بیش از ۷۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با بیابان زدایی در خراسان جنوبی اختصاص یافت

بیش از 780 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با بیابان زدایی در خراسان جنوبی اختصاص یافت

استان خراسان جنوبی در منطقه خشک و حاشیه کویر واقع شده که در این راستا با حوادث طبیعی مختلفی از جمله خشکسالی مواجه است که بیابان زایی و گرد و غبار نیز این موضوع را تشدید کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بیابان‌زایی یا بیابانی شدن پدیده‌ای است که در اثر عملکرد نادرست انسان در طبیعت پدید می‌آید.

بیابان‌زایی یکی از شیوه‌های تخریب خاک در مناطق خشک، نیمه خشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آب و هوا و فعالیت‌های انسانی حادث می‌شود.

چند سالی است که خراسان جنوبی به‌واسطه خشکسالی‌های پیاپی شاهد پیامدهایی تلخ است و افزایش گستره بیابان و کانون‌های بحران که ریزگردها تنها مسبب آن هستند هشداری جدی به مسئولان متولی این امر است.

استان خراسان جنوبی به دلیل واقع شدن در منطقه خشک و حاشیه کویر با حوادث طبیعی مختلف از جمله خشکسالی مواجه است و بیابان‌زایی، گرد و غبار و کاهش بارندگی این خشکسالی را تشدید کرده است.

با توجه به این که عرصه‌های منابع طبیعی و به ویژه مراتع به عنوان اصلی ترین و محوری ترین مساله برای استمرار حیات و بقای کره خاکی و پشتوانه محیط زیست بشر بوده در این راستا در برنامه ریزی‌های اصولی و ملی، بهره برداری بهینه از آن همواره مطرح است و باید برای اصلاح، احیا و بهره برداری بهینه از آن گام برداریم.

اختصاص 783 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با بیابان‌زدایی در خراسان جنوبی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی امروز در جمع خبرنگاران از اختصاص 783 میلیارد ریال اعتبار مقابله با بیابانزدایی به خراسان جنوبی در سال جاری خبر داد.

علیرضا نصرآبادی اظهار کرد: این اعتبار مربوط به اجرای عملیاتی شامل بحث نهالکاری، مالچ پاشی، مدیریت هرزآب، تعمیم ترسیب کربن و سایر فعالیت‌های بیابانزدایی است.

وی گفت: بیش از 96 درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی از جمله جنگل‌ها، مراتع و پدیده‌های بیابانی تشکیل می‌دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از آزادسازی 500 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان از ابتدای آبان‌ماه برای بهره‌برداری و تعلیف دام مرتعداران ذیحق خبر داد.

نصرآبادی بیان کرد: 250 هزار واحد دامی مربوط به 9 هزار خانوار مرتعدار و دامدار روستایی و عشایری در 115 منطقه در سطح استان به مدت 90 روز از این مراتع بهره برداری خواهند کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اعتبارات طرح تثبیت شن‌های روان و مدیریت مناطق بیابانی و طرح مربوط به تعمیم ترسیب کربن از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه ای استانی را نیز 14 میلیارد ریال اعلام کرد.

وی بیان کرد: 333 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی کارگروه ملی مقابله با گرد و خاک کشور تصویب شده و تمام عملیات اجرایی پیش بینی شده در کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و مناطق غبارخیز انجام می‌شود.

وجود 38 کانون فرسایش بادی در استان

نصرآبادی با اشاره به وجود یک میلیون و 700 هزار هکتار طرح مطالعه شده در حوزه بیابان در استان افزود: تعداد کانون‌های فرسایش بادی استان نیز در حال حاضر 38 کانون است.

وی گفت: 36 درصد از عرصه‌های طبیعی استان را عرصه‌های بیابانی و 50 درصد را مراتع کم تراکم بیابانی تشکیل می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی ادامه داد: تعیین فاکتورهای موثر در در بیابان‌زایی و تعیین سطوح فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی برای مبارزه با بیابانزایی از برنامه‌های این اداره برای کاهش بیابان زایی است.

وی یادآور شد: تثبیت تپه‌های ماسه‌ای روان در مناطق بحرانی و تبدیل اراضی شنی و لم یزرع به اراضی تولیدی از جمله این اقدامات است.

انتهای پیام/253/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon