رئیس شورای ملی زعفران ایران: قیمت خرید زعفران از کشاورز با قیمت بازار تفاوت فراوان دارد
رئیس شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه در شش ماه امسال ۷۷ تن زعفران ایران صادرات شد، گفت: قیمت خرید زعفران از کشاورز با قیمت بازار تفاوت فراوان دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محسن احتشام در میز تخصصی ملی توسعه صادرات سه محصول زرشک، زعفران و عناب خراسان جنوبی با اشاره به خامفروشی زعفران اظهار داشت: در میز گرد ملی زعفران خواستاریم فرایند صادرات زعفران به نحوی مدیریت شود که خامی منصفانه بفروشیم.
وی با بیان اینکه کشاورزان در برابر رنج متحمل شده مزد واقعی خود را دریافت نمیکنند، افزود:هرچند قیمت زعفران در بازارهای نوین با مبلغی که از کشاورز خریداری می شود، تفاوت زیادی دارد.
رئیس شورای ملی زعفران ایران با اشاره به اینکه خواستاریم مزارع زعفران شناسنامهدار شوند افزود: شورای ملی زعفران خواهان هم افزایی مثبت در بورس در راستای حفظ منافع کشاورز است و از سازمان تعاون روستایی خواستاریم هر گونه اقدامی را با مشورت بخش خصوصی انجام دهد.
احتشام افزود: سال به سال سطح زیرکشت زعفران افزایش می یابد و پایین بودن راندمان تولید یکی از مشکلات زعفران کاران است مقدار برداشت در هر هکتار چهار هکتار است اما برخی کشاورزان نمونه 35 تن در. هر هکتار برداشت میکنند افزایش راندمان و بهره وی باید . توجه بیشتری شود.
وی خواستار مکانیزاسیون مرحله برداشت محصول زعفران شد وگفت: مکانیزاسیون زعفران نیاز فعلی و آینده بوده که نیازمند توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی است و نیازمندیم کشاورزی قراردادی و بهرهمندی کشاورزان از مکانیزاسیون این بخش مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع معادن و کشاورزی بیرجند گفت: در حال حاضر شش هزار تن عناب، 21 هزار تن زرشک خشک و 70 تن زعفران در خراسان جنوبی تولید میشود.
احتشام افزود: در سال گذشته 110 هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت زعفران بود که 382 تن محصول تولید وامسال سطح زیر کشت زعفران 120 هزار هکتار است که پیش بینی می شود از این میزان 450 تن محصول درکشور برداشت شود.
رئیس شورای ملی زعفران ایران گفت: امارات متحده عربی، اسپانیا، هنگ کنگ، ایتالیا، افغانستان، قطر، هند، آلمان و فرانسه به ترتیب کشورهای خریدار عمده زعفران ایران دانست وادامه داد: در شش ماهه نخست سال 77 تن زعفران به نقاط مختلف دنیا صادر شده است
احتشام خواستار تشکیل صندوق حمایت از زعفران شد و گفت: نیم درصد از درامد حاصل از صادرت به صندوق واریز شود و در راستار بازارسازی، معرفی و تبلیغات هزینه شود
وی بیان داشت: در زمینه برگشت ارز حاصل از صادرات باید تجدید نظر شود،وباید آموزشهای نوین کاشت داشت برداشت به کشاوزان آموزش داده شود تولید، توزیع و صادرات حلقه های یک زنجیر بوده که باید مورد توجه باشند
احتشام گریزی به محصول زرشک زد وگفت: در حال حاضر سهم ما از سبد کالای استراتژیک پایین است، باید میز تخصصی بسته تشویقی تدوین شود تا زرشک را در دنیا به درستی معرفی کنیم و بازار بسازیم هرچند در روند خشک کردن و فرآوری ضعف هایی وجود دارد، اما از متولیان خواستاریم در راستای ایجاد بارگاه های زرشک، سود تسهیلات را پایین آورند.
تدوین سند حمایت از محصولات استراتژیک در برنامه ششم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه در برنامه ششم سند حمایت از محصولات استراتژیک تدوین شده تا زعفران از این وضعیت ارتقا باید گفت: رسالت اصلی ما افزایش بهره وری ارتقای تولید است .
قوسی با بیان اینکه دنبال افزایش سطح زیر کشت نیستیم زیرا بحران آب داریم افزود: هدفمان افزایش بهره وری راندمان و ارتقای تولید هدف گذاری شده است.
وی بیان داشت: تا پایان برنامه ششم افزایش عناب 24درصد،. زرشک 23.د رصد مد نظر است و بیشتر برنامه ها در ارتقای تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تولید محصول سالم را هدف گذاری کرده ایم ودر راستای مبارزه با آفات وبیماری ها از طریق بیولوژیک مطرح است هرچند یکی از مواردی که در برداشت باید توجه شود انبار و انبار داری است که باید هدف گذاری شود.
قوسی با بیان اینکه بارگاههای زرشک بسیار مهم است افزود: پنج کارخانه فرآوری سال گذشته در استان به بهره رسید اما ما معتقدیم باید باید کشاورزی قراردادی را در استان جا بیندازیم اگر قرار است دغدغه نداشته باشیم کشاورزی قراردادی جا بیفتد بین تولید کننده و تاجر است تولید کننده ب اندازه فروش و قرار داد خواهد بود
نایب رئیس شورای ملی زعفران ایران هم با بیان اینکه آمادگی داریم به هر کشوری که زعفران صادر می کنیم، ارز حاصل از صادرات را در همان کشور از طریق صرافی ها به دولت تحویل دهیم گفت: مشکلات برگشت ارز حاصل از صادرات رفع شود
میری افزود: استفاده از مکانیزاسیون برداشت باعث افزایش هر چه بیشتر کیفیت می شود وسازمان تعاون روستایی یا دولت که خرید زعفران را انجام می دهند، صادرکننده را هم ببینند و به فکر صادرات باشند.
وی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی در خرید توافقی زعفران مانند دو سال گذشته پول را با تاخیر به کشاورزان ندهند،افزود: کیفیت زعفران ایران باعث ایجاد بازارهای جهانی شده است،.
به گفته وی تولید زعفران در شرایط فعلی کشور کار دشواری است.
انتهای پیام/254/ش