نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس: ‌"‌دلال ها" ‌بازار مسکن را وارد بحران کردند‌

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس: ‌"‌دلال ها" ‌بازار مسکن را وارد بحران کردند‌

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: متأسفانه بازار مسکن نیز همچون بسیاری از حوزه‌های اقتصادی دیگر، در چنبره مسائل واسطه‌گری و دلالی گرفتار شده و دولت در چندسال اخیر به صورت مستقیم ورود نکرد و نوسان قیمت بیشتر در دست سوداگران افتاد.

سید احسن علوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، به شرح وظایف کمیسیون عمران مجلس پرداخت و اظهار داشت: کمیسیون عمران به‌عنوان تخصصی‌ترین کمیسیون مجلس در بخش کارهای عمرانی روستایی و شهری به‌صورت مستقیم مداخله داشته و طرح‌ها و لوایح متعدد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی افزود: کمیسیون عمران بیشتر نسبت به پیگیری مشکلات راه‌های مواصلاتی بین شهری و روستایی، فضاهای آموزشی، آب، سدها، حوادث، سیل، رانش، مسکن و تأمین اعتبارات عمرانی، مصالح ساختمانی و قیر پروژه‌ها اقدام می‌کند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اذعان به اینکه بسیاری از پیمانکاران در سال‌های اخیر به‌دلیل تأمین نشدن مصالح ساختمانی و قیر پروژه‌ها را نیمه‌تمام رها کرده‌اند، گفت: متأسفانه این معضلات سبب شده که بسیاری از طرح‌ها با تأخیر به اتمام برسد؛ البته بسیاری از مشکلات نیز ناشی از عدم نظارت، نوع اجرا و تمکین به قانون است.

وی به بررسی آخرین وضعیت بازار مسکن در کمیسیون عمران مجلس پرداخت و تصریح کرد: متأسفانه بازار مسکن نیز همچون بسیاری از حوزه‌های اقتصادی دیگر، در چنبره مسائل واسطه‌گری و دلالی گرفتار شده و دولت در چندسال اخیر به صورت مستقیم ورود نکرد و نوسان قیمت بیشتر در دست سوداگران افتاد.

علوی بیان کرد: بسیاری از دلالان با خرید بسیاری از واحدها، قیمت‌های مسکن را ابتدا در تهران، کلانشهرها، شهرها، پایین شهرها، محلات و روستاها تعیین کرده تا جایی که ساختمانی را در یکی از روستاهای کردستان به 200 میلیون تومان فروخته بودند و با این کارها بحرانی را در کشور ایجاد کردند.

وی از ساخت 900 هزار واحد مسکونی توسط دولت خبر داد و افزود: امسال ساخت 400 هزار واحد آن آغاز شده و مابقی را نیز در سال آینده می‌سازند.

رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس از سهم 30 تا 35 درصدی مسکن در سبد هزینه‌های خانوار سخن به زبان آورد و تاکید کرد: باید مردم از واحدهای مسکونی ارزان قیمت برخوردار شوند و دغدغه تامین مسکن و سرپناه را نداشته باشند.

وی گفت: باید دولت براساس اصل 3، 31 و 43 قانون اساسی متعهد و برای مردم سرپناه بسازد اما متأسفانه این کار انجام نشده و امیدواریم این شرایط فراهم و دهک‌های پایین از این ظرفیت برخوردار شوند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: باید در مجموع 5 میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود تا کاملاً عرضه و تقاضا مدیریت و کمبود مسکنی نداشته باشیم چراکه از این طریق می‌توان بازار مسکن را متعادل کرد.

وی اعلام کرد: در حال حاضر 3 میلیون و 400 هزار واحد مسکن خالی در کشور داریم که 500 تا 600 هزار واحد آن در تهران و مابقی در استان‌های دیگر و متعلق به واسطه‌گران است، بنابراین باید دولت ساخت مسکن را به‌عنوان یک پروژه اصلی به‌جد در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام/481/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon