عربستان|موج جدید سرکوبگری‌ «بن‌سلمان» علیه مخالفان نظام سعودی

عربستان|موج جدید سرکوبگری‌ «بن‌سلمان» علیه مخالفان نظام سعودی

موج بازداشت مخالفان نظام عربستان از دوره ولیعهدی محمد بن سلمان افزایش قابل‌توجهی داشته و حتی بسیاری از این دستگیری‌ها بدون قاعده و قانون صورت می‌گیرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری خلیج‌آنلاین عربستان سعودی در دوره ولی‌عهدی محمد بن‌سلمان با وجود تلاش‌های بی‌وقفه خود برای بهبود چهره منطقه‌ای و بین المللی‌اش٬ همچنان به سیاست سرکوب مخالفان و فعالان و دستگیری هر کسی که به دنبال اعتراض نسبت به رویکرد کنونی نظام عربستان است، ادامه می‌دهد.

بن سلمان از ایستگاه‌های زیای عبور کرده تا به جایگاه ولیعهدی عربستان برسد، اما بیشتر این ایستگاه‌ها و در واقع اقداماتی که وی برای رسیدن به این جایگاه انجام داد٬ تصویری سیاه از این دولت ارائه داده و اتهامات را در خصوص اینکه مقامات کنونی عربستان٬ این کشور را تبدیل به یک «دولت پلیسی سرکوبگر» کرده‌اند٬ تقویت می‌کند.

در این میان مگس‌های الکترونیکی که اصطلاحاتی مانند «سعودی جدید» و «سعودی بزرگ» در دوره بن‌سلمان را ترویج می‌کردند٬ در سرپوش گذاشتن بر اقدامات دولت این کشور ناکام ماندند؛ چرا که قدرت مقابله با اتهاماتی که متوجه نظام عربستان بود را نداشته و چهره سرکوبگر و استبدادی این نظام توسط فعالان افشا شده است.

در همین راستا٬ صفحه اجتماعی بازداشتی‌های آزادی بیان در عربستان٬ روز دوشنبه 25 نوامبر 2019 از یک دستگیری گسترده در میان دانشگاهیان و روشنفکران و فعالان و روزنامه‌نگاران با هشتگ «بازداشت‌‌های نوامبر»خبر داد.

در توییت‌های صفحه بازداشتی‌های آزادی بیان آمده است که مقامات سعودی در خلال 48 ساعت گذشته کمپین جدیدی از بازداشت‌‌های خودسرانه ضد دانشگاهیان و کاربران به راه انداخته‌اند که در میان این بازداشتی‌ها زن نیز دیده می‌شود. تعداد این بازداشتی‌ها 10 نفر اعلام شده است.

در همین راستا یک منبع در گروه حقوق بشری عربستان سعودی مستقر در لندن (القسط) اعلام کرد که هفته گذشته افسران پلیس با لباس شخصی٬ این افراد را از داخل خانه‌هایشان در ریاض و جده بیرون کشیده و حتی علت دستگیری آنها را توضیح نداده‌اند.

اما هدف از این دستگیری‌ها چیست؟

عبدالله پسر شیخ سلمان عوده در صفحه توییتری خود نوشت که بازداشت‌های نوامبر ثابت می‌کند که عملیات سرکوب و دستگیری در عربستان قاعده و قانون ندارد.

وی ادامه داد که هر موج جدیدی از این بازداشت‌ها نشان می‌دهد که منبع مصیبت و مشکل کسی است که از سپتامبر 2017 مدیریت این پرونده‌ها را به دست گرفته است.

عبدالله عوده در این رابطه به زمان آغاز این بازداشت‌ها از سپتامبر 2017 اشاره کرد که پدرش به همراه تعداد زیادی از روحانیون و روشنفکران و دانشگاهیان و فعالان زن و مرد در آن زمان دستگیر شدند.

اما هدف موج بعدی این بازداشت‌ها در مه 2018 زنان بودند که لجین هذلول فعال و مدافع حقوق زنان در صدر فهرست فعالان زن زندانی قرار گرفت.

منابع حقوق بشری سعودی گزارش دادند که مقامات تعداد نامشخصی از زنان را بازداشت کرده‌اند که برخی از آنها همراه با کودکانشان در زندان بوده و حتی به ابتدایی ترین حقوق آنها نیز احترام گذاشته نمی‌شود.

عمربن عبدالعزیز فعال حقوق بشری و مخالف سعودی مستقر در کانادا که تحت تعقیب نظام بن‌سلمان است به همه کسانی که سابقه حقوقی یا سیاسی در عربستان داشته و یا با یکی از بازداشتی‌های کنونی در ارتباط‌ هستند، هشدار داده و از همه آنها خواست اگر می‌توانند از کشور خارج شوند و خیال نکنند که از دستگیری و بازداشت در امان هستند.

روزنامه آمریکایی بلومبرگ نیز در همین راستا نوشت که بیشتر بازداشتی‌های جدید در نظام عربستان کسانی بودند که در خلال تحولات کشورهای عربی در سال 2011 در سایت‌های وبلاگ‌نویسی و شبکه‌های اجتماعی فعالیت داشتند.

این روزنامه اعلام کرد که این بازداشتی‌ها سالهاست که درباره اوضاع داخلی عربستان چیزی ننوشته و در شرکت‌های خصوصی یا دولتی مشغول بودند.

سازمان‌ها و فعالان حقوق بشر نیز به بحث درباره تجاوزات اخیر ضد صدها بازداشتی در نظام سعودی که صدها نفر از روحانیون وفعالان و فقها فقط به این دلیل که نظرات خود را ابراز کرده و با تحولات رخ داده در عربستان مخالفت کردند٬ در بازداشت هستند٫ پرداختند.

طبق اطلاعات این سازمان ها٬ این بازداشت‌ها بدون دستور قضایی یا حکم دستگیری بوده و بیشتر شبیه گروگان‌گیری است و بازداشتی‌ها از ارتباط با خانواده و یا حتی دسترسی به یک وکیل نیز محروم  هستند.

به گفته منابع سعودی ، مقامات این کشور بیشتر بازداشت شدگان سپتامبر را در مکان‌های ناشناخته و آپارتمان‌های خصوصی متعلق به سرویس امنیت دولتی که بن‌سلمان برای بازداشت مخالفانش ساخته بود زندانی کرده‌اند. البته تعدادی از آنها نیز در زندان حایر در ریاض و ذهبان در شهر جده که معروف‌ترین زندان‌های سیاسی در عربستان هستند٬ بازداشت شده‌اند.

این منابع همچنین اعلام کردند که طبق گزارش‌های غربی٬ تعدادی از این بازداشتی‌ها در معرض شکنجه‌هایی چون شوک٬ ضرب وشتم٬ آویزان کردن از بازو و شلاق خوردن در حیاط‌ زندان ها قرار دارند٬ علاوه بر این زنان بازداشتی نیز در معرض آزار و اذیت‌های فراوان بوده و تهدید به تجاوز جنسی می‌شوند.

در این میان هر از گاهی صداهای سازمان های حقوق بشر برای روشن کردن تکلیف بازداشتی‌ها در زندان‌های عربستان و عدالت خواهی برای آنها و یا حداقل احترام به حقوق این افراد در زندان‌ها بالا می‌رود.

باید اشاره کنیم که عربستان سعودی٬ اعتراضات عمومی و تظاهرات سیاسی و اتحادیه های کارگری را ممنوع کرده٬ رسانه‌ها محدود هستند و انتقاد از خانواده حاکم می‌تواند به زندان منجر شود.

هدف بن‌سلمان از این بازداشت ها چیست؟

ناظران معتقدند که اقدامات مستمر بن‌سلمان در راستای سرکوب فعالان در کشور٬ با هدف تقویت امنیت وی صورت می‌گیرد تا مسیر چشم اندازهای جدید عربستان که بر مبنای سیاست باز افراطی و مخالفت با فرهنگ جامعه محافظه‌کار این کشور است، تسهیل شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت