آمار ضد و نقیض از جان باختن ۳ نفر بر اثر آنفولانزا در کردستان

آمار ضد و نقیض از جان باختن 3 نفر بر اثر آنفولانزا در کردستان

پرستاران بخش بستری اورژانس کودکان بیمارستان بعثت سنندج از جان باختن ۳ نفر بر اثر آنفولانزا خبر داد اما معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان استان آن را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آنفولانزا یکی از بیماری‌های خطرناک شایع در فصل پاییز و زمستان است که برخی افراد دلیل بروز آن را سردی و برودت هوا می‌دانند؛ قرار گرفتن در مکان‌های سرپوشیده و عاری از محلی برای ورود و خروج هوا یا مکان‌های با هوای سرد و خشک باعث بروز این بیماری می‌شود.

آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که بخش‌های بالایی مجراهای تنفسی را درگیر می‌کند. این بیماری به ناگاه رخ می‌دهد و علایم آن تب، کوفتگی، درد شدید در بدن، گلو درد، سردرد، سرفه خشک و التهاب بینی است.

این روزها بیماری آنفولانزا کودکان زیادی را در سطح کشور و استان کردستان به‌ویژه سنندج به خود درگیر کرده و هیچ داروی اثربخشی نیز برای درمان این اختلال وجود ندارد و دارو‌هایی که در هنگام بروز این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند، اغلب اثربخشی چندانی ندارد.

از آنجا که مردم شناخت کافی از علائم و نشانه‌های این بیماری نداشته و متولیان دانشگاه علوم‌پزشکی استان نیز توصیه‌های لازم در خصوص پیشگیری  را اعلام نکرده، خبرنگار خبرگزاری تسنیم با حضور در بیمارستان بعثت سنندج، از نزدیک با پرستاران، بیماران و خانواده‌های آنان به گفت‌و‌گو پرداخته، که مشروح آن از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

مادر کودکی 6 ساله که در بخش اورژانس بیمارستان بعثت در نوبت پزشک نشسته بود، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: چند روزی است که کودکش با علایم بیماری گلودرد و سرفه مواجه شده و امروز برای معالجه به پزشک مراجعه کرده است.

وی گفت: پس از گذشت یک ساعت، هنوز نوبتمان نرسیده و انتظار می‌رود مسئولان امکانات و پزشکان بیشتری برای معالجه بیماران در نظر بگیرند.

یکی از پرستاران بخش اورژانس کودکان بیمارستان بعثت در مورد بیماری آنفولانزا اظهار کرد: هر ساله در این ایام تا بیست روز مانده به نوروز، بیماری آنفولانزا شایع می‌شود، اما امسال متفاوت‌تر از سال‌های گذشته بوده و این روزها به شدت بیمارستان شلوغ شده است.

منشی یکی از پزشکان متخصص کودکان در بیمارستان بعثت نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، گفت: بحران آنفولانزا در این چند روز در بیمارستان بعثت به شدت افزایش داشته و از صبح تا ظهر روز (6 آذرماه) 170 کودک بیمار مبتلا به آنفولانزا را ویزیت و چندین نفر نیز بستری شده‌اند.

علی‌رغم هماهنگی با مدیر بیمارستان بعثت و دستور همکاری لازم در خصوص تهیه گزارش، پزشکان اورژانس حاضر به انجام مصاحبه نشدند.

خبرنگار تسنیم سپس به بخش بستری اورژانس کودکان بیمارستان بعثت مراجعه کرد؛ یکی از پرستاران به ارائه توضیحاتی در مورد بیماری آنفولانزا پرداخت و گفت: این روزها کودکان زیادی مبتلا به آنفولانزا ویزیت و بستری شده‌اند.

این پرستار بخش بستری اورژانس کودکان بیمارستان بعثت مدعی شد که در چند روز اخیر چند کودک بدحال مبتلا به آنفولانزا به بخش ICU کودکان منتقل شده و تاکنون 3 نفر از آنها نیز فوت کرده‌اند.

هنگام خروج از بخش بستری اورژانس کودکان به یکی دیگر از پزشکان متخصص کودک رسیدیم، از وی سؤال کردیم  جریان بیماری آنفولانزا که در میان کودکان شایع شده، چیست؟ پاسخ داد: عنوان کرد: یک بیماری اپیدمی با علائم لکوپین است، این بیماری بیشتر در کودکان با ضعف، بی‌حالی، درد شکم، تهوع و استفراغ با علائم تنفسی خود را نشان می‌دهد.

وی گفت: در این مدت روزانه حدود 30 نفر کودک مبتلا به بیماری آنفولانزا در این بیمارستان بستری شده‌اند، این بیماری از راه تنفسی انتقال پیدا کرده و به شهروندان توصیه می‌شود که حتماً در محیط‌های آلوده از ماسک استفاده کنند.

ارائه این آمارها از سوی پزشکان و پرستاران بخش بستری اورژانس کودکان بیمارستان بعثت سنندج در حالی مطرح شده که «ابراهیم قادری»، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که آیا کودکی مبتلا به بیماری آنفولانزا در استان فوت کرده است، اظهار داشت: خیر، از ابتدای سال تاکنون، تنها یک کودک مبتلا به آنفولانزا فوتی داشته‌ایم.

وی از شیوع بیماری آنفولانزا خبر داد و افزود: البته در چند روز اخیر هیچ فوتی ناشی از مبتلا به این بیماری نداشته و تأکید کرده‌اند که هیچ آماری از بیماران بستری در بیمارستان را به‌صورت تلفنی اعلام نکنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا احساس نمی‌کنید که در اطلاع‌رسانی و توصیه‌های لازم برای پیشگیری و درمان بیماری آنفولانزا به مردم ضعیف اقدام کرده‌اید؟ توضیح داد: این بیماری همیشه وجود دارد و باید مردم مراقب باشند؛ روز شنبه نیز یک‌سری اطلاعات و توصیه‌ها را روز شنبه روی سایت بارگذاری کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری و درمان بیماری آنفولانزا چند مرحله کار انجام داده که مرحله نخست آن کاهش بیماری و کار به‌خصوص علمی بوده که باید بدون نگرانی مردم انجام شود؛ البته آموزش‌های لازم به خانواده‌های تک‌تک کودکانی که به این بیماری مبتلا شده، داده می‌شود.

قادری بیان کرد: بیماری آنفولانزا خیلی عجیب و غریب نیست که حتماً اقدام عجیب و غریبی برای آن انجام دهیم! چراکه هرساله وجود داشته و اکنون نیز اقداماتی که لازم بوده، انجام و جای نگرانی نیست.

شهرام شریفی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز  امروز شنبه 9 آذر درگذشت این سه نفر بر  اثر بیماری آنفولانزا را تائید کرده و گفت:در مجموع 131 بیمار با دارا بودن علایم شدید تنفسی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده و پس از انجام نمونه‌گیری، در نهایت 34 نفر بیمار مبتلا به آنفلوآنزا شناسایی و بستری شدند.

وی گفته است یک نفر از فوت شدگان مربوط به شهرستان مریوان و دو نفر نیز مربوط به شهرستان قروه است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد که تمام اقدامات لازم برای درمان این بیماران انجام شده و تعدادی از آنان از بیمارستان ترخیص و تعدادی نیز هنوز تحت درمان بوده و یک نفر از این افراد که وضعیت وخیم‌تری داشته در بخش مراقبت‌های ویژه بستری و از لحاظ  تامین دارو هیچ مشکلی نداریم.

به گزارش تسنیم؛ افراد دارای بیماری‌های قلبی، آسم، دیابت، بیماری‌های مزمن و افراد سالمند بیشتر در معرض مبتلا به آنفلوآنزا هستند؛ سردرد شدید، افزایش ناگهانی دمای بدن، درد شدید عضلانی، ضعف، کوفتگی و خستگی طولانی مدت، سرفه دائمی خشک و شدید و اسهال و استفراغ بویژه در کودکان از علایم این بیماری است.

از مردم انتظار می‌رود که با رعایت برخی نکات ساده از جمله شستن مداوم دست‌ها قبل از خوردن غذا، خوداری از حضور در مکان‌های شلوغی که ممکن است افراد مبتلا حضور داشته باشند از بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد و در صورت ابتلا به آنفولانزا «مراجعه به پزشک، استراحت کافی، استفاده از مایعات فراوان و پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک و دارو‌های کورتونی» توصیه می‌شود.

انتهای پیام/481/484/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon