ظرفیت مشاغل خانگی اردبیل در اجرای طرح اشتغال پایدار به‌کارگیری می‌شود

ظرفیت مشاغل خانگی اردبیل در اجرای طرح اشتغال پایدار به‌کارگیری می‌شود

رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: ظرفیت مشاغل خانگی استان اردبیل در اجرای طرح اشتغال پایدار به‌کارگیری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، ابعاد اجرای طرح «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار»، با الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی در جلسه تخصصی کارگروه اشتغال شهرستان خلخال در فرمانداری مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه فرماندار شهرستان خلخال بر ضرورت همکاری کلیه ادارات این شهرستان در اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و خواستار استفاده از ظرفیت‌های شهرستان در این طرح شد.

رحیم یونسی رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اردبیل در این جلسه اظهار داشت: اجرای طرح «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار»، به کارفرمایی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری گری جهاد دانشگاهی در استان‌های کشور در حال انجام است و قرار است 6 هزار نفر در سطح کشور از جمعیت زنان سرپرست خانوار صاحب شغل شوند.

وی به وجود 14 هزار و 658 زن سرپرست خانوار در استان اشاره و تصریح کرد: سهم استان اردبیل در این طرح یک صد و دو نفر است و با پایش جهاددانشگاهی استان اردبیل‌ با توجه به مزیت‌های استانی، 9 رشته شغلی و جامعه هدف این طرح در استان شناسایی شده است که بسته به ظرفیت‌های شهرستانی می تواند برای هر شهرستان در رشته‌ای خاص عملیاتی شود.

یونسی با اشاره به اینکه مشاغل خانگی استان اردبیل از ظرفیت مناسبی برای اشتغال پایدار برخوردار است اظهار کرد: اتصال به بازار، خرید مواد اولیه و فروش محصولات تولیدی از دغدغه‌های اصلی در مشاغل خانگی است، که در این طرح جهاد دانشگاهی استان اردبیل بعد از ارائه مشاوره و آموزش‌های لازم، از طریق پیشرانان طرح، زمینه اتصال آنان را به بازار فراهم می‌کند.

رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اردبیل با بیان اینکه این طرح راهی برای مهارت‌‌افزایی برای ورود به چرخه اشتغال است، یادآور شد: خروجی این طرح، تولید محصول با بهره‌گیری از هدایت، آموزش و مشاوره‌های مناسب توسط زنان سرپرست خانوار خواهد بود که می‌تواند با برندسازی محصولات بر اعتبار آن بیافزاید.

اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در خلخال

فریدون بابائی فرماندار خلخال نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی، صنایع دستی و نیروی انسانی در شهرستان خلخال اظهار کرد: به یقین توانمندسازی افراد و ایجاد اشتغال پایدار از راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده‌ها است و اگر این توانمندسازی با روش‌های علمی صورت گیرد می‌تواند اثربخش باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه اکثر تحصیلکرده‌ها به استخدام دولتی فکر می‌کنند، تصریح کرد: باید با فرهنگ‌سازی از ظرفیت‌های فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کارگاه‌ها، مزارع و عرصه‌های تولید بهره‌مند شویم.

بابائی با اشاره به اینکه همه افراد در ایجاد اشتغال سهم دارند، افزود: برای ایجاد مشاغل پایدار همه مسئولان و مردم باید با هم‌افزایی از فرصت‌های موجود برای راه‌اندازی نهضت بزرگ اشتغال استفاده کنند.

وی با یادآوری اینکه شهرستان خلخال در زمینه تولید پوشاک، چرم، فرش، سنگ‌های تزئینی، مبلمان، منبرسازی و عسل رشد خوبی داشته است، گفت: برای تامین نیروی کار و تولید ‌کننده‌های ماهر باید شناسایی مناسبی صورت پذیرد و با آموزش‌های کاربردی بازار تولید و کار به خوبی شکل بگیرد تا هدایت فعالان این حوزه به‌درستی انجام شود.

فرماندار شهرستان خلخال تصریح کرد: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار این شهرستان در قالب مشاغل خانگی فرصتی خواهد بود تا این قشر به اشتغال پایدار دست یابند و ما برای هماهنگی‌های بیشتر و ایجاد فرصت های آموزشی، بازدید و مشاوره اعلام آمادگی می‌کنیم و انتظار داریم مسئولان شهرستانی با درک درست از طرح، بتوانند همکاری‌های سازنده‌ای داشته باشند.

وی از جهاد دانشگاهی خواست این طرح را در شهرستان خلخال در نهایت نظم و دقت و ارائه آموزش‌های مستمر و هدایت درست پیش برده و نتایج آن را ارائه کند.
   
 آغاز توانمندسازی اقتصادی 34 زن سرپرست خانوار در خلخال

مدیر دفتر تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این جلسه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی حلقه واسطه‌ای بین دستگاهای اجرایی متولی اشتغال با جامعه هدف در استان است گفت: امیدواریم این طرح با همکاری موثر جهاد دانشگاهی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل، فرمانداری‌ها و کلیه دستگاه‌های مرتبط با اشتغال با نظم و دقت مناسبی اجرا شده و اهداف آن محقق شود.

مهران محمدی با اشاره به اجرای پایلوت طرح توسعه مشاغل خانگی با الگوی نوین در 9 استان کشور توسط جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در استان‌های پایلوت اجرای این طرح، توانسته است به موفقیت‌های مناسبی دست یابد و نتایج مطلوب آن موجب شده تا این طرح‌ها در همه استان‌ها اجرایی شود.

وی افزود: شناسایی مزیت‌های نسبی در استان‌های پایلوت و جلب مشارکت بنگاه‌های تعاونی، خوشه‌های کسب و کار، کارآفرینان، افراد پشتیبان و خیرین، هدایت و مشاوره بیش از 13 هزار نفر از صاحبان مشاغل خانگی به ارتقای کمیت و کیفیت محصولات، برندسازی محصولات، کمک به تنظیم برنامه‌های تولید و فروش صاحبان مشاغل، اتصال به بازار و بنگاه‌های بالادستی، استعدادسنجی و هدایت متقاضیان از نتایج ارزشمند حاصل از اجرای طرح بوده است و در استان اردبیل نیز پیش بینی تحقق همین اهداف را داریم.

محمدی از شناسایی 300 پیشران موفق و ملی برای اجرای این طرح خبر داد و گفت: در حال حاضر صنایع دستی چرم، صنایع فلزی، دوخت لباس، فرش و تابلو فرش، بافته‌های داری و غیرداری، پرورش مرغ بومی، پاپیه ماشه و تولید گیاهان دارویی از جمله رشته‌های شناسایی شده است که مورد استقبال زنان استان اردبیل قرار گرفته است.

مدیر دفتر تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: کار شناسایی مشمولان طرح در استان اردبیل با 20 درصد افزایش به پایان رسیده است و که در شهرستان خلخال نیز 34 نفر شناسایی شده‌اند که در تلاش هستیم با هماهنگی پیشرانان طرح، کار آموزش و هدایت آنان به‌زودی آغاز شود.

در پایان این جلسه ضمن پاسخگویی به سوالات اعضای کارگروه اشتغال شهرستان خلخال، از کارگاه بزرگ تولیدی صنایع چرم در شهرک صنعتی خلخال با عنوان چرم نگار و فروشگاه این مجموعه بازدید و مقرر شد از ظرفیت آن در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار استفاده شود.

انتهای پیام/141/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon