وزیر آموزش و پرورش در قزوین:هویت ایرانی اسلامی مهم‌ترین هدف دشمن در تهاجم فرهنگی است


وزیر آموزش و پرورش در قزوین:هویت ایرانی اسلامی مهم‌ترین هدف دشمن در تهاجم فرهنگی است

وزیر آموزش و پرورش گفت: تحلیل بسیاری از حملات فرهنگی دشمن نشان می‌دهد هویت ایرانی اسلامی امروز مهم‌ترین هدف دشمن در تهاجمات فرهنگی علیه ایران است چرا که می‌داند نابودی ملت‌ها با هویت آنان ارتباط مستقیم دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محسن حاجی میرزایی ظهر امروز در دومین همایش ملی کودکان ایران اسلامی که با حضور آیت‌الله عبدالکریم عابدینی امام جمعه قزوین، هدایت‌الله جمالی‌پور استاندار قزوین، مجمع نمایندگان استان قزوین و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار داشت: تغییراتی که در قرن اخیر در سبک زندگی بشر در کره زمین به وقوع پیوست و زمانی که با توسعه تکنولوژی همراه شد موجب شد تا برخی از ارزش‌ها، باورها و هویت در ملل مختلف دستخوش تغییر شود که گاهی این تغییر موجب تضعیف باورها و اعتقادات شده است.

وی بیان کرد: این در حالی است که همین توسعه می‌توانست به عنوان یک نقش حمایتگر درکنار داشته‌های معنوی و فرهنگی ملت‌ها قرار گیرد و برخی از کشورها توانستند از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند اما در عمده کشورهای دنیا مسئله هویت به یک چالش تبدیل شد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: دنیا امروز می‌داند که مردمی با اعتقاد  و ارزش‌های قوی می‌توانند جوامع را به رشد و بالندگی برسانند و به همین منظور هر ساله برنامه‌های مختلفی به منظور تقویت و پررنگ ساختن اعتقادات، ارزش‌ها و باورهای مردمان در ملل مختلف برگزار می‌شود.

حاجی میرزایی گفت: این مسئله در کشورهایی نظیر ایران که دارای تمدنی غنی و هویتی ارزشمند از ایران و اسلام هستند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چرا که این نوع از زندگی با فرهنگ خاص مردم ما دارائی ارزشمندی است که اگر نتوانیم از آن به خوبی حفاظت  و حراست کنیم در تهاجمات فرهنگی به تاراج خواهد رفت.

وی افزود: انقلاب اسلامی نیز خود بخشی از این تمدن است که در طی مسیر رشد و شکوفایی ایرانیان شکل گرفت و زندگی مردمان این سرزمین را با فرهنگ اسلامی تطبیق دارد و حاصل آن نوعی از هویت ارزشمند ایرانی و اسلامی است که باید برای حفظ آن برنامه‌ریزی و تلاش صورت گیرد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تهاجم فرهنگی صورت گرفته علیه ایران نیز با همین منظور و با هدف قرار دادن هویت ایرانی و اسلامی مردم ما برنامه ریزی شده است و در این بین باید حساسیت مسئولین فرهنگی، دستگاه‌های مرتبط و نهادهای آموزشی بیش از پیش باشد.

حاجی میرزایی افزود: ایجاد بی‌تفاوتی نسبت به واکنش‌های اجتماعی جامعه به استکبار ستیزی، مبارزه با ظلم و ارزش‎های ایرانی و اسلامی از برنامه‌هایی است که دشمن به منظور کمرنگ کردن هویت از آن بهره‌گرفته است و برای مقابله با آن در مرحله نخست نیاز است تا مشکلات و حساسیت‌های موجود در این حوزه شناسایی و برای مقابله با آن گام برداشته شود.

وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش نیز به عنوان نهاد متولی آموزش بخش بزرگی از جامعه در این حوزه احساس مسئولیت دارد و با اجرای همایش ملی هویت کودکان ایرانی و اسلامی در دوره پیش دبستانی برآن است تا بخشی از رسالت آموزشی خود در حوزه هویت و اقدامات فرهنگی اثرگذار برای تقویت ارزش‌های اسلامی را اجرایی کند.

وزیرآموزش و پرورش گفت: اگر بخواهیم در کشور اقدامات اساسی در حوزه هویت صورت گیرد باید در ابتدا تعریف مشترکی از این کلید واژه ایجاد کنیم تا درکی کامل از این وضعیت در کشور  ایجاد شود.

حاجی میرزایی گفت: در حال حاضر نیازمند شناخت وضعیت موجود در حوزه هویت هستیم تا بتوانیم با همراهی و ایجاد درکی درست از اهمیت این بخش به برنامه‌ریزی برای حل و فصل آن برسیم.

وی تصریح کرد: دوره پیش دبستانی به دلیل ماهیت پویایی آن می‌تواند زمینه ساز خوبی برای تقویت این مفهوم باشد و در این خصوص تلاش شده تا از بهترین و با نشاط ترین کادر آموزشی در این سن بهره‌گیری شود.

وزیر آموزش و پروش گفت: اما در این بخش به حمایت خانواده‌ها نیز نیاز اساسی داریم  چرا که نخستین مفاهم و شاکله اصلی از هویت در بین خانواده در سنین زیر 5 سال شکل می‌گیرد و  قطعا دوره پیش دبستانی تاکید و تایید کننده مفاهیم تعلیم داده شده در بستر خانواده است.

حاجی میرزایی گفت: توجه به ابعاد مختلف مسئله آموزش، تربیت و پرورش کودکان در این حوزه می‌تواند بسیار اثربخش باشد و باید نکات مرتبط باهویت و محتوای این بخش به خانواده‌ها ارائه گردد.

وی افزود: ارائه مداخلات هدفمند برای ارائه آموزه‌های حوزه هویت و باورهای اجتماعی از مواردی است که در دوره پیش دبستانی با همراهی خانواده‌ها اجرایی می‌شود.

بهره‌گیری درست از سرمایه انسانی در گرو هویت بخشی به آیندگان است

هدایت‌الله استاندار قزوین نیز در بخش دیگری از این همایش اظهار داشت: مسئله سرمایه انسانی امروز به عنوان یکی از اصلی‌ترین منافهیم در حوزه قدرت نرم در کشورها مطرح است، مسئله‌ای که با حضور ارزش‌ها و هویت ملل ارتباط مستقیم دارد از این رو اگر بخواهیم روی استفاده از سرمایه انسانی تاکید کنیم باید به حوزه هویت بخشی و تعمیق ارزش‌ها توجه جدی صورت گیرد.

استاندار قزوین گفت: کشور ایران به دلیل تمدن قوی و ارزش‌های ایرانی و اسلامی از ظرفیت‌های ویژه‌ای در این حوزه برخوردار است که توجه به منابع انسانی و ظرفیت‌های موجود در این بخش می‌تواند کشو ررا به یکی از قدرت‌های موجود در این حوزه تبدیل کند.

جمالی‌پور خاطرنشان کرد: تمدن کهن ایران اسلامی در این حوزه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد به شرطی که مراقب باشیم در گیر و دار تغییرات سبک زندگی و توسعه کتنولوژی  هویت ایرانی و اسلامی بین مردم جامعه کمرنگ نشود.

وی افزود: همواره یکی از چالش‌های موجود در این بخش تعمیق بخشی به باورها، اعتقادات و هویت بخشی به نسل آینده در جوامع است که با آموزش و ارائه محتوای مرتبط با این حوزه به نسل کودک  و نوجوان می‌توان مشکلات موجود در این بخش را مرتفع کرد.

استاندار قزوین گفت: برگزاری همایش ملی هویت کودکان ایرانی و اسلامی در دوره پیش دبستانی قطعا گامی موثر دراین حوزه است که می‌تواند ثمرات و نتایج ارزشمندی برای کشور به همراه داشته باشد.

جمالی‌پور تصریح کرد: آموزش و پرورش به عنوان نهاد متولی ارائه خدمات آموزش به این گروه سنی با فعالیت در این بخش می‌تواند نقش قابل توجهی دز تعمیق این ارزش‌ها داشته باشد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon