جشنواره تئاتر بچههای مسجد؛ از میزبانی ۱۳ استان تا تقدیر حسین پارسایی!
زارعی در پاسخ به این پرسش که آیا نمایشها میتوانند انتقادی باشند گفت «گروههای ما آماتوریاند و ما بازه پنج و هفت ساله در نظر گرفتیم که اینها آموزش ببینند و اگر در مسجد و محله خود اجرا بروند در مساجد دیگر هم اجرا بروند.»
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، نشست خبری چهاردهمین دوره جشنواره تئاتر بچههای مسجد، صبح امروز در حوزه هنری با حضور کوروش زارعی، مدیر دفتر هنرهای نمایشی این نهاد برگزار شد.
زارعی درباره اهداف این جشنواره نیز گفت «باید انرژی را برای برگزاری جشنوارهها تجمیع کنیم. تفاهمنامهای برای تولید و نوشتن متون در کنار برگزاری جشنواره با کانون مساجد منعقد شده است. در سال گذشته «چهل نمایش چهل مسجد» را داشتیم.»
زارعی درباره موضوع نمایشنامه افزود «در فاز اول 50 نمایشنامه بچههای مسجد با مدیریت امیر مشهدی عباس نگاشته شده است و برای فاز دوم 50 متن دیگر برنامهریزی میکنیم.»
او درباره شکل برگزاری این جشنواره گفت «این جشنواره آماتوری است و قرار است در آن نیروهای جوان و نوجوان کشف شوند، آموزش ببیند و آینده تئاتر ما باشند. از داوران جوانی استفاده کردیم که بازیگران شناخته شده تلویزیونی نیستند.»
زارعی که به اهمیت کار گروهی تأکید میورزید، گفت «ما به گروه محوری اهمیت میدهیم برای همین جوایز خود را به گروه میدهیم. میخواهیم گروههای جوان آلوده جایزه نشوند. آموزش میدهیم که گروه مهم است. از سال آینده داوری جشنواره تغییر خواهد کرد. اختتامیه و کارگاه هم در مسجد رخ میدهد و به زودی داوری را هم مردمی میکنیم.»
زارعی در پاسخ به این پرسش که آیا نمایشها میتوانند انتقادی باشند گفت «گروههای ما آماتوریاند و ما بازه پنج و هفت ساله در نظر گرفتیم که اینها آموزش ببینند و اگر در مسجد و محله خود اجرا بروند در مساجد دیگر هم اجرا بروند.»
وی افزود «به نمایشنامهنویسان گفتهایم موضوعات روز را بنویسند و متون هم جذاب باشند و ما در حال تربیت مخاطبینیم تا قشر متدین هم به تئاتر رغبت پیدا کنند. گفتیم درباره مشکلات محله خود هم اثر تولید کنند و سعی کردیم مسائل مردم نمایش داده شوند تا تئاتر این جامعه باشند.»
وی با اشاره به محدود شدن تئاتر برای عموم مردم گفت «شعار تئاتر برای همه کجا است؟ ما داریم به این بچههای میآموزیم تئاتر برای مردم باشد و موضوعات آن هم مردمی باشند.»
مهمترین و جنجالیترین بخش این نشست نام بردن از حسین پارسایی به عنوان چهره تقدیری در این دوره از جشنواره بود. آقای زارعی در دفاع از این انتخاب گفت «حسین پارسایی نزدیک به 10 سال مسئول دفتر بچههای مسجد بود و زحمت زیادی کشیده و خودش برآمده از مسجد است. سالها دبیر جشنواره بود و ما میخواستیم از او تشکر کنیم.
علی هوشمند، دبیر هنری جشنواره با اشاره به اینکه جشنواره سیزدهم هم در استان قزوین برگزار شده است از بررسی 160 اثر توسط سیدحسین فداییحسین، سیدقاسم سیدقوامی و سینا دلشادی گفت که در نهایت 15 اثر برای بخش نهایی جشنواره پذیرفته شدهاند. از این بین 7 گروه توسط خانمها و 8 اثر توسط آقایان تولید شدهاند. این آثار از 13 استان در جشنواره حضور دارند. قرار است توحید معصومی و امیر مشهدی عباس داوری آثار را برعهده بگیرند.
هوشمند درباره جوایز گفت «سه برگزیده خواهیم داشت، که گروه اول 50 میلیون، گروه دوم 40 میلیون و گروه سوم 30 میلیون تومان جایزه میگیرند. جایزه مردمی هم به یک اثر اطلاق میشود. جایزه فرج الله سلحشور به مبلغ 60 میلیون ریال به گروهی اهدا میشود که از لحاظ فنی و هنری توسط داوران انتخاب شود.»
به گفته او کارگاههای آموزشی توسط محمدرضا آزاد و سیدحسین فداییحسین در مساجد برگزار میشود.
مجتبی میرزایی نسب، دبیر اجرایی این جشنواره گفت «25هزار کانون فرهنگی و هنری در مسجد مشغول به فعالیتند که یکی از این کارکردها، کارکرد هنری و اجتماعی است. جریان تئاتر بچههای مسجد میتواند این بستر را فراهم کند.»
وی از چهار مسجد چهارده معصوم، جواد الائمه، امام حسن عسکری و توحید اقبالیه نام برد که قبل و بعد از نماز مغرب و ظهر، در دو نوبت تئاتر برای مردم اجرا میشود. گروهها از 10 صبح تا 8 شب در برابر داوران اجرا میکنند.
چهاردهمین جشنواره تئاتر بچههای مسجد قرار است از 12 و 13 آذرماه در شهر قزوین برگزار شود و اختتامیه آن هم در 14 آذرماه برگزار میشود.
انتهای پیام/