طرح «کتاب فروشیهای محله» دوباره قوت بگیرد
رئیس اتحادیه ناشران گفت: کتابفروشیهای هر محله جزوی از فرهنگ هر محل هستند و افرادی که امروز جز مخاطبان فعال کتابها محسوب میشوند افرادی هستند که در همان دوره اجرای این طرح رشد پیدا کرده اند.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، هومان حسنپور رئیس اتحادیه ناشران در گفتوگو با میزان، پیرامون تاثیر هفته کتاب بر فعالیت ناشران و رونق خرید کتاب و سرانه مطالعه در کشور گفت: هفته کتاب بر فعالیت ناشران و فروش کتاب تاثیر میگذارد، هر ثانیه و لحظه در هفته کتاب زمانی مقتنم برای افزایش سرانه کتاب و کتابخوانی محسوب میشود.
وی در همین راستا ادامه داد: اگر دستگاهها، سازمانها و نهادهای برگزار کننده هفته کتاب فعالیتها را از حالت روتین خارج کنند قطعا میتوان شاهد تحولات مناسبی بود و از آنجا که همه دست اندرکاران فعال در این حوزه علاقمند هستند تا کاری ارزشمند انجام دهند و برای این منظور تلاش میکنند، بیشک هقته کتاب راه را برای افزایش سرانه مطالعه در کشور باز خواهد کرد.
حسنپور ضرورت برنامه ریزی مناسب برای مناسبتهایی چون هفته کتاب اظهار کرد: چنانچه مطالبات و برنامهریزی های مناسب از مدتها قبل دسته بندی شود خروجی موفقی در هفته کتاب خواهیم داشت آنگاه میتوان گفت که گامی موثر در راستای افزایش سرانه مطالعه کشور برداشته شده است.
وی اجرایی کردن چند فعالیت هنری به منظور افزایش کارکرد هفته کتاب را به طور همزمان موضوعی مهم دانست و تاکید کرد: وقتی سازمانها و اداراتی که دستی بر حوزه فرهنگی دارند، برنامههای حوزه ادبی خود را در هفته کتاب برگزار کنند موجی تاثیر گذار ایجاد خواهد شد که میتواند به افزایش سرانه مطالعه در کشور، جلب نظر مخاطب و تشویق اقشار جامعه به کتاب خوانی تاثیر بگذارد و هفته کتاب را هفته فعالی برای دعوت جامعه به کتاب و کتابخوانی کند، البته کارهای خوبی انجام شده ولی همراهی و همکاری همه سازمانها و نهادهای فرهنگی در اجرای برنامههای این هفته تاثیرگذاری بیشتر به همراه خواهد داشت.
رئیس اتحادیه ناشران تاکید کرد: یکی از بهترین رویکردها که طی سالهای گذشته به بوته آزمایش گذاشته شده و پاسخ قابل توجهی را از آن دریافت کردهایم، ارتباط ساکنین محلهها با کتابفروشیهای درون محلهای بوده ، این مقولهای است که در دهه شصت به اجرا گذاشته شد و نسل کتابخوان خوبی از آن بر جای مانده است.
حسنپور در همین راستا ادامه داد: کتابفروشیهای هر محله جزوی از فرهنگ هر محل هستند و افرادی که امروز جز مخاطبان فعال کتابها محسوب میشوند افرادی هستند که در همان دوره اجرای این طرح رشد پیدا کرده و همچنان به کتابفروشیهای محله وفادارند و خاطرات فراوانی از آن زمان دارند، اینها افرادی بودند که در دوران کودکی و جوانی در کنار بستنی فروشی محله خود توجه فراوانی به کتابفروشی نیز داشتند و به هم کتاب هدیه میدادند.
وی تغییر در برخی رویکردها را عاملی اثر بخش در دعوت مردم به فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و خاطرنشان کرد: هفته کتاب قطعا تاثیر گذار است، اما نیازمند تغییراتی در رویکردهای اجرای است تا بتوانیم افکار عمومی را در این زمینه با خود همراه کنیم و جامعه را به مطالعه دعوت کنیم و در نهایت نتایج ارزشمندی را کسب کنیم.
انتهای پیام/