استاندار قم: بخش کشاورزی در برنامه‌ریزی‌های کشور مورد غفلت قرار گرفته است


استاندار قم: بخش کشاورزی در برنامه‌ریزی‌های کشور مورد غفلت قرار گرفته است

استاندار قم گفت: دولت در برنامه‌ریزی به لحاظ نظری می‌گوید کشاورزی مهم است اما در برنامه‌ریزی‌های کشور این بخش مورد غفلت قرار گرفته و در عمل به بخش کشاورزی اهمیت زیادی قائل نشده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، بهرام سرمست شامگاه سه‌شنبه در جلسه نظام‌ مهندسی استان که در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری برگزار شد اظهار داشت: به لحاظ حاکمیتی وظیفه حمایت از تشکیلات صنفی همچون نظام‌ مهندسی استان را دارم چرا که این حمایت‌ها سبب رونق بیشتر بخش کشاورزی استان می‌شود.

استاندار قم با بیان اینکه مشکل اصلی این بوده که یا مهندسان ما کشاورز نیستند یا کشاورزان ما مهندس نبوده‌اند، افزود: در کشور ما مجادله و مباحثه درباره اینکه آیا کشاورزی علم است و یا تجربه، به سرانجام نرسیده است.

وی ادامه داد: دولت در برنامه‌ریزی به لحاظ نظری می‌گوید کشاورزی مهم است اما در برنامه‌ریزی‌های کشور این بخش مورد غفلت قرارگرفته و در عمل به بخش کشاورزی اهمیت زیادی قائل نشده‌ایم.

سرمست با اشاره به اینکه در زنجیره تولید، توزیع و فروش سهم کشاورز بسیار پایین است، خاطرنشان کرد: ازنظر تحرک و پیشرفت اجتماعی اگر قرار بود به بخش کشاورزی توجه شود حداقل باید یک نفر راه پدرانمان را پیگیری می‌کرد در حالی‌ که این‌گونه نیست.

استاندار قم با تأکید بر اینکه رابطه بین نسلی میان پدران و پدربزرگان ما فراموش‌ شده است، تأکید کرد: سازمان نظام صنفی باید از حقوق کشاورزان و مهندسان کشاورزی حمایت کرده و پشتیبانی کند.

وی با اشاره به زیاد بودن متولیان امور صنفی و بخش کشاورزی در جامعه گفت: مهم‌ترین وظیفه این متولیان دوسویه بوده و باید سیاست‌های حاکمیتی دولت در بخش کشاورزی ارتقاء یابد، همچنین بین تشکل‌ها باید یک همگرایی و همنوایی ایجاد شود.

سرمست عنوان کرد: در قم با وجوداینکه سهم بخش کشاورزی در میان سایر بخش‌ها بالا نیست هم از تشکیلات صنفی توانمند و هم از انسجام و هم‌افزایی بالایی برخوردار هستیم.

استاندار قم با تأکید بر اینکه الگوی کشت باید متناسب با اقلیم استان قم باشد، خاطرنشان کرد: این استان به لحاظ اقلیم خاصی که دارد باید محصولاتی که کم آب بر هستند کشت شوند.

فرهنگ صادرات محوری در بخش کشاورزی در دستور کار قرار گیرد

شاهرخ رمضان نژاد در این جلسه با اشاره به جدیدالتاسیس بودن سازمان نظام‌ مهندسی کشاورزی کشور اظهار داشت: در حال حاضر شانزدهمین سال تأسیس این سازمان را در کشور شاهد هستیم.

رئیس نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به فعالیت بیش از 260 هزار مهندس کشاورزی در کشور گفت: به‌عنوان یک سازمان مردمی و دانشی مأموریت‌ها و مصوباتی را پیگیری می‌کنیم که مفید فایده باشد.

وی با تأکید بر اینکه همه نظام‌های حرفه‌ای وظیفه ساماندهی و تقویت خدمت‌گزاری را دارند، ابراز کرد: اصلی‌ترین مأموریت ما گسترش فناوری‌های جدید، تقویت همکاری و هماهنگی شاغلین حوزه کشاورزی، تدوین توسعه نظامات کشاورزی و کمک به بهبود درآمد در بخش کشاورزی است.

رمضان نژاد با اشاره به چالش‌های اساسی مرتبط با امور اعضاء سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی گفت:  پذیرش مهندسین از سوی جامعه کشاورزی، مهارت و توانمندی به کار بستن امور از سوی واحدهای تولیدی، فن محور نبودن و شکل‌گیری و توسعه فرهنگ مرتبط با خدمات کشاورزی مهم‌ترین چالش‌های سر راه اعضای این سازمان هستند.

رئیس نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با تأکید بر اینکه باید فرهنگ صادرات محوری را در دستور کار قرار دهیم، خاطرنشان کرد: باید از ادبیات محوری به سمت مهارت محوری رفت که انجام این مهم متکی به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.

وی با تأکید بر پیگیری سیاست دانش مزد محوری به‌جای دستمزد محوری عنوان کرد: با این سیاست می‌توان امیدوار بود همه مهندسان کشاورزی مشغول به کار شوند.

رمضان نژاد چالش‌های اساسی مرتبط با کشاورزی و کشاورزان را مورداشاره قرار داد و گفت: سرمایه پذیر نبودن محیط کشاورزی، توازن نظام‌های تولید و بازار، پایین بودن قدرت نقد شوندگی ثروت و دارایی‌های کشاورزی ازجمله این چالش‌ها هستند.

رئیس نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه نظام بازار نیازمند ظرفیت‌سازی است، گفت: تولید گوجه از 30 تن به 130 تن افزایش‌یافته اما بازار ما پیشرفت کافی و لازم را نداشته است.

وی سهولت صدور مجوزها به‌عنوان دروازه ورود سرمایه را مورد تأکید قرار داد و افزود: عمومیت بخشی به فناوری‌های عمومی، گسترش سهم بری دانش از تولید، توسعه استارت آپ ها ازجمله راهبردهای اساسی برای جلوگیری از چالش‌های اساسی مرتبط با بخش کشاورزی هستند.

رمضان نژاد راهکارهای توسعه و گسترش دانش و فن‌آوری‌های جدید را مورداشاره قرار داد و گفت: گسترش فناوری‌های جدید و فراهم آوری دسترسی فیزیکی و اقتصادی جامع دسترسی آسان به فناوری‌ها ازجمله این راه‌کارها هستند.

رئیس نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به زمینه‌های دانش و فن‌آوری‌های جدید ابراز کرد: ما مجاز به  توسعه کشاورزی دیمی هستیم اما صرفه اقتصادی برای انجام وجود ندارد.

وی با تأکید بر توسعه کسب‌وکارهای نوین و برنامه‌های در دست اجرا گفت: توسعه کسب‌وکارهای نوین، گسترش سهم بری دانش از تولید، راه‌اندازی نظام آموزش بازرگانی کشاورزی ایران می‌توانند در تحقق اهداف و سیاست‌های کشاورزی کمک‌کار باشند.

رمضان نژاد در پایان با تأکید بر یکسان‌سازی مرجع صدور پروانه‌ها و موافقت‌نامه‌ها خاطرنشان کرد: از ظرفیت‌های مغفول مانده باید استفاده شود.

انتهای پیام/451/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon