چهارمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در خراسان جنوبی برگزار میشود
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی از برگزاری چهارمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در استان خبر داد و گفت: این نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۸ آبان ماه در محل نمایشگاه بینالمللی بیرجند برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسن رمضانی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه ملی هنرهای دستی در خراسان جنوبی تثبیت شده است و جایگاه خوبی در سطح کشور پیدا کرده است.
وی افزود: در سنوات گذشته سازمان میراث فرهنگی تنها مجوز برگزاری نمایشگاه محلی را ارائه میداد و سپس به منطقهای تبدیل شد.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: در 3 سال گذشته با تلاشی که همکاران ما داشتند امروزه در تقویم رویدادهای نمایشگاهی میراث فرهنگی نمایشگاه سراسری خراسان جنوبی جایگاه خوبی دارد.
رمضانی با تاکید بر اینکه همه استانهای کشور برگزارکننده نمایشگاه سراسری نیستند تصریح کرد: تنها 14 استان مجوز برگزاری نمایشگاه سراسری را دارند که این نشان میدهد هم توانستهایم در معرفی صنایع دستی در سطح ملی کار کنیم و هم افراد شرکت کننده در نمایشگاه با فروش صنایع دستی کمک کردند این نمایشگاه تثبیت شود.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز صنایع دستی و تولیدات آن در نزد مردم جایگاه خوبی دارد و مردم از نمایشگاه استقبال میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی از برگزاری چهارمین نمایشگاه صنایع دستی در خراسان جنوبی خبر داد و یادآور شد: این نمایشگاه از 13 آذرماه تا 18 آذرماه از ساعت 16 تا 22 در محل نمایشگاه بینالمللی بیرجند برگزار میشود.
وی در این نمایشگاه در مجموع 204 غرفه شرکت میکنند افزود: از این تعداد 95 غرفه از خراسان جنوبی است که 40 غرفه از شهرستان بیرجند هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه 30 استان کشور به جز استان سمنان در این نمایشگاه شرکت میکنند گفت: از 204 غرفه شرکت کننده در نمایشگاه 65 غرفه از سایر استانها هستند.
رمضانی با بیان اینکه برخی از استانها مانند اصفهان به صورت ورک شاپ در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد بیان کرد: علاوه بر این سایر دستگاههای اجرایی نیز که با توجه به اهداف و وظایفی که دارند و صنایع دستی در سازمان آنان جایگاهی دارد مانند کمیته امداد، امور عشایری، دانشگاه هنر، مرکز آموزش سپیده کاشانی، جهادکشاورزی و غیره 43 غرفه را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه از این تعداد 30 غرفه مربوط کمیته امداد است خاطرنشان کرد: همچنین 3 غرفه مربوط به سازمان زندانها است.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی از رشد 100 درصدی غرفهها نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در این نمایشگاه سال گذشته 11 میلیارد تومان فروش محصولات را داشتهایم.
رمضانی اظهار داشت: امسال با توجه به اینکه تعداد غرفههای ما دو برابر شده است انتظار میرود فروش دو برابری نسبت به سال گذشته داشته باشیم گرچه وضعیت کشور و شرایط اقتصادی مردم نیز تاثیرگذار است اما امید است فروش خوبی داشته باشیم.
وی از وجود 6 سیاه چادر از 3 استان گلستان، لرستان و خراسان شمالی خبر داد و خاطرنشان کرد: در کنار آن برنامههای موسیقی نیز داریم و یکی از برنامههای جانبی غرفه بسته بندی صنایع دستی است که با همکاری دانشگاه سپیده کاشانی برای معرفی صنایع دستی انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه بازاریابی مهمترین مشکل است که با حمایت استاندار چهارمین نمایشگاه برپا شد گفت: خراسان جنوبی به لحاظ برخورداری از بازارچههای صنایع دستی از استانهای برخوردار است و با پیگیری دهیاران خانههای تاریخی و قدیمی مردم راغب شدند تا به کارگاههای صنایع دستی تبدیل شوند.
رمضانی اظهار داشت: در محله خیرآباد بیرجند با همراهی هیئت امنای مصلا مرکز توسعه و ترویج صنایع دستی به زودی فعالیت خود را در سه راه اسدی آغاز میکند.
وی با بیان اینکه روزهای خوبی برای حوزه توسعه صنایع دستی پیش رو است یادآور شد: فارغ التحصیلان در صدد ایجاد کارگاههای صنایع دستی از جمله معادن هستند تا بتوانیم در کنار پارچه بافی گوهر سنگ رشد پیدا کند.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به تسهیلات بند الف تبصره 18 گفت: این تسهیلات، تسهیلاتی با عنوان کمکهای فنی و اعتباری دولت بوده که از محل اعتبارات خود مبلغی را در اختیار دستگاهها میگذارد و با استفاده از این مبالغ بخشی از سود تسهیلات به سرمایهگذاران پرداخت میشود.
رمضانی اظهار داشت: در راستای پرداخت تسهیلات با بانکهای مختلف در سطح استان مذاکره کردیم و در نهایت بانک انصار اعلام آمادگی کرد.
وی تصریح کرد: دولت 2 میلیارد و 800 میلیون تومان کمک فنی و اعتباری داد و طی قرارداد با بانک انصار، این بانک قول داد که دو برابر این مبلغ را از منابع خود بگذارد.
وی با اشاره به قول تخصیص 5 میلیارد و 600 میلیون تومانی از منابع بانکی افزود: مقرر شد به افرادی که سازمان به بانک معرفی میکند تسهیلات 10 درصدی تعلق گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به استقبال از دریافت تسهیلات در استان یادآور شد: به سرمایهگذارانی که نیاز به تسهیلات داشتند و در سایر بانکها نمیتوانستند این تسهیلات را دریافت کنند مبالغی پرداخت کردیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: تاکنون 60 طرح به بانک معرفی شده و از این مبلغ تسهیلات بهره بردند.
انتهای پیام/255/ز