رونمایی از سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ایدرو یک هزار میلیارد تومان در خراسان جنوبی سرمایهگذاری میکند، گفت: سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت استان تدوین شده و به زودی به امضاء خواهد رسید.
محمدصادق معتمدیان درگفت وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: یکی از پیشرانهای توسعه استان، توجه به بخش صنعت و معدن است که در این راستا پتانسیلها و فرصتهای بسیارخوب و بالقوه ای در استان خراسان جنوبی وجود دارد.
وی به اهمیت بخش صنعت اشاره کرد و افزود: درحال حاضر یکی از بخش هایی که نیاز به سرمایه گذاری بیشتری در سطح استان دارد بخش صنعت است زیرا تاثیرگذاری بیشتری دراقتصاد، ایجاد اشتغال پایدار، رونق تولید و افزایش درآمدهای مردم و ارزش افزوده دارد.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید براینکه یکی از جهت گیریهای ما در استان توجه بخش صنعت است بیان کرد: متاسفانه در شرایط فعلی وضعیت خوبی در بین استانهای کشور نداریم و بر اساس آخرین رده بندی که اعلام شده است، خراسان جنوبی بیست وهشتمین جایگاه را در بین استان های کشور دارد که متاسفانه در رده های آخر است.
ایدرو یک هزار میلیارد تومان در خراسان جنوبی سرمایهگذاری میکند
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی یادآور شد: براساس این تفاهمنامه مقرر شد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران یک هزار میلیارد تومان در خراسان جنوبی مشارکت سرمایهگذاری کند که در فاز نخست این تفاهمنامه عملیات اجرایی سه طرح با اعتبار 560 میلیارد تومان و اشتغال 350 نفر به زودی آغاز میشود.
معتمدیان اظهار داشت: این طرح ها بر اساس جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره تولید محصولات صنعتی استان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: طرح توسعه بخش ریسندگی نساجی فردوس با ظرفیت تولید 10 تن نخ در روز، 120 نفر اشتغال و 150 میلیارد تومان سرمایه گذاری، طرح احداث واحد بافندگی نساجی فردوس با اعتبار 150 میلیارد تومان، تولید سالانه 20 میلیون متر مربع پارچه، 150 نفر اشتغال و طرح تولید استیل کورد بیرجند با سرمایهگذاری 260 میلیارد تومان، ظرفیت 15 هزار تن در سال و اشتغال 160 نفر از جمله این طرحها است.
معتمدیان با بیان اینکه صنعت نساجی فردوس یکی واحدهای تولیدی بسیار خوب استان در بحث نساجی است افزود: همچنین پروژه استیل کورد به صنعت لاستیک بر می گردد که در حال حاضر واحد تولیدی کویرتایر را در استان داریم که جزو 4 صنعت برتر لاستیک کشور است و 22 درصد تولیدات لاستیک سواری در این واحد تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه دو پروژه دیگر در دستور کار است که در حال حاضر با موانعی روبه رو است خاطرنشان کرد: یکی از این پروژه ها تولید مواد اولیه دارویی است که بتوانیم روزانه یک تن تولید دارو داشته باشیم که در این پروژه نیز 100 نفر اشتغال و 300 میلیارد تومان سرمایه گذاری می شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر در راستای اجرای این پروژه در موافقت اولیه مخالفت شده است افزود: طرح بازیافت لاستیک یکی دیگر از پروژه ها است.
وجود 522 واحد صنعتی در خراسان جنوبی
معتمدیان از وجود 522 واحد صنعتی در خراسان جنوبی خبر داد و تصریح کرد: 96 درصد از این واحدها عمدتا صنایع کوچک و صنایع متوسط هستند، همچنین از این تعداد 12 واحد صنعتی بزرگ، 16 واحد صنعتی متوسط و 494 واحد صنعتی کوچک هستند.
وی صنایع بزرگ استان را شامل کارخانه کویرتایر، کاشی و سرامیک فرزاد ونیلوفر، زغال سنگ پروده طبس، اکسید منیزیم سربیشه ،خاک های نسوز، بنتونیت، کنسانتره، مواد معدنی و صنایع فرآوری محصولات عنوان کرد و خاطرنشان کرد: آمار نشان می دهد با وجود همه زحماتی که کشیده شده است ما جایگاه خوبی در بخش صنعت در استان نداریم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از اولویت های ما ارتقاء جایگاه صنعت در اقتصاد استان است یادآورشد: در این راستا سیاست ما این است تا ایجاد صنایع بزرگ را در استان داشته باشیم و احداث صنایع بزرگی که بر اساس سند آمایش استان باشد تدوین شود.
ایجاد صنایع بزرگ کم آب بر از اولویت ها است
معتمدیان با اشاره به اینکه یکی از محدودیت های ما در استان بحث محدودیت تامین منابع آبی است اظهار داشت: در این راستا احداث و ایجاد صنایع بزرگ کم آب بر از اولویت ها و برنامه های ما خواهد بود.
وی افزود: به دنبال این هستیم که تا پایان دولت با استفاده از بسیج همه امکانات، ظرفیت ها و بخش های مختلف تمرکز را بر ایجاد صنایع بزرگ و کم آب بر در سطح استان داشته باشیم و حداقل در هر شهرستان استان یک واحد بزرگ صنعتی را در راستای توسعه متوازن در استان دنبال کنیم.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: چراکه خراسان جنوبی استان تازه تاسیسی است و سابقه تاسیس برخی از شهرستان ها کوتاه مدت است و زیرساخت های لازم ایجاد نشده است و مشکلاتی اعم از بیکاری و اشتغال در این مناطق وجود دارد.
معتمدیان بیان کرد: بنابراین با توجه به اینکه صنعت نقش مهمی در ایجاد اشتغال پایدار دارد نگاه ما بر این است که بتوانیم با ایجاد صنایع بزرگ هم بحث اشتغال و هم زمینه حضور بخش خصوصی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه اولویت نخست ما استفاده از ظرفیت های دولت و شرکت های دولتی است که قانونا امکان سرمایه گذاری را دارند تصریح کرد: شرکت ایمیدرو، ایدرو، شستا از جمله شرکت هایی است که بخش های مهم صنعتی و معدنی دولت را تشکیل می دهند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی اظهار داشت: حضور دولت در بحث سرمایه گذاری به دلیل کسب درآمد نیست بلکه به جهت ایجاد اشتغال و بالا بردن ضریب امنیت و فراهم آوردن بخش خصوصی است.
معتمدیان با بیان اینکه در این راستا صنایع بزرگ توسط شرکت های دولتی ایجاد می شود افزود: فضایی ایجاد می شود تا ما بتوانیم صنایع پایین دستی را ایجاد کنیم، بنابراین رغبت بخش خصوصی نیز افزایش می یابد.
توجه به ایجاد صنایع بزرگ کلیدواژه توسعه بخش صنعت
وی یکی از کلیدواژه های توسعه بخش صنعت توجه به ایجاد صنایع بزرگ در سطح استان است که در این راستا یکی از سیاست هایی که دنبال می شود بحث تکمیل زنجیره تولید صنایع بزرگ در استان است که خوشبختانه این فرایند از سالهای گذشته آغاز شده است و خوشبختانه در شرایط فعلی تعدادی طرح در حال اجرا و تعدادی در دستور کار است.
استاندار خراسان جنوبی به ظرفیت آجرهای منیزیتی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ظرفیتی که در حال حاضر در بحث آجرهای منیزیتی که می توانیم در راستای تکمیل زنجیره تولید مواد نسوز در استان داشته باشیم بسیار خوب است.
افتتاح واحد فرآوری آجرهای منیزیتی
معتمدیان بیان کرد: در این راستا شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور اعلام آمادگی کرده است که با تولید آجرهای منیزیتی بتواند این زنجیره را در سطح استان تکمیل کند.
وی با بیان اینکه این طرح در شهرستان سربیشه آغاز شده است و 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: تلاش ما براین است تا همه موانع را برطرف کنیم تا این واحد فرآوری که در اشتغال استان و جلوگیری از خام فروشی موثر است افتتاح شود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از آسیب ها و دلایل کم درآمد بودن مردم در سطح استان بحث خام فروشی است افزود: شرکت کک طبس یکی از واحدهای بزرگ استان است.
معتمدیان با بیان اینکه بیش از 76 درصد ذخایر قطعی شناسایی شده زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی وجود دارد که عمدتا تمرکز در شهرستان طبس است تصریح کرد: همچنین شرکت زغال سنگ پروده طبس به تنهایی نیمی از تولید زغال سنگ کشور را انجام می دهد و یک واحد تمام مکانیزه است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت کک طبس در راستای تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از خام فروشی است و آثار مثبتی در توسعه استان و منطقه دارد.
5 واحد تولید فرآوری بنتونیت در خراسان جنوبی در دستور کار است
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه 5 واحد تولید فرآوری بنتونیت به عنوان یکی از مواد معدنی که از پتانسیل های استان است در دستور کار است افزود: در این راستا مجوزهای لازم و موافقت اصولی به بخش خصوصی صادر شده است.
معتمدیان با تاکید بر اینکه نگاه متوازن ما در مناطق مختلف استان وجود دارد اظهارداشت: امید است بتوانیم براساس کار کارشناسی و ظرفیت و توانمندی هر منطقه مباحث توسعه ای را دنبال کنیم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت های شهرستان سرایان خاطرنشان کرد: شهرستان سرایان یکی از شهرستان هایی است که معادن بسیار زیادی دارد.
وی اظهار داشت: در این راستا اجرای طرح تولید کنسانتره که توسط شرکت مهندسی امید نور در سربیشه آغاز شده است که به عنوان یکی از اجزای اصلی تکمیل زنجیره فولاد است.
افتتاح و بهره برداری از فاز نخست پروژه فولاد قاینات
معتمدیان با تاکید بر اینکه به زودی شاهد افتتاح و بهره برداری از فاز نخست پروژه فولاد قاینات خواهیم بود یادآور شد: این پروژه نیز در راستای تکمیل زنجیره تولید دیده شده است.
وی به پروژه چدن خوسف اشاره کرد و تصریح کرد: پروژه چدن و فولاد خوسف، یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی استان است که بیشترین میزان سرمایه گذاری توسط خارجی ها و کشور چین انجام شده است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: این پروژه در 3 فاز است و تلاش می شود در ماه های آینده شاهد افتتاح این واحد بزرگ صنعتی که تاثیر زیادی در توسعه استان و شهرستان خواهد داشت باشیم.
ایجاد واحد کنسانتره سرب و روی در شهرستان بشرویه
معتمدیان با اشاره به ایجاد واحد کنسانتره سرب و روی در شهرستان بشرویه خاطرنشان کرد: این واحد نیز با هدف جلوگیری از خام فروشی و توسعه منطقه دنبال می شود چراکه یکی از شهرستان هایی که به عنوان قطب فرآوری سرب و روی در آمایش سرزمینی لحاظ شده است، شهرستان بشرویه است.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به عواملی که سبب عدم تمایل بخش خصوصی در صنعت استان شده است افزود: تاکنون کل سرمایه گذاری های بخش خارجی ما 100 میلیون دلار بوده است که از این میزان 30 میلیون دلار مربوط به چدن خوسف است
وی یادآور شد: با مطالعات و آسیب شناسی که در این زمینه انجام شده است قطعا ما نیازمند تکمیل زیرساخت ها هستیم زیرا در خراسان جنوبی عقب ماندگی زیادی در بخش زیرساخت ها وجود داشته است که مهمترین آن تامین منابع آبی برای توسعه صنعت است.
معتمدیان بیان کرد: در وضعیت موجود، بیش از 90 درصد منابع موجود ما در بخش آب مصرف می شود و تاثیر آن در اقتصاد ما 30 درصد است.
وی با اشاره به اینکه بخش صنعت در خراسان جنوبی 2 درصد از منابع آبی را مصرف می کند اظهار داشت: این در حالی است که بخش صنعت حدود 38 درصد در اقتصاد استان تاثیرگذار بوده است.
تدوین سند سازگاری با شرایط کم آبی
استاندار خراسان جنوبی از تدوین سند سازگاری با شرایط کم آبی خبر داد و گفت: خوشبختانه یکی از اتفاقات خوبی که امسال صورت گرفت بحث تدوین سند سازگاری با شرایط کم آبی بود زیرا تاکنون نقشه راه و برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و چشم اندازی در بحث تامین آب مورد نیاز برای توسعه استان نداشتیم و همچنین تکلیف دستگاه ها و اینکه چه وضعیتی در افق 1425 خواهیم داشت مشخص نبود.
معتمدیان اظهار داشت: خوشبختانه این مهم انجام شد و برنامه هایی در سند به عنوان تکلیف برای دستگاه ها و وزارتخانه ها مشخص و ابلاغ شد و اولین استانی بودیم که این سند را به تصویب کارگروه ملی رسانده ایم.
وی با بیان اینکه اجرای این سند یک اطمینان خاطر برای سرمایه گذاران ایجاد خواهد کرد زیرا بحث بهره وری از منابع موجود آبی مدنظر است افزود: در این راستا برنامه هایی اعم از ایجادگلخانه، ایجاد سیستم های مکانیزاسیون آبیاری، احداث سیستم های آبیاری تحت فشار و بهره وری در بخش کشاورزی انجام می شود.
استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این سند بخشی از مصرف را مدیریت و کاهش می دهیم ضمن اینکه در کنار آن باعث افزایش تولیدات نیز می شویم.
تولید 280 هزار تن محصولات گلخانه ای در سطح استان
معتمدیان با بیان اینکه در بحث گلخانه با ایجاد یک هزار هکتار گلخانه تولید 280 هزار تن محصولات گلخانه ای را در سطح استان خواهیم داشت افزود: همچنین در کنار مدیریت مصرف آب افزایش بهره وری را نیز داریم و نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد زیرا به دنبال بهینه سازی سیستم های نوین آبیاری، احداث گلخانه و شرایط بهینه در بخش کشاورزی هستیم.
وی تصریح کرد: در این راستا کسری آبی که در افق 1425 بود احصاء شده است و کسری آب از طریق انتقال آب از دریای عمان مشخص شده است که یکی از طرح هایی است که پیشرفت خوبی در چندماه گذشته داشته است و به این منظور وزارت نیرو رسما میزان تخصیص آب استان که 60 میلیون متر مکعب است را اعلام کرده است که مراحل اجرایی و عملیاتی این طرح انجام می گیرد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: در روزهای آتی شرکت تابش که مسئولیت اجرای این ابر پروژه عمرانی در شرق کشور را بر عهده دارد در شورای حفاظت آب استان حضور می یابد و جریان روند پروژه را برای مردم و مدیران تشریح خواهد کرد.
معتمدیان اظهار داشت: در این راستا در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نگرانی هایی را که در بحث تامین آب به عنوان یک زیرساخت اصلی برای توسعه استان به خصوص توسعه صنعت که یکی از دلایل و محدودیت های آن بحث تامین آب بوده است برنامه ریزی و مصوب شده است و این تضمین و اطمینان خاطر را به سرمایه گذار می دهد که بتواند سرمایه گذاری خود را در بخش های مختلف استان به ویژه صنعت استان داشته باشد.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سایر زیرساخت ها وضعیت خوبی را در استان شاهد هستیم گفت: در بحث تامین برق به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی توسعه هر منطقه خوشبختانه ما 3 برابر نیاز استان تولید برق داریم.
تولید انرژی تجدید پذیر در استان در دستور کار است
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: خوشبختانه با توجه به اقلیم و آب و هوای خراسان جنوبی و بیش از 360 روز آفتابی در استان و با توجه به اینکه در مسیر دالان ها و تونل های بادی مهم کشور و منطقه قرار داریم بحث تولید انرژی تجدید پذیر در استان دنبال می شود که در این راستا تاکنون حرکت های خوبی صورت گرفته است که سرمایه گذاری بخش خارجی را شاهد بودیم که چینی ها و آفریقای جنوبی ورود پیدا کردند.
معتمدیان با تاکید بر اینکه دو طرح واحد تولید برق را در شهرستان های خوسف وسربیشه داشته ایم گفت: اخیرا برخی از این واحدها با حضور وزیر نیرو افتتاح شد و امید است به زودی برخی دیگر از واحدها مورد افتتاح و بهره برداری قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در بحث تامین برق مورد نیاز صنعت، شبکه های انتقال برق است که در این راستا رایزنی های مختلفی انجام و از سایر ظرفیت ها استفاده می کنیم تا منابع مالی تامین شود و در این زیرساخت که در توسعه صنعت تاثیرگذار است مشکلی بر سر راه سرمایه گذاران وجود نداشته باشد.
استاندار خراسان جنوبی به بحث گازرسانی اشاره کرد و یادآور شد: بحث گاز نیز یکی دیگر از زیرساخت ها است که در این راستا همه 29 شهر استان از نعمت گاز برخوردار هستند و در بحث روستاها نیز سرعت گازرسانی بسیار خوب است.
بهره مندی 700 واحد تولیدی از نعمت گاز
معتمدیان اظهار داشت: در بحث گازرسانی واحدهای تولیدی استان اعم از واحدهای تولیدی، معدنی، صنعتی، کشاورزی، واحدهای خدماتی بیش از 700 واحد از نعمت گاز برخوردار شدند و در این راستا این آمادگی را داریم که گاز مورد نیاز واحدهای صنعتی را تامین کنیم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی تصریح کرد: در بحث شهرک های صنعتی استان، 9 شهرک صنعتی، 12 ناحیه صنعتی در استان وجود دارد و 15 شهرک و ناحیه صنعتی در دستور کار است که بر اساس آمایشی که در این حوزه صورت گرفته در سایر مناطق نیز ایجاد می شود.
صدور مجوز بی نام برای سرمایه گذاران
وی با اشاره به ایده ای برای جذب سرمایه گذاران افزود: بر اساس ایده ای که در راستای ایجاد تسهیلات بیشتر و جذب سرمایه گذار دنبال کرده ایم، لکه هایی را در سطح استان شناسایی کرده ایم و به دنبال این هستیم با اخذ استعلامات 19 گانه از دستگاههای مختلف مجوزهای بی نام صادر و در اختیار مرکز سرمایه گذاری جذب استانداری قرار گیرد و سرمایه گذارانی که به استان مراجعه می کنند و به هر دلیلی امکان سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی را ندارند بتوانند در این لکه ها و نواحی که با هماهنگی شرکت شهرک های صنعتی کشور تایید شود سرمایه گذاری کنند.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: این اقدام کار بسیار خوبی است که تیم اقتصادی استان اجرا کرده اند و امید است مراحل اجرایی این طرح که بحث صدور مجوز بی نام است انجام شود.
معتمدیان به زیرساخت های حمل و نقل استان اشاره کردوخاطرنشان کرد: در بحث راه ها، جاده ها، حمل و نقل ریلی و هوایی مشکلاتی وجود دارد که یکی از مهمترین دلایل عقب افتادگی استان نداشتن زیرساخت در حوزه حمل و نقل است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پروژه های حوزه راه سرعت زیادی بخشیده است و اعتبارات خوبی تخصیص یافته است گفت: در سفر دکتر نوبخت و سند توسعه میان مدت استان بخش قابل توجهی از تعهدات انجام گرفته است و بسیاری از تخصیص ها افزایش بسیاری داشته است که در کشور و در استان بی سابقه است.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در دو ماه اخیر اتفاقات خوبی در حوزه راه صورت گرفته است و ما توانستیم از ظرفیت های قانونی در جهت جذب منابع جدید استفاده کنیم که در این راستا جزو استان های پیشتاز هستیم که با استقبال خوب بخشهای دولتی و سازمان برنامه و بودجه روبه رو شده است و مجوزهای لازم در جهت استفاده از ظرفیت ماده 56 قانون توسعه برنامه ششم به ما داده شده است.
اختصاص 50 میلیارد تومان اعتبار به پروژه قاین
معتمدیان یادآورشد: یکی از این موارد مربوط به پروژه قاین است که 50 میلیارد تومان اعتبار از طریق بانک مسکن به این پروژه اختصاص می یابد که مراحل نهایی آن در حال انجام است و امید است با تزریق این بودجه شاهد سرعت بخشی به این پروژه حساس در استان باشیم.
وی به پروژه نهبندان- سربیشه اشاره و خاطرنشان کرد: پروژه نهبندان به سربیشه نیز یکی از پروژه های اولویت دار ما است که اخیرا 20 میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داده شده است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: همچنین یکی از محورهای ترانزیتی استان محور سربیشه- درح است که 15 میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داده شده است در حالی که رقمی که در برنامه دیده شده بود 3 میلیارد تومان بود که در این راستا 500 درصد افزایش تخصیص صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه نیز اتصال این محور به استان فراه است که تحول عظیمی در حوزه ترانزیتی استان خواهد داشت و در این راستا 2 میلیون یورو از محل ممکن برای این پروژه اعتبار گرفته ایم و در حال انجام مناقصه است تا مابقی جاده انجام شود.
معتمدیان با بیان اینکه رایزنی هایی صورت گرفته است تا این توازن را در سایر مناطق استان ایجاد کنیم افزود: یکی از توافقاتی که اخیرا با سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه انجام گرفته است کریدور دیهوک- فردوس- بجستان است که یکی از کریدورهای مهم کشور است که بار ترافیکی سنگینی دارد و از محورهایی است که تعداد تصادفات زیاد است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا مجوز سازمان برنامه و بودجه را برای استفاده از 50 میلیارد تومان اعتبارات از ماده 56 اخذ کرده ایم و با یکی از بانک های عامل وارد مذاکره شده ایم و امید است با نهایی شدن و جذب این اعتبار شاهد تحرک خوبی در اتمام این پروژه مهم باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برخی از محورهای استان اعم از شهرستان بشرویه نیازمند توجه هستند گفت: محور بشرویه به طبس یکی از محورهایی است که به جهت اینکه بتوانیم این شهرستان را از بن بست خارج کنیم دنبال می کنیم که در این راستا موافقت هایی با یکی از بانک های خصوصی انجام شده است تا بتوانیم 50 میلیارد تومان از محل ماده 56 اعتبار جذب کنیم تا این پروژه سرعت بیشتری به خود بگیرد.
معتمدیان یادآور شد: همچنین برنامه ما این است که سایر محورهای مواصلاتی که به شهرستان طبس منتهی می شود و در توسعه غرب استان و شهرستان های غربی بسیار تاثیرگذار است با افزایش تخصیص سرعتی در اجرای پروژه ها داشته باشد.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی به بحث حمل و نقل هوایی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در کوتاه مدت توسعه صنعت حمل و نقل هوایی است که خوشبختانه رایزنی هایی با یکی از شرکت های وابسته به وزارت راه و ترابری و سازمان هواپیمایی کشور صورت گرفته است که به زودی در استان حضور خواهند یافت.
جذب سرمایه گذار برای انتقال کالا و محصولات کارخانه ای از بیرجند
وی با اشاره به اینکه به دنبال جذب سرمایه گذارانی هستیم که مستقیما از شهرستان بیرجند انتقال کالا و محصولات کارخانه جات را انجام دهند یادآور شد: یکی از آسیب های جدی و مشکلات ما در بحث محصولات استراتژیک کشاورزی نبود زیرساخت حمل و نقل است که بسیاری از صادر کنندگان ما مجبور هستند از طریق سایر استان ها اقدامات گمرکی و حمل و نقل را انجام دهند.
معتمدیان اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم گمرک های تخصصی خود را در مزیت های نسبی و مطلق استان مانند تولیدات زرشک، زعفران، عناب، پسته، گیاهان دارویی و انار و سایر محصولات و همچنین تولیدات بخش صنعتی داشته باشیم بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی یادآور شد: در این راستا رایزنی هایی صورت گرفته است، به عنوان یکی از حلقه های مفقوده صنعت حمل و نقل استان جهت گیری کرده ایم و امید است این بخش را فعال کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر اخیر دکتر عالی، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بیان کرد: از ابتدای حضور بنده به استان تلاش کردیم بتوانیم توجه دولت و وزارت خانه های مختلف را به استان جلب کنیم.
معتمدیان خاطرنشان کرد: تلاش کردیم این امر را عملیاتی کنیم و تاکنون خوشبختانه جلسات متعددی طی یک سال گذشته با وزیر صمت برگزار کردیم و در جلساتی که برگزار شد بحث سرمایه گذاری شرکت های دولتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفت و تکالیفی برای شرکت های ایدرو و ایمیدرو مشخص شد.
تدوین سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت استان تدوین شد و به زودی به امضاء خواهد رسید گفت: در این سند دولت به دنبال توسعه مناطق کمتر برخوردار است و حدود 12 استان را به عنوان جامعه هدف مشخص کردند.
معتمدیان اظهار داشت: خراسان جنوبی سومین استانی است که در روزهای آتی با حضور در وزارت صمت تفاهم نامه کلی سند توسعه صنعت، معدن و تجارت را به امضاء می رساند و بر اساس این تفاهم نامه به سازمان صمت استان و معاونت طرح و برنامه وزارت خانه ماموریت داده شده است تا این سند را مشخص کنند تا بر اساس این ظرفیت ها، پتانسیل ها و توانمندی هایی که استان دارد تحولی را در این سه بخش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در توافق اولیه تا پایان دولت باید یک هزار میلیارد تومان شرکت ایدرو در استان سرمایه گذاری انجام دهد افزود: یکی از سیاست های شرکت ایدرو این است که با مشارکت بخش های خصوصی سرمایه گذاری انجام دهد.
استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در این راستا تیم کارشناسی که پتاسیل های استان را بررسی کردند بر روی تعدادی پروژه متمرکز شده اند که به عنوان مزیت های نسبی و اولویت های صنعتی استان است.
اجرای 20 طرح برگزیده در خراسان جنوبی
وی با اشاره به اجرای 20 طرح برگزیده در استان خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی اقلیم متفاوتی وجود دارد و ما به دنبال سازه های متناسب با اقلیم استان هستیم که در این راستا با وزارت جهاد نیز در تفاهم نامه ای مقرر شده است تا طراحی لازم برای سازه های متناسب با شرایط اقلیمی استان را داشته باشیم و در این راستا به دنبال پایین آوردن هزینه های تولید هستیم.
احداث 3 واحد استحصال طلا در خراسان جنوبی
استاندار خراسان جنوبی از احداث 3 واحد استحصال طلا در شهرستان های خوسف و نهبندان خبر داد و اظهار داشت: به زودی سفر قریب پور، مدیرعامل ایمیدرو را به استان خواهیم داشت.
معتمدیان یادآور شد: در بخش مطالعات، اکتشافات، تکمیل زیرساخت ها، سرمایه گذاری ایمیدرو ورود پیدا خواهد کرد و جهش خوبی را در بحث صنعت و معدن استان را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به تسریع در واگذاری مجوزها و سرمایه گذاری قزاقستان یادآور شد: با توجه به سفر اخیر وزیر نیرو از طبس، اخیرا مکاتبه ای از طریق وزیر نیرو با رئیس جمهوری انجام شده است و دستوری از طرف رئیس جمهور در بحث تسریع در صدور مجوز و استفاده از برق تولیدی نیروگاه حرارتی صادر شده است.
فرو سیلیس آلومینیوم با سرمایه گذاری قزاقستان دنبال خواهد شد
استاندار خراسان جنوبی گفت: در این راستا با موافقت رئیس جمهور و ابلاغ انجام شده از طریق وزارت صنعت، بحث فرو سیلیس آلومینیوم با سرمایه گذاری قزاقستان دنبال خواهد شد.
معتمدیان با تاکید بر اینکه نقشه راهی برای توسعه استان در بخش های مختلف تدوین کرده ایم گفت: در این راستا رایزنی ها و پیگیری هایی در سطوح مختلف صورت می گیرد.
وی به محرومیت زدایی اشاره کرد و اظهار داشت: توجه به اقشار آسیب پذیر و محرومیت زدایی در استان به طور ویژه مدنظر قرار دارد و در این راستا ستاد محرومیت زدایی استان را در یک سال گذشته تشکیل داده ایم و همه بخش های حاکمیت را مشارکت داده ایم.
استاندار خراسان جنوبی از انعقاد 3 تفاهم نامه محرومیت زدایی برای 3 شهرستان استان خبر داد و گفت: برنامه ما این است از سایر بخش های دولتی مانند شرکت ایمیدرو استفاده کنیم و در این راستا در بحث محرومیت زدایی پیشنهادی به دکتر عالی داده شده است تا ورود پیدا کنند.
معتمدیان بیان کرد: به دنبال این الگو هستیم که مدل های خاصی را با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های قانونی دستگاه ها طراحی کنیم تا در بحث محرومیت زدایی نیز بتوانند به ما کمک کنند و در این راستا موافقت اولیه صورت گرفته است.
ایجاد دو واحد تولید کاغذ از کربنات کلسیم در استان
وی از ایجاد دو واحد تولید کاغذ از کربنات کلسیم خبر داد و خاطرنشان کرد: این پروژه در راستای جلوگیری از خام فروشی توسط سرمایه گذاران بومی استان انجام می شود که یک پروژه 18 درصد پیشرفت و دیگری آماده آغاز به کار است.
استاندار خراسان جنوبی یکی دیگر از سیاست ها را در بحث صنعت، تثبیت اشتغال در صنایع کوچک و متوسط عنوان کرد و تصریح کرد: 96 درصد صنایع ما کوچک و متوسط است که این واحدها مشکلات متعددی دارند که خوشبختانه در سال جاری با تشکیل ستاد تسهیل رفع موانع تولید و حضور در واحدها و بررسی مشکلات واحدها، بخشی از مشکلات را برطرف کردیم.
معتمدیان یادآور شد: یکی از اولویت های ما بحث تثبیت اشتغال وضع موجود صنایع کوچک است تا موانع و مشکلاتی که دارند مرتفع شود تا در سالی که به رونق تولید مزین شده است شاهد حل مشکلات این واحدها باشیم.
وی با بیان اینکه در طرح رونق سامانه بهین یاب در جهت ثبیت اشتغال واحدهای صنعتی نقش بسیار مهمی داشته است افزود: در این راستا 23 طرح با اعتباری بالغ بر 86 میلیارد تومان از ابتدای امسال انجام شده است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 11 هزار و 350 نفر در بخش صنعت استان مشغول به کار هستند که در برنامه ای که داریم این عدد افزایش می یابد.
انتهای پیام/255/ش