رونمایی از دستاوردهای نیروی دریایی ارتش| پهپاد جدید «پلیکان» با قابلیت عمودپرواز رونمایی شد+ تصاویر
دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور فرمانده این نیرو رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز با حضور دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نمایشگاه دستاوردهای جهاد خودکفایی نداجا افتتاح و رونمایی شد.
**پروژه پهپاد دریاپایه پلیکان2
پهپاد دریاپایه پلیکان2 با توانایی نفوذ در عمق، توانایی مأموریتهای گشت و شناسایی را دارد.
این پهپاد با استفاده از چهار موتور عمودپرواز و یک موتور پیشران پرقدرت توانایی نشست و برخاست عمودی از روی شناور در حال حرکت را دارد.
پرنده در ابتدا با استفاده از چهار موتور همزمانشده خود که بهصورت عمود پرواز است از شناور جدا میشود و پس از آن با استفاده از الگوی خودکار طراحیشده در سامانه پرواز خودکار، طی فرآیند محاسبهشده بدون برهم خوردن تعادل و سقوط ناگهانی پرنده وارد فاز کروز یا حرکت افقی میشود. این فرآیند بههنگام برگشت پرواز از مأموریت شناسایی خود و نشستن بهروی کشتی بالعکس اجرا میشود.
یکی دیگر از وجوه تمایز این پهپاد شناوری مثبت و مقاومت آن در برابر نفوذپذیری بههنگام فرود بر سطح آب است که به این پرونده این امکان را میدهد تا در شرایط اضطراری بدون آسیب برهروی آب فرود آمده و بازیافت شود.
عملکرد بیبدیل این سامانه بدون سرنشین در انجام عملیات خودکار و در شرایط نامتعارفی که پرندههای باسرنشین قادر به انجام مأموریت نباشند و همچنین عدم نیاز آن به تأسیسات و زیرساختهای گسترده و پرهزینه جهت بهرهبرداری، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را بر آن داشت تا از این پرنده در راستای انجام مأموریتهای محوله خود در یگانهای شناور و آبهای دوردست تحت کنترل عملیاتی خود استفاده کند.
پهپاد پلیکان2 آزمایشات میدانیHAT و SAT خود را با موفقیت به پایان رسانده است.
**پروژه سورن
در حال حاضر تمامی سامانههای موقعیتیاب زمینی و دریایی بهمنظور تعیین مختصات دقیق خود نیازمند استفاده از ماهوارهها هستند که در فضای بالای جو زمین استقرار دارند. برای تعیین موقعیت شناورهایی که زیر دریا حرکت میکنند استفاده از این سیستمها با توجه به اینکه امواج الکترومغناطیس توانایی نفوذ در عمق دریا را ندارند، عملاً غیرممکن است.
«آیاِناس» یک سامانه کمکناوبری است که وظیفه موقعیتیابی لحظهای زیردریایی را بهعهده دارد. این واحد دادههای مورد نیاز جهت تعیین موقعیت زوایا و همچنین سرعتها را در سه محور از سنسورهای اینرسی نصبشده داخل خود جمعآوری کرده و با تجزیه و تحلیل این دادهها موقعیتهای لحظهای وضعیت تعادل و راه یگان را در هر زمان به دست میآورد.
پروژه سورن با موضوع طراحی و ساخت واحد آیاِناس است که با تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و بدون نیاز به "جیپیاس" موقعیت زیردریایی بههمراه وضعیت تعادل آن را با خطای کم ارائه میکند.
این سیستم بهعلت قیمت و تکنولوژی بسیار بالای آن فقط توسط چند کشور بسیار محدود تولید میشود و قبلاً بهروی هیچیک از یگانهای نداجا نصب نبوده است، از این رو با توجه به نیاز نیروی دریایی به یک سامانه تعیین موقعیت دقیق و همچنین طراحی و ساخت سامانههای پیشرفته بهروی یگانهای زیرسطحی و نیاز این سیستمها به اطلاعات دیجیتال و دقیق یگان خودی، موضوع طی یک طرح تحقیقاتی به انجام رسید.
این پروژه پس از نصب بهروی یگانهای زیرسطحی این قابلیتها را خواهد داشت که زمانی که زیردریایی در عمق قرار گرفته و هیچگونه ارتباطی با فضای آزاد ندارد؛ اول، راه یگان را بهطور دقیق ارائه میکند، دوم، موقعیت زیردریایی را زیر آب تعیین میکند، سوم، YAW ،PITCH و ROLL زیردریایی را زیر آب تعیین کند و چهارم، اطلاعات مورد نیاز را برای سامانه سلاح ارسال نماید.
انتهای پیام/+