلیغاتی فرقی ندارد که در فضای واقعی باشد یا در فضای مجازی، خوشبختانه در این زمینه دادستانکل کشور همکاری خوبی داشته و قرار بر این شده که موارد تخلف در این زمینه گزارش، و با آنها برخورد شود.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: اصولاً قانون انتخابات ما در حوزه تبلیغات بسیار محدود و حداقلی است بهجز تعریف اولیه که در حوزه تبلیغات شده در بسیاری از موارد قانون ساکت است و نکتهای که باید مورد توجه قرار داده شود فعالیتی است که نامزدها قبل از نامزد شدن انجام میدهند اما مصداق آن در قانون نیامده بهعنوان مثال حضور در برخی از مجالس و یا هدیه دادن به مردم روستایی که در واقع تبلیغ هستند اما بهلحاظ قانونی نمیتوان با آنها برخورد کرد.
وی با تأکید به اینکه "ما هماکنون در موقعیتی هستیم که نیاز به وحدت، آرامش و امید داریم"، عنوان کرد: برخی مواقع اظهاراتی توسط مقامات مطرح میشود که میان مردم تردید ایجاد میکند لذا توقع میرود بهجای طرح بین مردم، در نشستهایی که آقایان بین خودشان دارند مطرح کنند.
کدخدایی با بیان اینکه عملکرد همه نمایندگان در دوره نمایندگی رصد میشود، گفت: گزارشات واصله به ما واصل شده و ممکن است به صحت گزارش بینجامد و حتی ممکن است موجب عدم صلاحیت نمایندگان شود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش خبرنگاری نسبت به اقدام شورای نگهبان در مورد پالرمو بیان کرد: شورای نگهبان نسبت به پالرمو وظیفه خود را انجام داد و ایراداتش را وارد کرد اما بهجز ما مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این حوزه ورود داشته و سیر رسیدگی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به ما ارتباطی ندارد.
کدخدایی با تصریح به اینکه شورای نگهبان یک باشگاه سیاسی نیست بلکه یک نهاد قانونی است، خاطرنشان کرد: این نهاد نظرات همه بخشهای سیاسی را میشنود و با همه آنها جلسه دارد لذا باید گفت شورای نگهبان هیچ مانعی برای گفتوگو با بخشهای مختلف ندارد و امیدواریم بتوانیم از انتقادات و پیشنهادات همه آنها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما یک باشگاه سیاسی نیستیم که بخواهیم سهمی را برای یک بخش سیاسی در نظر بگیریم؛ اگر موضوعی در حوزه انطباق با اسلام باشد ما در حوزه آن ورود پیدا میکنیم، ما تلاش داریم که با توجه به مستندات و بندهای پرونده در مورد افراد قضاوت کنیم اما گرایش سیاسی گروهها و احزاب محل بحث ما نیست.
سخنگوی شورای نگهبان با اعلام اینکه هماکنون تمام هیأتهای نظارت انتخابات در استانها فعالیت خود را آغاز کردهاند، عنوان کرد: در هر 31 استان، هر استان 5 نفر بهعنوان هیئتهای استانی و تمام هیئتهای شهرستانی و در هر شهرستان 3 نفر بهعنوان انتخاب شدهاند.
کدخدایی با تأکید به اینکه "درخواست ما در برگزاری انتخابات الکترونیک این است که امنیت دادهها تضمین شود"، متذکر شد: باید بحثهای فنی مورد توجه قرار بگیرد ما مسئول تأمین امنیت رأی مردم هستیم و این مسئله از هر موضوعی اهمیت بیشتری دارد.
انتهای پیام/ش+