حسن عباسی: بقای آمریکا مرهون رسانهها است
اولین برنامه از سلسله نشستهای تبیینی «رسانه و سلطه» با موضوع «بررسی نفوذ نظام سلطه بر رسانههای جهان» با سخنرانی دکتر «حسن عباسی» در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری، اولین برنامه از سلسله نشستهای تبیینی «رسانه و سلطه» با موضوع «بررسی نفوذ نظام سلطه بر رسانههای جهان» و تشریح ابعاد رخنه و نفوذ در رسانههای فارسی زبان و تأثیرات مخرب آن بر فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی و افکار عمومی از جمله شبکههای معاند فارسی زبان همچون BBC فارسی، ایران اینترنشــنال، من و تو و … با سخنرانی دکتر حسن عباسی رییس اندیشکده یقین و با حضور اصحاب رسانه، اساتید و دانشجویان در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
این برنامه که به همت سازمان سینمایی حوزه هنری طراحی و راه اندازی شد بعد از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و اجرای سرود ملی با پخش مستند «بدون تعارف» و کلیپ «زنان در اغتشاش» و «موج سواری رسانهای» آغاز شد. در ادامه مهدی شیخ صراف مجری برنامه ضمن خوش آمدگویی به میهمانان توجه همگان را به سخنرانی جلب کرد.
استعمار میخواهد سلطهاش را اعمال کند
حسن عباسی رییس اندیشکده یقین، ضمن تبریک هفته بسیج گفت: سلطه کلمهای شناخته شده در قرآن است. خداوند میفرماید که هیچ راهی برای سلطه بر انسان وجود ندارد. در سال 1933 قدرت نرم، نبردی برای تسخیر قلبها و ذهنها بوده و نهایتاً منجر به سلطه شد. لازم به ذکر است سلطه در ادبیات انگلیسی سلطنت معنا میشود.
عباسی خاطرنشان کرد: استعمار به شکلهای مختلف میکوشد سلطهاش را اعمال و قلب و ذهن افکار عمومی دنیا را تسخیر بکند. از طریق ابزارهای گوناگون-رسانه، سینما وهالیوود و حتی با استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی و الکترونیکی و رسانههای جدید. ممکن است این موضوع را در قالب اعزام عدهای تاجر و نفوذ و رخنه در بخشهایی مهم و حساس جامعه پیگیری بکند. جمهوری اسلامی در قبال ساختار جنگ نرم نظام سلطه اما قادر به اعمال ضد حمله است و به دلیل شناخت از قدرت نرم، قادر به پاسخگویی است.
وی تصریح کرد: اگر فضاهای مجازی، شبکههای اجتماعی، ماهواره و شبکههای خارجی را از آمریکا بگیریم دیگر قدرتی برای آن وجود نخواهد داشت. در واقع قدرت رسانهای منجر به فعال نگه داشتن و بقای آمریکا شده است.
رییس اندیشکده یقین اظهار داشت: برای تسخیر قلبها و ذهنها در غرب اعصاب و روان مد نظر قرار میگیرد و برروی آنها کار میشود. بر این اساس بر نظام عصبی انسان تأثیر گذاشته و افراد را کنترل میکردند. و این موضوع توسط سازمان «سیا» اجرا میشد. از سال 1350 تا به امروز در آمریکا و اروپا تلاشهای زیادی برای تأثیرگذاری بر اذهان مردم صورت گرفت. متخصصین اعصاب سازمان «سیا» برای پاککردن ذهن انسان و کنترل آن از داروهای شیمیایی و توهمزا برای تأثیرگذاری استفاده میکردند. در این شرایط نیز واژه شستوشوی مغزی کاربرد پیدا کرد. ناگفته نماند در طول تاریخ، بهرهمندی از مواد مخدر به واسطه متخصصین کانادایی و آمریکایی ترویج یافته و این کشورها ام الفساد استفاده از این شیوههای غیرانسانی به شمار میآیند. چنین مطالبی در سال 1976 در این راستا، در کتاب «کنترل ذهن» نیز منتشر شد.
عباسی ادامه داد: خوشبختانه در ایران از اوائل دهه 70 تا به امروز جریانشناختی شکل گرفته که از آن به عنوان «طرح بصیرت» نام برده میشود. هیچ جریان فکری با این عنوان و قابلیت در هیچ جای دنیا وجود ندارد. به تنهایی بیش از 3 میلیون جلسه «جریان شناسی و معرفت شناسی» به میزبانی بسیج برپا شده است.
رسانههای سلطه میخواهند بر اعصاب و روان جامعه تأثیر بگذارند
رییس اندیشکده یقین ضمن اشاره بر نقش رسانه بر تحریک اعصاب و شست و شوی مغزی در افراد گفت: رسانههای سلطه در سه دهه گذشته تمام تلاششان را کردند تا بر اعصاب و روان جامعه ما تأثیر بگذارند اما با گذشت زمان پروژه نفوذ بر اذهان و شست و شوی مغزی با شکست روبرو شده و این پروژه برای افکار عمومی جامعه ما فاقد کارایی است.
این اندیمند استراتژیست اضافه کرد: آمریکا به منظور اهمیت جهتدهی به افکار عمومی از سال 1362 از علم روانشناسی در عملیاتهای روانی خود بهره گرفته است. این عملیات روانی در ٢٩ لایه برای تاثیرگذاری بر بخشهای مختلف جامعه نظیر: تحریکی، تردیدی، تثبیتی، تحبیبی، تشویقی و غیره اجرایی میشود. متخصصین آمریکایی برای تحقق منویاتشان توسط رسانه، سینما و تلویزیون از این عملیات روانی بهره میبرند. موفقیت این عملیات زمانی مشخص شد که علم روانشناسی با گذر زمان حرفهایتر و منجر به افزایش سلطه حکومتها بر انسان شد. این در حالی است که متأسفانه متخصصین ایرانی با رسانه حتی، با ادبیات، موسیقی، رنگ و تکنیکها آشنا نیستند و سینماگران نیز از این علم غافلند.
عباسی خاطرنشان کرد: مدیریت قلب، آغازی برای جنگ نرم است. در این راه از مدیریت ذهن توسط دانشمندان و رسانه نیز غافل نبوده و با شک و یقین آن را کنترل میکنند. از ابتدای نزول قرآن به شک و یقین مناسب در اسلام اشاره شده و آن را در حکومت اهل حق و انبیا معرفی کرده است اما هوای نفس و شیاطین بر خلاف این اصول است. هوسپرستی نیز ناشی از این أمر است . ناگفته نماند که قرار نیست همه افراد هدایت شوند چرا که خداوند به پیامبر خود میفرماید که نا اهلان هدایت نمیشوند.
وی ادامه داد: حکومت دموکراسی آمریکایی به دنبال ترغیب افراد به هوای نفس و بدیها است و نظام رسانهای این کشور بر این سلطه دامن میزند چرا که اندیشهها را تخریب و با هوای نفس، حب و بغض نسبت به این اهداف را عملیاتی میکند.
با تصویرسازی افکار عمومی مدیریت میشود
رییس اندیشکده یقین تأکید کرد: واقعیت این است که رسانههای سلطه از این ابزار در جهت اهداف، منافع و مطامع خویش به کار میگیرند. برای نمونه اغتشاشهایی که در روزهای اخیر در کشور اتفاق افتاده در اطلاعرسانی رسانههای غربی نمودی متفاوت داشته است اما این اجتماعات در کشورهای دیگر نوعی آزادیخواهی تلقی شده و به گونهای دیگر نشان داده میشود.
وی عنوان کرد: ظرفیت مدیریت افکار عمومی در دنیای امروز با خلق «ایمیج» صورت میگیرد. در طول دوران جنگ سرد تصویری که از جامعههای کمونیسیتی در اذهان عمومی نقش بست همان تصویری است که در کتاب مزرعه حیوانات شکل گرفت تا به واسطه آن تصویری رسانهای از حکومت کمونیستی شوروی به نمایش گذاشته شود. در متون دینی ما هم هست. اهمیت و اثرگذاری تصویر و ایمیج تردیدناپذیر است. امام سجاد(ع) نیز به نحوی دیگر بر علم به تشابه انسانها به خصلت برخی حیوانات آگاه و به بیان تصویری برگرفته از حیوانات میپردازد که در چارچوب آن مردم در سه گروه سیاسیون، تجار و عالمان تقسیم میشوند. اما دشمن به عنوان سگها و مؤمنین نیز برّه تلقی میشوند. قدمت 1400 ساله اندیشه امام سجاد(ع) مبنی بر تصویرسازی از نبویان و حکومت معاویه به نحوی بوده است که این اندیشهها امروز کاربرد مناسبی دارند. بر این اساس سلبریتیها به عنوان فعالان امروز به دنبال جامعهای خوکی و افرادی هم با تصویر گرگها به دنبال خوردن پول ملتند.
عباسی با اشاره به « اف ای تی اف(FATF) و فعالیتهای ضداسلامی و ایرانی دشمنان در حیطه فیلمسازی و استفاده از آن برای القای مقاصد سیاسی و اقتصادی و استکباریشان یادآور شد: امروزه اسلام ستیزی و ایران ستیزی به یکی از اهداف دشمنان در دنیا تبدیل شده است تا تصویر مورد علاقه خود از ایران را در عرصه جهانی ترویج بدهند. بعد از سریال «24» ، در سال 1390 سریال «هوملند» بر مبنای پیگیری سیاستهای آمریکایی ساخته میشود و با مخاطب بیش از یک میلیارد نفری روبرو شده است.
در این سریال تلاش میشود عملیات ضد تروریستی سازمان «سیا» در 6 کشور به نمایش کشیده و فعالیت این گروهها علیه منافع آمریکا را تحت سلطه سپاه پاسداران ما معرفی کنند که در نهایت به پولشویی ایران در بانکهای خارجی تأکید دارند. در واقع ایران را کشوری مخرب نشان میدهند و برضد ما تبلیغات میکنند. سازمان سیا به دنبال نفوذ در سپاه پاسداران و تغییر رژیم ایران است. مخاطب بینالمللی نیز با دیدن اینگونه فیلمها به تصور اشتباهی از ایران در ذهن خود ترغیب میشود.
سازمانهای جاسوسی غرب از طریق آقازادهها پیگیر برنامههای نفوذشانند
وی تصریح کرد: من معتقدم سازمان «سی آی ای» و سازمانهای امنیتی و جاسوسی غرب و سلطه بدون شک، از طریق آقازاده و فرزندان مسئولینی که در اروپا و آمریکا به سر میکنند پیگیر برنامههای نفوذشانند. حتی، ممکن است خود این آقازادهها روح و روانشان هم از این ماجرا خبر نداشته باشد. حضور فرزندان مقامات ایرانی در کشورهای خارجی زمینهای برای اعمال افکار دشمنان بر این افراد است و قطعاً در میان برخی از این مهاجران میتوان عاملان سازمان را «سی آی ای» ردیابی کرد.
وی معتقد است: رسانههای سلطه همواره میکوشند تا تصویری مقتدر از آمریکا را به نمایش بگذارند. در سریال 24 شاهدیم که حکومت آمریکا تا مرز فروپاشی پیش میرود اما قهرمانی پیدا میشود و همه معادلهها را درست میچیند. در همه فیلمها این کشور به عنوان نماد قدرت معرفی میشود.
عباسی با اشاره به لزوم بهرهگیری از ظرفیت و قدرت رسانهها خاطرنشان ساخت: به عنوان مثال ترامپ در مصاحبههای خود با قاطعیت عنوان میکرد که ایران از ارتش مقتدر آمریکا میترسد اما در کمتر از 6 ساعت فیلمهایی در جوابیه این مصاحبه از اقتدار ایران و خیسکردن و زانوزدن آمریکاییها در مقابلمان را منتشر و همه دنیا دیدند که چگونه نمادهای قدرت آمریکایی پیش بچههای ما زانو زدند و سر خم کردند. ما توانستهایم به نسل امروز ثابت کنیم که این بزها تنها در مقابل چوپانانی چون ایران زانو میزنند و شلوار خود را خیس میکنند و به جایی رسیدهایم که امروز آمریکا برای مردم ایران ابهتی ندارد.
هرچه در HOMELAND دیدیم در مجلس پیگیری شد
رییس اندیشکده یقین ادامه داد: متأسفانه، هرچه را که در سریال «هوملند» دیدهایم از سال 1392 تا به امروز در مجلس شورای اسلامی ما در حال پیگیری است. تأثیرپذیری از این سریال تا جایی پیش رفت که در سال 1395 بخشهای خلاصه شدهای از عملیات روانی در آن مجدد منتشر شد.
وی تأکید کرد: «طرح بصیرت» برآمده از نهج البلاغه است. تاکنون موفق به برگزاری چند میلیون جلسه بصیرتی در این راستا شدهایم. اگر ما با «طرح عمار» مواجه نبودیم در فتنه 88، اعتراضات سال 1396 و شلوغیهای امسال با توپ و تانک مواجه میشدیم. در واقع با بیانات مقام معظم رهبری این طرح اجرا و مدام برروی شناخت مردم کار شده است. امروز افرادی چون جنتی و رییسی نقش سلمان را ایفا و به تعبیر مقام معظم رهبری طیف عمار به دنبال باز کردن گرههای ذهنی مردمند و همانند عمار عمل میکنند و در طیف سینماگران هم کسانی هستند که همچون عمار عمل میکنند، سلحشور، طالبی، طالبزاده و ...، یا در میان دانشگاهیان و مراجع تقلیدی چون آیت الله مصباح یزدی و ...، مداحانی چون سلحشور، رسولی، مطیعی و ... که افکار عمومی را هدایت میکنند. البته، در این میان ابوذر نیز نقش مهمی در زدودن فساد در زمان خلفا داشته است بنابراین، مالک ، عمار ، ابوذر و میثم بودن تعریفی دارد. ابوذرها و عمارها خیلی در جایگاههای رسمی دولت نیستند اما به اندازه زیادی تأثیر بگذارند. ما انتظار داریم در کشور اسلامی گروهی حتماً ایفا کننده این نقشها باشند. به اعتقاد من حضور افرادی چون وحید جلیلی، سلحشور، طالبزاده و غیره برای مقابله با دشمن بس است و قادر به تأثیرات بسیاری بر افکار مردمند.
وی در پایان اذعان داشت: بصیرت مقام معظم رهبری منجر به جمع شدن اغتشاشات اخیر بدون توپ و تانک شده است.
انتهای پیام/