سقف میلیونی برای پایان کابوس آوارگی زنان کارتن‌خواب+تصاویر

سقف میلیونی برای پایان کابوس آوارگی زنان کارتن‌خواب+تصاویر

مراکز نگهداری مادر و کودک، سامانسرای لویزان و ۲ گرمخانه‌، در سطح شهر تهران مسئولیت نگهداری زنان کارتن‌خواب را برعهده دارند که در این بین مراکز نگهداری مادر و کودک، برای این کار ماهانه‌ هزینه‌هایی در حدود یک‌ونیم میلیون تومان دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مرگ  تعدادی از کارتن‌خواب‌ها در اوایل دهه 80 توجه بسیاری از مسئولان را نسبت به این معضل اجتماعی جلب کرد از این‌رو راه‌اندازی گرمخانه‌ها برای ساماندهی و اسکان اضطراری کارتن‌خواب‌ها در دستور کار قرار گرفت.

در حال حاضر 19 گرمخانه در مناطق مختلف شهر تهران وجود دارد اما از آنجایی که سال‌هاست این پدیده بین زنان نیز دامن‌گیر شده و مصادیق آن در گوشه و کنار خیابان‌های شهر به اندازه‌ای است که نمی‌توان آن را کتمان کرد، شهرداری بار دیگر آستین‌ها را بالا زد و مراکزی هم برای زنان کارتن‌خواب ایجاد کرد تا به کابوس آوارگی شب‌های آنها پایان دهد.

در حال حاضر دو  گرمخانه در مناطق 12 و 22، یک سامانسرا در لویزان و سه مرکز مادر و کودک در منطقه 15، محله جماران و نواب در شهر تهران وجود دارد که به شکل‌های مختلف به زنان کارتن‌خواب و معتاد خدمات ارائه می‌دهند.

سامانسرای لویزان با 150 نفر ظرفیت مرکز نگهداری موقت زنان آسیب دیده شهر تهران است، زنان متکدی و کارتن‌خوابی که توان انجام امور روزانه خود را ندارند در این مرکز نگهداری می‌شوند و بین آنها معلول جسمی و ذهنی، بیمار روانی و سالمند نیز وجود دارد.

این افراد پس از جمع‌آوری توسط مأموران گشت شهرداری که از طریق مشاهده مأموران در سطح شهر یا گزارش شهروندان از طریق سامانه 137 ، صورت گرفته است به قسمت پذیرش سامانسرا منتقل می‌شوند و بعد از تشکیل پرونده، لباس آلوده دریافت و لباس فرم به آنها ارائه میشود. در این مکان وعده غذایی گرم، لباس مناسب فصل و امکان حمام و نظافت به مراجعان ارائه می‌شود.

اگر بین آنها افراد معتاد وجود داشته باشد بعد از 48 ساعت و حداکثر یک هفته بر اساس ماده 16 قانون به مراکز ترک اعتیاد ارجاع داده می‌شوند. حداکثر نگهداری مراجعان نیز حدود 3 الی 4 ماه است و شامل کسانی می‌شود که سرپناهی ندارند و باید به بهزیستی معرفی شوند بنابراین تا زمانی که بهزیستی اعلام پذیرش کند در این مرکز می‌مانند.

در ادامه این بازدید، خبرنگاران سری به مرکز درمانی و بازتوانی مادر و کودک در منطقه 15 زدند؛ این مرکز مرجع پذیرش زنان باردار معتاد و زنانی است که علاوه بر اعتیاد فرزندی هم به همراه دارند.

خانم 37 ساله ای که 4 ماه است اعتیاد خود به مصرف شیشه را ترک کرده و فرزند دوم خود را در همین مقطع به دنیا آورده است، می‌گوید: همسرم فوت کرده و همراه با پسر 4 ساله‌ام در این مرکز زندگی می‌کنم. ماهانه یک میلیون و 200 هزار تومان می‌پردازم و از وضعیت این مکان رضایت دارم.

وی درباه نحوه تأمین هزینه ماهانه خود می‌گوید: از طریق خیاطی و نظافت منازل کسب درآمد می‌کنم ولی پرداخت هزینه مرکز برای من دشوار است با این حال به دلیل اینکه کسی را ندارم، زندگی در این مکان را دوست دارم.

خانم 32 ساله‌ای که چند روز از زایمانش گذشته نیز می‌گوید: همسرم زندان است و مادر همسرم ماهانه یک میلیون و 200 هزار تومان برای نگهداری من در این مرکز می‌پردازد البته او نیز گفته دیگر توان پرداخت این هزینه را ندارد.

وی با بیان اینکه تردد در این مرکز آزاد نیست و اگر کسی بخواهد از مرکز خارج شود او را همراهانش می‌سپارند، می‌گوید: 5 ماه است در این مرکز زندگی می‌کنم و در حال مصرف متادون هستم البته نوزادم را به دلیل اعتیادم به بهزیستی سپرده‌اند.   

عباس دیلمی‌زاده مدیرعامل جمعیت تولد دوباره که مرکز مادر و کودک را در اختیار دارد، می‌گوید: در این مرکز کارگاه‌های آموزشی راه‌اندازی شده و افرادی که دو ماه از ورودشان بگذرد می‌توانند از این کارگاه‌ها برای آموزش، تولید محصولات و ایجاد منبع درامد استفاده کنند این امر در گذراندن وقت آنها و کمتر فکر کردن به مصرف مواد موثر است. همچنین سالنی در نظر گرفته شده که بعد از کسب مجوز تبدیل به کارگاه شیرینی‌پزی خواهد شد. این فعالیت نیز به عنوان یک شغل خانگی محسوب می‌شود و زنان حاضر در این مرکز می‌توانند از طریق آن کسب درآمد کنند.

 وی با بیان اینکه حضور زنان در این مرکز تا زمانی که توانایی لازم برای زندگی مستقل در جامعه برایشان فراهم شود، ادامه دارد، می‌گوید: این مرکز دارای 40 نفر ظرفیت و بخش بیمارستانی ویژه زنان باردار و بخش درمانی و همچنین دارای پزشک، روانشناس و بهیار است.

دیلمی‌زاده می‌گوید: افراد حاضر در این مرکز از طریق بهزیستی، شهرداری، ان‌جی‌اوها، شناسایی توسط افراد مجموعه تولد دوباره و یا به صورت خود معرف، حضور می‌یابند. هزینه درمان و نگهداری از زنان نیز رایگان است مگر اینکه در جریان مصاحبه با این افراد تشخیص دهیم که توان پرداخت هزینه دارند. در این صورت حداقل هزینه نگهداری یک فرد ماهانه 800 هزار تومان است ولی ممکن است برخی افراد 200 هزار تومان بپردازند.

وی در ادامه می گوید: این مرکز گران‌قیمت است زیرا کادر درمانی و خدمات دارویی دارد و درعین حال از سازمان بهزیستی و کمک‌های خیرین بهره‌مند می شویم. این مکان یک سال است که راه‌اندازی شده و سودی برای ما ندارد اما ماهانه 25 میلیون تومان از سوی جمعیت تولد دوباره و بهزیستی پرداخت می‌شود؛ علاوه بر این 7 تا 10 میلیون تومان نیز از طریق افراد حاضر در این مرکز و کمک‌های مردمی جمع‌آوری می‌شود. در مجموع همه این هزینه برای 35 نفر به صورت ثابت و 20 نفر که به صورت روزانه تردد دارند، صرف میشود.

آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران , آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران , آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران , آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران , آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران , آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران , آسیب‌های اجتماعی , شهرداری تهران ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon