تاانتخابات|از عدم تمایل جلیلی برای کاندیداتوری تا بلاتکلیفی انتخاباتی اصلاح‌طلبان

تاانتخابات|از عدم تمایل جلیلی برای کاندیداتوری تا بلاتکلیفی انتخاباتی اصلاح‌طلبان

با فروکش‌ کردن التهابات ناشی از اعلام خبر سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، فضای رقابت‌های انتخاباتی میان گروه‌ها و جریانات سیاسی بار دیگر به روند سابق خود بازگشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم،  فضای رقابت‌های انتخاباتی میان گروه‌ها و جریانات سیاسی که در روزهای پایانی آبان ماه تحت شعاع  التهابات و ناآرامی‌های ناشی از اعلام خبر  سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین  قرار گرفته بود، با فروکش‌ کردن این التهابات و برقراری آرامش در مناطق مختلف کشور بار دیگر به روند سابق خود بازگشت. 

**"سرا" جنبه عملیاتی و اجرایی ندارد

در روزهای پیش از اعلام خبر افزایش قیمت بنزین احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب درگیر چگونگی عملیاتی کردن سامانه انتخاباتی خود  که نام آن را سامانه رای‌سنجی اصلاح‌طلبان (سرا) گذاشته‌اند، بودند. سامانه‌ای که به گفته برخی اصلاح‌طلبان دست‌پخت چهره‌های نزدیک به حزب اتحاد ملت ایران بوده و به طبع مخالفان سرسختی چون حزب کارگزاران و اعتماد ملی را پشت سر خود می‌بیند. 

به طوری که محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران  در گفت‌وگویی درباره آخرین وضعیت طرح سرا  با تاکید بر اینکه طرح سرا جنبه عملیاتی و اجرایی پیدا نکرده است، تصریح می‌کند "این طرح وضعیت نامشخصی ندارد، چرا که همان افرادی هم که از این طرح حمایت می‌کردند به ایراداتی در آن پی‌برده‌اند که فعلا آن را ساکت گذاشته‌اند، تا بتوانند به یک حداکثری از رفع ایرادات دست پیدا کنند."

**سامانه سرا پس از تایید صلاحیت‌ها عملیاتی می‌شود

با این وجود محمود صادقی نماینده تهران در مجلس که هم اکنون ریاست کارگروه پایش و ارزیابی شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را بر عهده دارد، از عملیاتی شدن طرح سَرا پس از پایان تایید صلاحیت‌‌ نامزدهای انتخابات خبر داده است. صادقی همچنین با کنایه به اظهار نظر کارگزارانی‌ها درباره سرا گفته است: "خاستگاه اصلی اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است. برخی از این احزاب  در دوره های قبلی انتخابات نیز ِان قُلت‌هایی به شورای عالی سیاستگذرای داشته‌اند و اینگونه نیست که انتقادات مربوط به این دوره باشد."

محمدرضا عارف رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز در قبال انتقادات به طرح سرا  این بار ترجیح داد که سکوت نکرده و  از این طرح  اعلام حمایت کند. رئیس فراکسیون امید مجلس در جریان  دیدار با اعضای ستاد استان تهران شورای سیاست‌گذاری  گفته بود جزئیات طرح "سرا" با وسواس و با در نظر گرفتن نظرات نخبگان در کار گروه راهبردها در حال بررسی است. عارف البته پاسخ انتقادات به این طرح را نیز با ادبیات متفاوت داده بود. تا جایی که خطاب به مخالفان این طرح گفته بود "افرادی ماموریت شان دامن زدن به برخی اختلاف نظرهای طبیعی در داخل خانواده اصلاحات است." وی در ادامه خطاب به انتقادات تند برخی چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله غلامحسین کرباسچی گفته بود: "با سخنان تند و آتشین می شود یک شبه قهرمان شد،اما آیا نتیجه ای برای کشور و گفتمان اصلاحات دارد؟".

**جامعه مدرسین قصد ورود مصداقی به انتخابات ندارد

در اردوگاه اصولگرایان اما پس از اعلام موجودیت رسمی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به عنوان مرجعی که مسئولیت سازماندهی  فعالیت‌ انتخاباتی گروه‌های جریان انقلاب را برعهده دارد، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که  معمولا در انتخابات‌ها نقش محوری را در جمع‌بندی اصولگرایان برای رسیدن به لیستی واحد ایفا می‌کرد، اعلام کرد که قصد ندارد در انتخابات آتی به شکل مصداقی ورود کند. 

همین بیانیه موجب شد تا  شورای ائتلاف جدی‌تر از گذشته  فعالیت‌های انتخاباتی خود را پیگیری کرده و  در قالب نشست‌های مختلف به تبیین مواضع و سازوکار اجرایی خود پرداخته‌اند.  غلامعلی حداد عادل که ریاست این شورا را برعهده دارد، در همایش اساتید دانشگاه و مراکز آموزش عالی این شورا با تاکید بر اینکه شورای ائتلاف بر اساس چند راهبرد و اصول شکل گرفته، وحدت حداکثری، جوانگرایی و حضور پررنگ‌تر بانوان در لیست نهایی این شورا را از جمله اصول شاخص فعالیت‌های شورای ائتلاف برای انتخابات پیش رو برشمرد. 

حدادعادل همچنین رویکرد شورای ائتلاف را تصمیم‌گیری از پایین به بالا برشمرد و یادآور شد: "بر اساس همین نگاه، قرار شد، شورای ائتلاف نامزد معرفی نکند و صرفاً راه انتخاب نامزد را تعیین نماید و «نباید» دوم نیز عدم سهم‌دهی و سهم خواهی است".

**عدم تمایل جلیلی به کاندیداتوری در انتخابات مجلس

از سوی دیگر  در فضای میدانی هر روز اخباری مبنی بر کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری چهره‌های شاخص سیاسی شنیده می‌شود. پس از مسجل شدن عدم کاندیداتوری غلامعلی حدادعادل، این بار برخی خبرها حاکی از عدم تمایل سعید جلیلی برای نامزدی در انتخابات آتی مجلس دارد. حمیدرضا ترقی مسئول هماهنگی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در استان خراسان رضوی در گفت‌وگو با تسنیم، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال کاندیداتوری‌ جلیلی از شهر مشهد را رد کرد و گفت: " آقای جلیلی در ابتدا به‌عنوان گزینه مطرح بود اما بعد از گفت‌وگوهایی که با دوستان ایشان داشتیم به این نتیجه رسیدیم که آقای جلیلی برنامه‌ای برای شرکت در انتخابات مجلس ندارد". 

**تکذیب مخالفت موتلفه با کاندیداتوری زاکانی در قم

از سوی دیگر محمد عرب دبیر حزب موتلفه در استان قم از مخالفت این حزب با کاندیداتوری علیرضا زاکانی در این شهر خبر داده است. البته حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی موتلفه در گفت‌وگویی که با تسنیم داشت، مخالفت این حزب با کاندیداتوری زاکانی در قم را رد کرد و گفت: "در این رابطه تاکنون تصمیمی در حزب گرفته نشده است".

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon