تشدید مناقشات بین آلمان- آمریکا بر سر شرکت چینی هوآوی

تشدید مناقشات بین آلمان- آمریکا بر سر شرکت چینی هوآوی

سفیر آمریکا در برلین از اینکه وزیر اقتصاد آلمان در مناقشات بر سر مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه اینترنت نسل پنجم آلمان، کشور چین را با آمریکا مقایسه کرده به خشم آمده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، "ریچارد گرنل"، سفیر آمریکا در آلمان به اظهارات اخیر "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد این کشور واکنش خشمگینانه ای نشان داده است.

وی با نگاهی به مناقشات بر سر ممنوعیت احتمالی شرکت چینی هوآوی برای ایجاد اینترنت نسل پنجم از اینکه وزیر اقتصاد آلمان این شرکت را با شرکت های آمریکایی مقایسه کرده بود به خشم آمده است.

پیتر آلتمایر روز گذشته در سخنانی گفته بود که دولت آلمان بعد از رسوایی جاسوسی های آژانس امنیت ملی آمریکا از سیاستمداران آلمانی هیچ گونه تحریمی را علیه شرکت های تکنولوژیک آمریکایی مد نظر قرار نداد.

آلتمایر همچنین در مقایسه‌ای که بین ایالات متحده آمریکا و چین داشت گفته بود که آمریکا هم از شرکت های خود درخواست می کند تا اطلاعات مشخصی که برای مبارزه با تروریسم ضرورت دارند را به آن ها خبر دهند.

آمریکا حالا از چنین انتقال اطلاعاتی به دولت چین در صورت مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه اینترنت نسل پنجم کشورهای اروپایی وحشت دارد.

"گرنل" در واکنش به این اظهارات وزیر اقتصاد آلمان گفت که اظهارات اخیر این مقام بلند پایه دولت آلمان که ایالات متحده را با حزب کمونیست چینی مقایسه کرده است توهینی به هزاران سرباز آمریکایی است که امنیت آلمان را تضمین می کنند و همچنین توهین به میلیون ها آمریکایی است که برای یک ائتلاف غربی قدرتمند تلاش می کنند.

وی همچنین این اظهارات وزیر اقتصاد آلمان را توهین به میلیون ها چینی دانست که از آزادی های اساسی محرومند و به ناحق توسط حزب کمونیستی چین دستگیر شده اند.

ایالات متحده آمریکا مدتهاست که بر آلمان و دیگر کشورهای اروپایی فشار وارد می کند تا در راه اندازی نسل پنجم اینترنت خود شرکت چینی هوآوی را مشارکت ندهند. آمریکا کشورهای اروپای را تهدید کرده است که در صورت همکاری آن ها در این زمینه با شرکت هوآوی همکاری های اطلاعاتی و ضد تروریستی خود با این کشورها را محدود می کند.

آلتمایر در سخنان خود البته گفته است که باید این مسئله ثابت شود که دولت چین هیچ نفوذی بر شرکت هایی که در ایجاد این تکنولوژی جدید با آلمان همکاری خواهند کرد ندارد.

سفیر آمریکا در آلمان در بخش دیگری از سخنان خود گفته بود که ایالات متحده آمریکا و آلمان ارزش های مشترکی دارند و باید با هم همکاری کنند تا تهدیداتی را که دموکراسی ما را تضعیف می کند شناسایی کنند.  به گفته وی در هر صورت هیچ گونه هم ارزی اخلاقی بین چین و ایالات متحده وجود ندارد و هر کس این ادعا را می کند تاریخ را نادیده می گیرد.

گرنل چند ماه پیش هم  در نامه‌ای تهدید آمیز به وزارت اقتصاد آلمان تهدید کرده بود که در صورت مشارکت برلین با شرکت چینی هوآوی در ساخت نسل پنج اینترنت همکاری های اطلاعاتی خود را با این کشور کاهش داده و یا آن را محدود می کند.

دونالد ترامپ قانونی را امضا کرده است که دولت آمریکا را از معامله با شرکت هایی که فناوری هوآوی را به کار می گیرند منع می کند.

"کورتیس اسکاپاروتی"، فرمانده آمریکایی نیروهای ناتو در اروپا هم چندی پیش اعلام کرده بود که اگر برلین بر همکاری با شرکت هوآوی تاکید کرده و شبکه های ارتباطی همراه نسل پنجم آن به بخشی از شبکه های ارتباطی نظامی آن تبدیل شود ناتو دیگر از این راه با همکاران آلمانی خود ارتباط برقرار نمی کند. به گفته وی این برای ما یک مشکل خواهد بود.

اعضای حزب دموکرات مسیحی آلمان البته واکنش خشمگینانه به این تهدید آمریکا نشان دادند.

صدر اعظم آلمان در ارتباط با تردیدهای امنیتی واشنگتن گفته است: برای دولت آلمان امنیت، دارایی ارزشمندی بخصوص در گسترش شبکه های اینترنتی نسل پنجم است.  بنابراین ما برای خودمان استانداردهایی را مشخص می کنیم.

"مایکل گروس برومر"، از دیگر سیاستمداران بلند پایه فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در آلمان نیز در واکنش به این تهدید آمریکا اظهار داشته است که دولت آلمان نیازی به توصیه و تذکر و درخواست سفیر آمریکا ندارد تا از نظر سیاسی و امنیتی گام های معقولی را بر دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران