جزئیات ثبت یک رکورد جدید در پارس جنوبی توسط مهندسان ایرانی

جزئیات ثبت یک رکورد جدید در پارس جنوبی توسط مهندسان ایرانی

در جدیدترین رکوردشکنی‌های مهندسان ایرانی در میدان گازی پارس جنوبی، رکورد جدیدی در زمینه نصب دو ابرسازه دریایی در فاصله زمانی تنها ۳ روز در قلب خلیج فارس به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، میدان گازی پارس جنوبی که روزگاری فعالیت در پروژه‌های آن بدون اتکا به توان فنی و مهندسی خارجی‌ها، رویای مهندسان ایرانی بود، امروز صحنه هنرنمایی توان فنی و مهندسی کشور است.

درحال حاضر نه‌تنها هیچ مهندس غیرایرانی در پارس جنوبی حضور ندارد و تمامی فعالیت‌ها با هر میزان درجه سختی و پیچیدگی، با توان متخصصان کشورمان، طراحی، مهندسی، اجرا و بهره برداری می شود، بلکه هرازچندگاهی شاهد به ثبت رسیدن رکوردهای جدید، کم نظیر و حتی بی‌نظیر در بخش های مختلف پروژه‌های این میدان گازی مشترک هستیم.

در جدیدترین رکوردشکنی‌های مهندسان ایرانی در میدان گازی پارس جنوبی، رکورد جدیدی در زمینه نصب دو ابرسازه دریایی در فاصله زمانی تنها 3 روز در قلب خلیج فارس به ثبت رسیده است.

عبدالله مهرابی، مدیر بخش دریایی طرح فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص جزئیات این رکوردشکنی اظهار داشت: سکوی 23 یکی از سکوهای اصلی پروژه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی و سکوی 24B نیز یکی از سکوهای اقماری این پروژه است که این دو سکو آخرین سکوهای طرح فازهای 22 تا 24 بوده و در محل پروژه نصب شده‌اند.

وی افزود: با راه اندازی و تولیدی شدن این دو سکو، پرونده توسعه بخش فراساحل فازهای 22 تا 24 بسته می‌شود.

مدیر بخش دریایی طرح فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی در خصوص زمان بندی تولیدی شدن این دو سکو گفت: در هفته جاری، اقدامات مربوط به نصب تأسیسات جانبی سکوها در حال انجام است و در حال آماده سازی برای مراحل راه اندازی هستند؛ سکوی 23 ظرف سه یا چهار هفته آینده به بهره برداری می رسد و متعاقب آن، سکوی 24B نیز دو تا سه هفته بعد از بهره برداری از سکوی 23، تولیدی خواهد شد.

وی ادامه داد: این سکوها همزمان به آب انداخته شدند و با یک شناور مشترک از یارد صدرا در بوشهر بارگیری و به محل پروژه حمل شده‌اند.

مهرابی با بیان اینکه "به آب اندازی همزمان دو سکو به منظور تسریع در انجام عملیات به آب اندازی، بارگیری و حمل سکوها بود"، گفت: در فصلی هستیم که دریا شرایط باثباتی ندارد و در نتیجه استفاده از تجارب گذشته و هم اندیشی کلیه متخصصین از بدنه کارفرمایی و پیمانکاری، تصمیم گرفته شد که از شرایط مساعد دریا استفاده کنیم و برای نخستین بار، دو سکو را در کمترین فاصله زمانی نصب کنیم.

وی افزود: در حالی که در پروژه‌های قبلی، ابتدا یک سکو را نصب کرده و متعاقب آن، سازه‌ها و تجهیزات جانبی را نیز نصب می کردیم و سپس سراغ نصب سکوی دیگر می رفتیم؛ اما در این پروژه، نصب سکوهای 23 و 24B را در فاصله زمانی 3 روز با هم انجام دادیم تا بعد از نصب این دو سکو، اقدام به نصب تجهیزات جانبی آنها شود.

مدیر بخش دریایی طرح فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی تصریح کرد: اینکه تیم‌های مهندسی و اجرا و پشتیبانی توانستند نصب این دو سکو را در فاصله حدود سه روز انجام دهند، یک رکورد جدید در بخش فراساحل پارس جنوبی در کشور رقم خورده و از نظر فنی، اینکه دو ابرسازه 2500 تنی در فاصله زمانی کوتاه و دقیقا پشت سرهم، با دقت بالای فنی و مهندسی نصب شوند، کار بزرگی است که توسط متخصصان داخلی انجام گرفته است.

وی در پاسخ به اینکه در شرایط عادی فاصله بین نصب سکوها چقدر است، گفت: کارهای فراساحلی بسیار پیچیده و سنگین هستند، از اینرو در شرایطی که دو سکو به صورت همزمان نیز بارگیری شده‌اند، فاصله زمانی حدودا 20 روزه برای انجام عملیات نصب دو سکو در نظر گرفته می‌شود؛ در این طرح نیز فاصله زمانی 20 روزه بین زمان انجام عملیات نصب سکوهای 23 و 24B در نظر گرفته شده بود، اما با توجه به اینکه پروژه‌های فراساحل بسیار تحت‌تأثیر شرایط آب و هوایی دریا هستند، در محل پروژه تصمیم گرفته شد که از شرایط مساعد دریا استفاده شده و این دو سکو در فاصله زمانی 3 روزه نصب شوند.

مهرابی افزود: یکی از اولویت‌های ما به تولید رسیدن سکوها پیش از آغاز زمستان بود که این مهم نیز در تصمیم گیری صورت گرفته برای ثبت رکورد جدید در عملیات نصب سکوها بسیار موثر و مورد توجه بود

مدیر بخش دریایی طرح فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی خاطرنشان کرد: نقش ارزنده پیمانکاران این پروژه در فناوری آب‌های عمیق برای انجام موفق نصب دو سکو در فاصله زمانی 3 روزه بسیار موثر بود که همین امر نشان‌دهنده این موضوع است که شرکت‌های پیمانکاری ایرانی به چه اندازه از توانمندی فنی و مهندسی رسیده‌اند که اگر نیاز باشد در شرایط میدانی در وسط دریا، تغییری تا این حد مهم و بزرگ در فرآیند اجرای یک کار فنی و مهندسی انجام شود و آنها آمادگی لازم را از نظر علمی و توانمندی فنی دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon