چرخ تولید در شهرک صنعتی خوسف به حرکت درمی‌آید

چرخ تولید در شهرک صنعتی خوسف به حرکت درمی‌آید

امروزه توسعه اقتصادی کشورها بدون توسعه شهرک‌های صنعتی ممکن نیست از این رو مسئولان خراسان جنوبی در تلاش‌اند با رفع مشکلات واحدهای صنعتی گام مهمی در رونق تولید بردارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، رهبر معظم انقلاب امسال را سال رونق تولید نامگذاری کردند تا بار دیگر از ظرفیت‌های داخلی هر منطقه برای شکوفایی صنعت و معدن بتوان بیشتر بهره گرفت چون حرفه‌آموزی کارگران و جویندگان کار در صنایع کوچک ضمن اشتغال پایدار باعث شکوفایی صنعت می‌شود.

در حال حاضر توسعه اقتصادی کشورها بدون توسعه شهرک‌های صنعتی که محلی برای تسهیل در فرآیند تولید و تجمیع فعالیت‌های صنعتی و شرکت‌های کوچک، متوسط و بعضا بزرگ هستند ممکن نیست.

این توسعه می‌تواند مؤثرترین وسیله برای نیل به اهداف مطرح شده در چارچوب اقتصاد مقاومتی باشد؛ اهدافی از جمله تأمین نیازهای داخلی، ایجاد اشتغال، افزایش قدرت اقتصادی، بهبود بهره‌وری و کارایی و بهره‌برداری بهینه از منابع اقتصادی و رشد مطلوب و همه جانبه اقتصاد ملی و نظایر آن.

توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور از آن جهت مهم است که بخش عمده آن را بنگاه‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند؛ بنگاه‌هایی که سهم قابل توجهی در اشتغال و ارزش افزوده و حضور در زنجیره تامین بنگاه‌های بزرگ دارند.

تلاش مسئولان برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی

شهرستان خوسف با 217 پارچه آبادی، سومین شهرستان وسیع استان خراسان جنوبی است. شهرستانی که اگرچه نزدیک به مرکز استان است اما به دلیل پراکندگی روستا کار خدمت رسانی و ارائه خدمات به مردم را سخت کرده است.

شغل اکثر مردمانش کشاورزی و دامداری است و در این سال‌های خشکسالی گرچه کشاورزی با اعمال شاقه رقم می‌خورد اما هنوز این شهرستان در تولید و برداشت برخی محصولات استراتژیک مانند عناب حرف زیادی برای گفتن دارد.

روستای سیوجان را با عناب‌های درشتش می‌شناسند و کوه نرگسی در خوسف خاستگاه نرگس در استان است که عطر و بویش در فصل برداشت هوا را عطر اگین می‌کند. اما با وجود همه توانمندی‌های تاریخی، گردشگری و محصولات استراتژیک این شهرستان، مشکلات و کمبودهایی دارد که باعث گلایه مردم شده است که البته مسئولان نیز برای رفع مشکلات این شهرستان گام‌های خوبی برداشته‌اند.

کارخانه چدن در شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف چند سالی است که مشکلات دارد که استاندار خراسان جنوبی برای رفع مشکلات این واحد صنعتی طی سه ماه گذشته دو بار از این کارخانه بازدید داشته است.

فاز نخست کارخانه چدن 99 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

عملیات اجرایی این کارخانه از سال 1392 برای تولید شمش چدن، کک حرارتی و شمش فولاد برای تامین خوراک تولیدکنندگان و فعالان صنایع داخلی و صادرات در شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف آغاز شد.

محمدصادق معتمدیان در جریان بازدید از این کارخانه از راه‌اندازی این مجتمع در خوسف تا پایان سال 99 خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این واحد صنعتی برای یک هزار نفر اشتغالزایی می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم با رفع مشکلات کارخانه چدن خوسف حداقل تا پایان امسال شاهد راه‌اندازی این واحد صنعتی در استان باشیم اظهار داشت: سرمایه‌گذار چینی چند سال است که در این کارخانه کار می‌کند و فاز نخست چدن حدود 98 تا 99 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در زمینه زیرساخت از جمله آب و گاز مشکلاتی دارد که تلاش می‌کنیم در این سفر به جمع بندی رسیده و مشکل را برطرف کنیم.

سرمایه‌گذاری 30 میلیون دلاری در کارخانه چدن خوسف

استاندار گفت: در فاز اول این مجتمع که شامل تولید کک و گندله‌سازی به صورت آزمایشی است 30 میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است.

وی افزود: در بازدید سه ماه گذشته از این مجتمع در زمینه رفع برخی مشکلات راه‌اندازی آن تصمیماتی اتخاذ شده و این بازدید با هدف بررسی میزان پیشرفت مصوبات سفر قبلی صورت گرفته است.

معتمدیان یادآور شد: راه‌اندازی این مجتمع نه تنها در شهرستان خوسف بلکه در میزان اشتغال استان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

68 پروژه نیمه تمام در شهرستان خوسف وجود دارد

فرماندار شهرستان خوسف نیز گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: 68 پروژه نیمه تمام در شهرستان وجود دارد و سیاست دولت این است که با اعتبارات موجود قسمتی از این پروژه‌ها را به نتیجه برساند.

محمد شفیعی بسیاری از ادارات را  فاقد نیروی انسانی و امکانات لازم دانست و افزود: بیش از 70 درصد جمعیت شهرستان در مناطق روستایی و عشایری ساکن بوده و این شهرستان توانسته اصالت خویش را حفظ کند.

رونق تولید در شهرک صنعتی خوسف

شفیعی در ادامه گفت: خوسف به  عنوان شهرستان معدنی در استان مطرح است و با توجه به وجود پنج معدن طلا، مس و آهن امیدواریم نخستین شمش طلای استان تا پایان سال جاری از معادن شهرستان استحصال شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته تنها در شهرک صنعتی شهر خوسف فقط سه کارگاه و کارخانه فعال وجود داشته که در حال حاضر با اقدامات انجام شده سه کارخانه تا دهه فجر آماده افتتاح خواهد بود.

فرماندار خوسف اظهار داشت: کارخانه‌های بنتونیت، فرآوری عناب و محصولات کشاورزی، چرم و کرک و کشتارگاه‌های دام و طیور از نمونه کارخانه‌های در حال احداث در شهرستان است که بین 30 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

شفیعی گفت: با راه‌اندازی این کارخانه‌ها و همچنین راه‌اندازی کارخانه‌های فولاد، چدن، کک در شهرک شهید رحمانی نه تنها تحول شگرفی در شهرستان رخ خواهد داد و باعث خواهد شد دیگر دغدغه اشتغال در شهرستان وجود نداشته باشد.

فرماندار خوسف بیان کرد: در سفر استاندار به شهرستان خوسف 10 پروژه در زمینه آبخیزداری مصوب شده است که پیشرفت خوبی ندارد و امیدواریم با توجه بیشتر سازمان مدیریت و اداره کل منابع طبیعی استان هر چه سریعتر به نتیجه برسد.

جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در خوسف بسیار چشمگیر بوده است

وی بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان خوسف به عنوان پراکنده‌ترین شهرستان استان خراسان جنوبی است اجرای پروژه‌های عمرانی به دلیل دور بودن از مرکز شهرستان با هزینه بیشتری انجام می‌پذیرد.

فرماندار خوسف گفت: نرخ پراکندگی جمعیت در استان خراسان جنوبی 5.1 نفر در هر کیلومتر مربع و این نرخ در شهرستان خوسف 1.72 است و با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از اعتبارات صرفاً بر اساس نرخ جمعیت توزیع می‌شود که این موضوع خود بر محرومیت شهرستان‌های همچون خوسف می‌افزاید.

شفیعی ادامه داد: علیرغم کمبود اعتبارات، جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در شهرستان بسیار چشمگیر بوده و سرمایه گذارانی از کشورهای چین و آفریقای جنوبی در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی، فولاد، چدن و کک سرمایه گذاری‌های بسیار خوبی در شهرستان انجام داده‌اند.

وی افزود: مشکل تامین گاز مجتمع‌های صنعتی شهرک شهید رحمانی شهر خوسف که توسط سرمایه گذران خارجی چهار کارخانه در حال احداث است نیز با مشکلاتی مواجه بود که با تخصیص اعتبار لازم از سوی استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی امیدواریم تا دهه فجر این مشکل مرتفع شود تا هر چه سریعتر شاهد راه‌اندازی واحدهای صنعتی این شهرک باشیم.

انتهای پیام/ 254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon