یک سوم شبکه آبرسانی ۱۷۹ روستای زنجان فرسوده است
تاسیسات آبرسانی ۱۷۹ روستای استان زنجان بیش از ۳۰ درصد فرسودگی دارد در صورتی که همین فرسودگی و قدیمی بودن تاسیسات آبرسانی اگر در معرض شکستگی قرار گیرند موجب هدر رفت حجم قابل توجهی از آب شرب در روستاها میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، فرسودگی و قدیمی بودن زیرساخت انتقال آب در روستاها که در صورت شکستگی لولههای انتقال آب موجب میشود حجم قابل توجهی از آب شرب به هدر رود با این وجود انتظار میرود که شرکت آب و فاضلاب روستایی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشد.
در صورتی که اصلاح و بازسازی تاسیسات آبرسانی انجام گیرد میزان هدر رفت آب به طور قابل توجهی کاهش مییابد اما از آنجا که تعداد زیادی از روستاهای استانها به دلیل خشکسالیهای پیدرپی آب شرب ندارد به نظر میرسد آبرسانی به روستاها در اولویت شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارد تا اصلاح تاسیسات آبرسانی فرسوده.
با این حال 30 درصد آب شرب کشور قبل از رسیدن به دست مصرف کننده به دلایل مختلف از جمله خرابی کنتور، نقص مخزن و فرسودگی شبکه آبرسانی از دست میرود که در این بین استان زنجان نیز با اینکه با مشکل و بحران کمآبی و نبود آب در برخی از روستاها مواجه است با این وجود با فرسودگی شبکه آبرسانی در شهرها و روستاها مواجه است که میتواند دسترسی به آب شرب در روستاهای دارای آب را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از زنجان در خصوص فرسودگی تاسیسات آبرسانی در روستاهای استان، اظهار داشت: 611 روستای استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان از آب شرب بهرهمند هستند که از این تعداد 179 روستا دارای بیش از 30 درصد فرسودگی در تاسیسات آبرسانی است.
وی با بیان این که رسیدگی به تاسیسات فرسوده نیازمند تامین اعتبار است، افزود: به دلیل محدودیتهای اعتباری در بخش نگهداری از تاسیسات فعالیتهای خاصی در استان انجام نگرفته است که در صورت تامین و تخصیص اعتبار اقدامات لازم جهت بهسازی و اصلاح تاسیسات فرسوده انجام میگیرد.
علیرضا جز قاسمی با اشاره به این که طی هشت ماه نخست امسال یک حلقه چاه آب شرب، توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان حفر شده است، خاطر نشان کرد: روستائیان نیز کمک حال این شرکت هستند و در تامین هزینههای طرحهای آبرسانی مشارکت دارند.
به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان، از ابتدای سال 98 تعداد 34 روستا با این شرکت مشارکت داشتهاند به طوری که موجب اتمام عملیات در 11 روستا شده و در 23 روستا هنوز هم در حال اجرا است.
وی خاطر نشان کرد: حفر یک حلقه چاه، بهسازی یک چشمه آب، کمک در خرید برق، انجام عملیات برقرسانی با اعتبار 33 میلیون ریال، خرید تجهیزات برق با اعتبار یک هزار و 350 میلیون ریال، خط انتقال آب به طول 22 کیلومتر، احداث مخزن و احداث 93 کیلومتر شبکه توزیع با مشارکت اهالی روستاها در سطح استان زنجان انجام شده است که کمک موثری به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان داشته است.
انتهای پیام/1011/ز