توسعه صادرات با ثبت برند ملی و جهانی زرشک امکان‌پذیر است

توسعه صادرات با ثبت برند ملی و جهانی زرشک امکان‌پذیر است

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت برندسازی در بازارهای خارجی گفت: باید در راستای ثبت برند ملی و جهانی زرشک و توسعه تبلیغات این محصول در بازارهای داخلی و خارجی تلاش شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، نظر افضلی ظهر امروز در نشست میز ملی توسعه صادرات زعفران، زرشک و عناب خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر 120 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت زعفران بوده و هزینه جمع‌آوری و جداسازی زعفران برای هر کیلو در حدود 4 میلیون تومان است که این موضوع هزینه بالایی بر کشاورزان تحمیل کرده و قیمت نهایی این محصول را افزایش داده است‌.

وی گفت: در راستای حمایت از زعفران  در کشور اقدامات زیادی در سال‌های اخیر انجام شده که می‌توان به ثبت برند ملی زعفران، ورود زعفران به بورس کالا و تشکیل صندوق حمایت از زعفران اشاره کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان افزود: مقرر شده است نیم درصد از عواید صادرات زعفران به صندوق حمایت اعطا شده و این صندوق در راستای تبلیغ و برندسازی جهانی این محصول تلاش کند.

افضلی بیان کرد: در موضوع زرشک نیز در حال حاضر 21 هزار تن تولید زرشک کشور بوده که متاسفانه صادرات سالانه این محصول فقط 400 تن است و با توجه به استراتژیک بودن این محصول در استان باید در راستای ثبت برند ملی و جهانی زرشک و توسعه تبلیغات این محصول تلاش شود.

وی با اشاره به تشکیل میز ملی توسعه صادرات زعفران، زرشک و عناب خراسان جنوبی در بیرجند اظهار داشت: اینکه جایگاه اصلی تصمیم گیری در مورد زرشک و زعفران کشور به استان خراسان جنوبی واگذار شده است جای بسی خوشحالی است و باید در مورد عناب و سایر محصولات استراتژیک استان نیز همین طور باشد.

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به مشکلات مطرح شده در این جلسه تلاش می‌کنیم یک جلسه در کمیسیون کشاورزی مجلس خاص زعفران و زرشک برگزار کنیم و با حضور دست اندرکاران موضوع کاملا مسائل شکافته شده و با رایزنی با وزرای جهاد کشاورزی و صمت مشکلات حل و فصل شود.

خشک کردن غلط زرشک سلامت مصرف کننده را به خطر می‌اندازد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: محصول زرشک نیز اگر در سطح جهانی شناخته شود همانند زعفران به سرعت توسعه صادراتی آن را شاهد خواهیم بود.

افضلی با اشاره به تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان برای احداث بارگاه زرشک عنوان کرد: باید به روش‌های خشک کردن و انبار زرشک توجه ویژه‌ای داشت چراکه در صورت عدم توجه به نکات ویژه فرآوری زرشک شاهد تولید سم آفلاتوکسین خواهیم بود که این موضوع سلامت مصرف کنندگان را با مخاطره جدی مواجه خواهد‌ کرد.

تولید 22 تن  زعفران خشک در قاین

فرماندار قاین نیز در این جلسه اظهار داشت: دغدغه ما حفاظت و صیانت از میراثی است که خاستگاه آن را هزاران سال گذشته در در قاین کشت شده است.

کریمی افزود: با وجود خشکسالی‌ها و کم آبی‌ها باید برای جلوگیری از مهاجرت گام‌های موثر برداریم. 

وی گفت: قاینات با کیفیت ترین زعفران را دارد و 22 تن  زعفران خشک و هفت هزار تن زرشک در این شهرستان تولید می‌شود و  سه واحد فرآوری در قاینات داریم. 

فرماندار قاین  بیان کرد: زرشک، زعفران و عناب برای ما ماندگار است چون کم حجم و ارزش صادراتی بالایی دارد و ترکیه و هند حرفی برای گفتن در این زمینه  ندارد. 

کریمی عنوان کرد: برای نجات شرق کشور لازم است نهاد سرمایه گذاری را به سمت خراسان رضوی سوق دهیم اگر غفلت کنیم افغانستان به کشوری زعفران خیز تبدیل شده و کار را برای ما مشکل دار می‌کند.

زرشک و زعفران خراسان جنوبی می‌تواند ارز کشور را تأمین کند

رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشاورزی باغداری خراسان جنوبی گفت: کشاورزی ما به ویژه زعفران در شرایط خاصی است و باید تلاش کنیم محصول زعفران و زرشک خراسان جنوبی در کشور معرفی شود چون این محصولات می‌تواند ارز  کشور را تامین کند. 

عباس‌نژاد افزود: ما باید برای زعفران بیشتر  برنامه‌ریزی کنیم. چرا باید تاجر افغانی زعفران ما را ا خریداری کند؟ کشاورز در مضیقه است و مجبور می‌شود زعفران خود را به تاجر افغانی بفروشد.

وی بیان کرد: امروز باید زعفران را از ایران خارج شود تا سود آوری شود. زعفران زیادی بر روی دست مردم مانده است. هر چند  تحریم ما را  احاطه کرده اما باید تحریم را دور بزنیم.

سالن‌های ادارات برای خشک کردن زرشک استفاده کرد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز گفت: اشتراکی بین زرشک، زعفران، عناب، پسته، انار و گیاهان دارویی وجود دارد چون این محصولات اهمیت زیادی دارند. 

خیریه با بیان اینکه برندسازی بسیار مهم است همان طور که برای زعفران برندسازی دیده شده باید برای زرشک و عناب دیده شود افزود: زمان برداشت زرشک و زعفران زمان کوتاهی است و باید در  همان زمان  برداشت شود در غیر این صورت نمی‌توان نتیجه گرفت .

وی اظهار داشت: سالن‌های ادارات را می‌توان برای خشک کردن محصولات استراتژیک استفاده کرد و قبل برداشت آنها را مجهز کنیم .

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند افزود: خراسان جنوبی بین یک هزار تا یک هزار و 800 تن زرشک تازه دارد که رقم زیادی برای خرید نیاز است و در خواست وام برای خرید کردیم.

 بالای 70 درصد زعفران خراسان جنوبی صادرات می‌شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: خراسان جنوبی استان شاخص در حوزه زعفران، زرشک و عناب شناخته شده است. 

وی با بیان اینکه در این استان 350 تن تولید زعفران، 19 هزار تن زرشک، 6 هزار تن  تولید عناب داریم افزود: در حوزه زرشک و عناب کمتر از دو درصد صادرات می‌شود و مابقی در  داخل کشور مصرف می‌شود.

داوود شهرکی با بیان اینکه بالای 70 درصد زعفران استان صادرات می‌شود گفت: خراسان جنوبی با برند معروف تروند محصولات تولیدی‌اش در نمونه‌های مختلف تولید و صادر می‌‍شود. هر چند خراسان جنوبی نه تنها در حوزه محصولات استراتژیک بلکه در بخش معادن نیز خاص است در برخی معادن منحصر به فرد است. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: هدف از این نشست بررسی کارشناسی، نگاه تخصصی و تجربیات به بازارهای خارج کشور است.  تلاش‌های زیادی در جهاد کشاورزی صورت گرفته و واحدهای فرآوری خوبی شکل گرفته است.

راه‌اندازی کارگروه محصولات استراتژیک در استان 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی همچنین در این نشست با بیان اینکه موضوع  صادرات محصولات استراتژیک از اهمیت زیادی برخوردار است اظهار داشت: سال گذشته بحث کارگروه محصولات استراتژیک در استان به دستور استاندار رقم خورد. 

مشیرالحق عابدی با بیان اینکه راه اندازی کارگروه محصولات استراتژیک با محصولات زرشک، زعفران و عناب محقق و منجر به تدوین سند جامع برای این محصولات شد. 

وی بیان کرد: هر چند  انار و پسته در سند جامع محصولات استراتژیک استان  خراسان جنوبی تاکنون لحاظ نشده اما از این به بعد باید لحاظ شود. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی عنوان کرد: ابتدای سال گروهی مامور شدیم تا در راستای اجزای برنامه‌های سال و شعار سال عملکرد دستگاه‌ها بررسی شود و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان عملکرد قابل قبولی داشت.

عبادی با بیان اینکه جلسه‌ای با بنیاد نخبگان داشتیم آنها متولی برنامه‌هایی که قابلیت اجرایی عملیاتی داشتند هستند افزود: در برگزاری میز زعفران، زرشک و عناب قرار است تحقیقات علمی استان با اقدامات عملی عجین شود و در سایر استانها نیز برنامه‌های مختلفی رقم خورده که تلاش می‌شود محصولات خراسان جنوبی را  با برند خاص معرفی کنیم. 

انتهای پیام / 254/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon