مساجد سراسر کشور می‌توانند محل اجرای نمایش‌های معرفتی و مذهبی باشند

مساجد سراسر کشور می‌توانند محل اجرای نمایش‌های معرفتی و مذهبی باشند

عضو شورای بازبینی جشنواره سراسری «بچه های مسجد» معتقد است به دلیل این که در همه مناطق کشور سالن‌های نمایشی وجود ندارد، مساجدی در دور‌افتاده‌ترین روستاهای کشور می‌توانند فضایی را برای نمایشگران جوان ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، سیدقاسم قوامی، عضو شورای بازبینی چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» با اشاره به رویکرد مردمی این رویداد بیان کرد: این جشنواره در فضایی خارج از سالن اجرا کار می‌شود. ژانر اجرایی خارج از صحنه که چند سالی است در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز دنبال می‌شود، از همین جنس است.

وی افزود: ویژگی این گونه تئاتری این است که حصارها و حجاب‌هایی را که بین مخاطبان و گروه‌های نمایشی است، برمی‌دارد. یکی از بزرگترین ویژگی‌های جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد این است که نمایشگران به سمت مخاطبان می‌روند تا اینکه مخاطبان به سراغ تئاتر بیایند. 

قوامی گفت: در جشنواره تئاتر آوینیون فرانسه و زمان برگزاری آنکه از همه گروه‌های نمایشی در آن شرکت دارند، نیز با رویکردی مشابه همه ورزشگاه‌ها، کلاس‌های مدارس و … خالی می‌شوند تا آثار نمایشی بی‌واسطه به مخاطب خود عرضه شوند.

وی با اشاره به اینکه  جشنواره بچه‌های مسجد با رویکرد معرفتی و مذهبی دنبال می‌شود، ادامه داد: وجه ممیزه و مشخصه این جشنواره این است که رویکرد معرفتی و مذهبی دارد و نمازگزاران مساجد که از اقشار مختلف جامعه‌اند مخاطبان تئاترند. همچنین به دلیل اینکه در همه مناطق کشور سالن‌های نمایشی وجود ندارد، مساجدی در دور افتاده‌ترین روستاهای کشور می‌توانند فضایی را برای نمایشگران جوان ایجاد کنند که به سراغ نمازگزاران به‌عنوان مخاطب تئاتر بروند و بگویند حالا که سالن نمایشی نیست، ما به سراغ شما آمده‌ایم.

این هنرمند خاطرنشان کرد: همان‌طور که از نام مردمی این جشنواره بر می‌آید نباید انتظار آثار چندان حرفه‌ای از آن داشت. بلکه با یکسری ابزار و آکسسوارهای ساده می‌توان به‌طور صمیمانه کارهای نمایشی را ارائه کرد. همچنین باید عقبه‌ای را که مساجد در شکل‌گیری انقلاب اسلامی و جریانات اجتماعی و سیاسی تاریخ داشته‌اند، نیز در نظر داشت.

وی با ارزیابی کیفی آثار بازبینی‌شده توضیح داد: بخش عمده‌ای از کارها برگرفته از 6 عنوان کتابی بود که مرکز هنرهای نمایشی چاپ و منتشر کرده و برای اجرا در اختیار نمایشگران مساجد قرار داده بود. شاید عمده آثار با استانداردهای نمایش فاصله داشته باشند، اما سیاستگذاری جشنواره در عمومیت بخشی به تئاتر و رسیدن به کیفیت و دستاورد در گذر زمان است. با این هدف باید گفت آثار نمایشی موردبررسی از ظرفیت‌های اولیه برای رسیدن به این مطلوب برخوردار بودند و می‌توان در چشم‌انداز جشنواره برای دوره‌های بعد مقوله کیفیت را بیش‌ازپیش مدنظر داشت. ضمن اینکه یکی از اهداف اصلی جشنواره، شناسایی و آشنایی دست‌اندرکاران تئاتر با استعدادهای درخشان است.

چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» 12 تا 14 آذرماه به همت حوزه هنری استان قزوین و مؤسسه سپهر سوره هنر در شهر قزوین برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران