کارآفرینی زنان کردستانی با دست‌های خالی/ ایجاد اشتغال برای هزاران نفر بدون حمایت مسئولان

کارآفرینی زنان کردستانی با دست‌های خالی/ ایجاد اشتغال برای هزاران نفر بدون حمایت مسئولان

بانوان کارآفرین کردستان با دست‌های خالی و بدون حمایت دولت برای هزاران نفر از زنان بی‌بضاعت حاشیه‌نشین و سرپرست خانوار شغل ایجاد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، زیر آسمان این شهر و در همسایگی ما و مسئولان، زنانی هستند که رشته زندگیشان گره خورده و برای اینکه بتوانند چرخ زندگیشان را بچرخانند کمر همت بسته‌اند، این افراد «زنان سرپرست خانوار» هستند، که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

سنندجی‌ها به‌خوبی پاساژ آبیدر را می‌شناسند و می‌دانند در این مکان، لباس‌های زنانه محلی با هنر دست بانوان زحمتکش این دیار طراحی و نقش و نگار می‌شود.

«مژگان محمدی» یکی از بانوان فعال در عرصه صنایع‌دستی و طراح لباس‌های محلی در کردستان است؛ وی درباره حرفه خود به خبرنگار تسنیم گفت: قریب به 12 سال است که فعالیت خود را در عرصه طراحی لباس کُردی زنانه آغاز کرده و قبل از آن نیز در زمینه بافندگی و سوزن‌دوزی فعالیت داشته‌ام، طراحی لباس محلی پروسه‌ای طولانی دارد که برای چندین نفر ایجاد شغل کرده اما متأسفانه درآمد حاصل از آن برای بافند بسیار ناچیز است.

وی درباره مراحل کار تولید خود می‌گوید: در ابتدا طرح مورد نظر را بر روی پارچه می‌کشم و طرح و مواد اولیه نظیر پولک و مروارید را در اختیار بافنده قرار داده و در نهایت پارچه و لباس سنتی که حاصل دسترنج بانوان سرپرست خانوار بوده، در اختیار مشتری و در معرض فروش قرار می‌گیرد.

محمدی با اشاره به بازار فروش پارچه و لباس‌های محلی دست‌دوز افزود: طراحی و به‌خصوص بافت و منجوق‌دوزی شغلی طاقت فرساست که مشکلات فراوانی از جمله ضعف بینایی، آرتروز گردن و دیگر مشکلاتی را به همراه دارد و می‌توان گفت یکی از مشاغل سخت محسوب می‌شود اما متأسفانه بازار فروش آن در داخل استان وضعیت مطلوبی ندارد.

وی ادامه داد: این تولیداتمان در کشورهایی مانند عراق و قطر فروش خوبی دارد و اگر با همت مسئولان و متولیان، راهی برای فروش بدون واسطه در خارج از کشور ایجاد شود قطعاً درآمد خوبی در این راه کسب می‌شود اما متأسفانه در حال حاضر فروش محصولات از طریق واسطه‌ها و دلالان صورت گرفته، به‌طوری که لباس‌های مورد نظر را با کم‌ترین قیمت از تولیدکننده خریداری کرده و با بیشترین قیمت در خارج از کشور می‌فروشند و سود زیادی به جیب می‌زنند، در حالی‌ که تولیدکننده بدون هیچ پوشش بیمه‌ای سختی‌های بسیار زیادی متحمل و تنها درصد بسیار ناچیزی عایدش می‌شود.

تولیدکننده لباس کردی در کردستان بیان کرد: یک بافنده ماهانه با تولید 4 لباس 200 هزار تومان درآمد داشته در حالی که واسطه بین تولیدکننده و مصرف‌کننده در هر فروش بیش از 70 درصد سود می‌برد.

وی از ایجاد اشتغال برای بانوان کردستانی بدون حمایت مسئولان در پاساژ آبیدر سنندج خبر داد و خاطرنشان کرد: این محل یکی از مراکز تولید و فروش لباس‌های زنانه سنتی و دست‌دوز است و بسیاری از مردم زمانی‌که قصد خرید این نوع لباس‌ها را داشته باشند، ابتدا به این مکان مراجعه می‌کنند.

محمدی افزود: پاساژ آبیدر چند مغازه طراحی و فروش دارد و در هر مغازه تعداد زیادی بافنده وجود دارد، بافنده‌ها معمولاً زنان سرپرست خانواده بی‌بضاعت و حاشیه‌نشین هستند که وضعیت معیشتی مناسبی نداشته و از طریق بافندگی درآمد ناچیزی عایدشان می‌شود.

وی در خصوص درآمدزایی حاصل از صادرات این لباس‌ها گفت: با صادرات این محصولات علاوه بر کسب درآمد بالا، می‌توان هویت و فرهنگ بسیار غنی مردم سنندج و نوع پوشش بانوان که نشأت گرفته از این فرهنگ کهن است، را به سایر اقوام و دیگر ملت‌ها معرفی کرد.

تولیدکننده لباس کردی در کردستان به دغدغه اصلی بانوان تولیدکننده در این عرصه پرداخت و تصریح کرد: عدم حمایت از تولیدکننده، نداشتن بیمه و نبود تسهیلات و امکانات مناسب از دغدغه‌های اصلی این عرصه است، از سویی دیگر بی‌توجهی مسئولان بسیاری از تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده چراکه تاکنون چندین نفر از بانوان برای دریافت مجوز اقدام کرده اما مجوزی برای انجام فعالیت دریافت نکرده‌اند.

انتهای پیام/485/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon