اجرای پروژه‌های آبخیزداری در گیلان عامل جلوگیری از جاری شدن سیلاب و فرسایش خاک است


اجرای پروژه‌های آبخیزداری در گیلان عامل جلوگیری از جاری شدن سیلاب و فرسایش خاک است

طرح‌ها و پروژه‌های آبخیزداری در گیلان علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک از جاری شدن سیلاب در نقاط مختلف این استان جلوگیری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، طرح‌های آبخیزداری به نحو قابل ملاحظه‌ای قادر به جلوگیری از پدیده فرسایش خاک هستند علاوه بر این‌ها تحقیقات و بررسی‌های کارشناسی و علمی نشان می‌دهد مجموعه اقدامات آبخیزداری در استان گیلان نه تنها مزایای یاد شده را در بر دارد بلکه در تقویت پوشش گیاهی نیز نقش بسیار مؤثری خواهد داشت.

با توجه به اهمیت اجرای پروژه‌های آبخیزداری در مهم‌ترین حوزه‌های آبخیز استان گیلان، علاوه بر اعتبارات و منابعی که از صندوق توسعه ملی برای انجام این کار به سراسر کشور از جمله گیلان اختصاص پیدا می‌کند لازم است منابعی نیز از محل اعتبارات خود استان نیز برای عملیاتی کردن طرح‌های مذکور در نظر گرفته شود.

در سال گذشته و در چندین نوبت شاهد جاری شدن سیلاب در مناطق شرقی و غربی استان گیلان بودیم که خسارت‌های فراوانی نیز به تأسیسات زیربنایی، راه‌ها، پل‌ها، ابنیه‌ها و سایر امکانات وارد کرد امسال نیز قسمت‌های مختلفی از گیلان پس از بارش‌ شدید باران در چندین نقطه دچار طغیان رودخانه‌ها و آبگرفتگی شد.

اما آنچه که در این‌جا بسیار حائز اهمیت بوده این است که بر اساس نظر متخصصان امر اجرای طرح‌های موسوم به آبخیزداری در کنار مسئولیت‌پذیری سایر دستگاه‌ها جهت انجام تکالیف سازمانی خود می‌تواند به نحو قابل توجهی از بروز مشکلات یاد شده جلوگیری کند بنابراین حمایت ملی و استانی از چنین پروژه‌هایی ضروری است.

سرپرست معاونت فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت با بیان اینکه در صورت تخصیص اعتبارات ملی و استانی این منابع برای پروژه‌های آبخیزداری سراسر گیلان هزینه می‌شود عنوان کرد: هم‌اینک یکسری پروژه در همین حوزه پیش‌بینی شده که جهت اجرا منتظر تزریق اعتبارات هستند.

فریور نقوی به مهم‌ترین مزیت‌ها و کارکردهای اجرای پروژه‌های آبخیزداری در استان گیلان و شهرستان‌های مختلف آن نیز اشاره کرد و در این باره اظهار داشت: اثرگذاری فراوان در جهت کنترل سیلاب و رسوب از یک سو و حفاظت از خاک بخشی از کارکردهای فراوان اجرای پروژه‌های آبخیزداری در استان گیلان محسوب می‌شود.

وی تقویت سفره‌های زیرزمینی و ممانعت از مهاجرت روستائیان به شهرها را از کارکردهای مهم اجرای پروژه‌های آبخیزداری اعلام کرد و افزود: شاید برخی تصور کنند آبخیزداری مفهومی جدید است اما واقعیت امر این است که آبخیزداری از مهم‌ترین اقداماتی است که از سال‌های دور تاکنون در استان گیلان به مرحله اجرا در می‌آید.

سرپرست معاونت فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تخصیص متناوب اعتبارات و منابع مالی لازم برای عملیاتی کردن طرح‌های آبخیزداری را مورد تأکید قرار داد و گفت: این اداره کل اقدامات خود در حوزه آبخیزداری را به ویژه در مناطق بالادستی به فراخور تخصیص اعتبارات به مرحله اجرا در می‌آورد. 

نقوی روند اجرای پروژه‌های آبخیزداری شهرستان تالش را مورد ارزیابی قرار داد و در تشریح عملیات اجرایی این طرح‌ها افزود: امسال و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی 3 قرارداد برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در محدوده شهرستان تالش منعقد شده است که طرح‌های مذکور هم‌اینک به صورت متناوب در حال عملیاتی شدن هستند.

وی پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها و طرح‌های آبخیزداری استان گیلان را به طور میانگین چیزی حدود 50 درصد اعلام کرد و ابراز داشت: امیدواریم با تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌های آبخیزداری در سراسر استان گیلان، مردم از مزایای آن‌ها به خوبی بهره‌مند شوند و آثار این اقدامات ارزشمند برای آنان کاملاً قابل مشاهده شود.

سرپرست معاونت فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان استفاده از ظرفیت اهالی بومی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: به طور معمول این همکاری‌ها در پروژه‌های آبخیزداری که به ماشین‌آلات سنگین و یا به دانش فنی و تخصصی خاصی نیاز نداشته باشد انجام می‌شوند.

انتهای پیام/614/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon