"اینترنت ملی" روسیه راهکاری دقیق برای مقابله با حملات سایبری خارجی

"اینترنت ملی" روسیه راهکاری دقیق برای مقابله با حملات سایبری خارجی

کشور روسیه به دنبال ایستادگی در مقابل اقدامات و حملات سایبری آمریکا و ایجاد امنیت مجازی است؛ به همین منظور قانون "اینترنت ملی" را به اجرا درآورده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ اجرای قانون جدید دولت روسیه برای کنترل و اقدام در جهت بومی‌سازی اینترنت مدتی است که آغاز شده‌ است؛ این کشور بر آن است که از شبکه جهانی اینترنت مستقل باشد و به همین خاطر با تصویب قانونی جدید اقدام به راه‌اندازی شبکه اینترنت ملی خود کرده است.

خبرگزاری روسی RBK در گزارشی از اهداف این قانون خبر می‌دهد؛ بر اساس این گزارش، مقامات روسی و ارائه‌دهندگان اصلی اینترنت در روسیه، در حال برنامه ریزی برای قطع ارتباط این کشور از اینترنت جهانی به عنوان بخشی از یک آزمایش برنامه‌ریزی شده هستند.

دلیل این آزمایش، جمع‌آوری بینش و ارائه بازخورد و اصلاحات برای یک قانون پیشنهادی است که در دسامبر سال 2018 در پارلمان روسیه معرفی شده است؛ یادداشت توضیحی قانون با صراحت ادعا می‌کند که این قانون با در نظر گرفتن ماهیت تهاجمی "استراتژی ملی امنیت سایبری آمریکا" که در سال 2018 تصویب شده‌، تهیه شده است.

این استراتژی در سپتامبر 2018 منتشر شد و طی آن روسیه و کره شمالی متهم به حملات سایبری  ناشیانه‌ای شده بودند که به کسب وکارهای آمریکایی و بین‌المللی آسیب رسانده است؛ در متن این استراتژی هشدار داده شده بود که دولت آمریکا در حال حاضر  مشغول انجام اقدامی برای مقابله با این تهدیدها است.

دولت روسیه این امر را به نشانه تهدیدی علیه اینترنت این کشور تفسیر کرد؛ در فوریه 2019 دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه در این باره گفت: «از سوی آمریکا به طور مداوم حملات سایبری متعددی علیه سازمان‌های روسی انجام می‌شود.»

حال سؤال اینجاست که این کشور چگونه و از چه طریقی می‌خواهد این قانون را عملی کند؟ 

به نوشته نشریه "فوربس"، قانونگذاران روسی اظهار می‌کنند که اینترنت ملی برای محافظت از اینترنت این کشور( Runet) در صورت حملات سایبری یا تهدیدهای خارجی طراحی شده است؛ قانون «اینترنت ملی» به سازمان نظارت بر مخابرات و رسانه‌های روسیه ( Roskomnadzor) اجازه می‌دهد در صورت حمله سایبری، Runet را از شبکه اینترنت جهانی جدا کند.

این سازمان، ترافیک بین‌الملل را مسدود می‌کند تا محتوای ممنوعه حذف شوند همچنین باید اطمینان حاصل کند که ترافیک بین کاربران روسی در داخل کشور باقی می‌ماند و از طریق سرورهای خارج از کشور استفاده نمی‌‌شود.

 از جمله اقدامات دیگر، ایجاد زیرساخت‌ها برای اطمینان از عملکرد اینترنت روسیه در اتصال به سرورهای (root) خارجی است؛ به همین منظور، شرکت‌های مخابراتی روسی باید مسیریاب‌های فنی‌ای را برای مسیریابی تمام ترافیک اینترنت روسیه نصب کنند. 

یکی دیگر از اقدامات کشور روسیه در راستای این قانون یاد شده، تصویب قانونی جدید برای نصب برنامه‌های روسی بر روی وسایل الکترونیکی است.

 بر اساس قانونی که این هفته به تصویب پارلمان روسیه رسیده، تنها آن دسته از وسایل الکترونیکی در روسیه قابل فروش خواهند بود که برخی نرم‌افزارهای روسی به طور پیش فرض رویشان نصب شده باشد.

دولت روسیه هنوز فهرستی از دستگاه‌های هوشمندی که باید از این قانون تبعیت کنند را منتشر نکرده است؛ قرار است نرم‌افزارهایی که به‌صورت پیش نصب در این گجت‌ها نصب می‌شود نیز توسط دولت اعلام شود.

 ایده ایجاد یک سیستم مستقل برای اداره اینترنت در روسیه از کشور چین سرچشمه گرفته است؛ اما شیوه و عمل دو کشور نسبت به یکدیگر متفاوت است. 

در کشور چین ایده «فایروال بزرگ» اجرایی شده که بر اساس آن دولت چین دست به فیلتر و سانسور محتویات ممنوعه می‌زند اما در روسیه ایده «اینترنت مستقل ملی» پردازش شده‌ است که به دنبال جدایی از اینترنت بین‌الملل در شرایط خاص است. 

به گفته مقامات روسیه، اینترنت ملی اقدامی پیشگیرانه است؛ در حقیقت این قانون به عنوان ابزاری برای تضمین فعال بودن اینترنت روسیه در صورتی است که دولت‌های غربی تصمیم به قطع IPهای روسیه بگیرند.

"الکساندر ژاروف" رئیس سازمان نظارت بر مخابرات و رسانه‌های روسیه نیز اعلام کرد فقط در شرایط اضطراری، اینترنت جهانی مسدود می‌شود یا سرویس مورد نیاز از طریق تهیه‌کنندگان خاصی ارائه خواهد شد.

به هرحال قانون اینترنت ملی روسیه در حالی اجرایی می‌شود که مقامات آمریکایی از آنها انتقاد کرده‌اند! اما مقامات ارشد روسیه اعلام کرده‌اند این قوانین به معنای سانسور اینترنت نیست؛ "دیمیتری مدودف" نخست وزیر روسیه در اوایل سال جاری گفت: «ما قوانین سانسور اینترنت مشابه چین نداریم؛ هیچ فایروالی اجرا نخواهد شد.»

به گفته مدودف به طور دقیق این قانون اپراتورهای اینترنتی را ملزم می‌کند فناوری "Deep Pocket Inspection" را اجرا کنند؛ این فناوری به فیلتر اطلاعات مربوط است و از اینترنت روسیه در برابر ویروس‌ها و حملات سایبری حفاظت می‌کند.

  "آندره کلیشاس"، رئیس "کمیسیون امور قانون اساسی شورای فدراسیون"، "لودمیلا بوکووا"، معاون وی و "آندره لوگووی"، نماینده دومای روسیه مولفین قانون ایجاد "اینترنت مستقل ملی" بودند.

انتهای‌پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon