اندیشکده| مضرات رئیس جمهور میلیاردر برای اقتصاد آمریکا

اندیشکده| مضرات رئیس جمهور میلیاردر برای اقتصاد آمریکا

یک نشریه معتبر آمریکایی جو بی‌سابقه عدم اعتماد در اقتصاد آمریکا را از پیامدهای مضر صدارت امور توسط دونالد ترامپ به عنوان یک فعال اقتصادی میلیاردر برای این کشور توصیف کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کارنامه اقتصادی «دونالد ترامپ» در حدود سه سال نخست ریاست‌جمهوری‌اش نشان داده که حضور یک فعال میلیاردر اقتصادی در رأس کاخ سفید  نه تنها نتوانسته راه برای نجات اقتصاد آمریکا و کسب‌وکارهایی که هنوز هم بعد از رکود شدید سال 2008 کاملا جان نگرفته بودند، باشد، بلکه حضور ترامپ برای کسب‌وکارهای آمریکا ظاهرا مضر نیز بوده است.

در شرایطی که روند استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا هر روز جدی‌تر از گذشته می‌شود، مجله «فورچون» در مقاله‌ای به سوابق اقتصادی و بازرگانی وی در سه سال گذشته پرداخته و تأکید می‌کند که عدم ثبات در شرایط اقتصادی آمریکا جوی آکنده از نوعی بی‌اعتمادی بی‌سابقه را در این کشور به بار آورده که خود به یک مشکل بزرگ اقتصادی در آمریکا تبدیل شده است.

این مقاله تأکید دارد که بر خلاف آنچه به نظر می‌رسید سیاست‌هایی در حمایت از کسب‌وکارههای آمریکایی باشد و حتی اندکی موفقیت‌های اولیه و چشمگیر در برخی کسب‌وکارها، نخستین رئیس‌جمهوری که شخصا دستی بر اقتصاد و کسب‌وکارهای تجاری دارد، در حوزه اقتصادی چندان هم موفق عمل نکرده و شاید بتوان گفت که برای کسب‌وکارهای آمریکایی و اقتصادی این کشور، بد نیز بوده است.

با این حال شاید با توجه به آمارهایی که درباره جنبه‌های مختلف اقتصاد آمریکا هر روز منتشر می‌شود، باور چنین مسئله‌ای چندان هم آسان نباشد چرا که بازار بورس آمریکا مدتی است که هر روز رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کند، تورم در این کشور بسیار پایین است و بهره بانکی به شدت کاهش یافته است.

مجله فورچون، وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا را با ذکر شرح حالی از وضعیت صنعت فولاد آمریکا تشریح می‌کند. بنا بر این گزارش، روزی که ترامپ در کاخ سفید روی کار آمد وعده داد که شرایط بسیار مساعدی برای صنایع فولاد آمریکا بوجود خواهد آمد، همین وعده‌ها نیز تمایل سرمایه‌گذاران برای بازار فولاد را بیشتر و بیشتر کرد، اما از همان ابتدا نیز این بهبود وضعیت شامل تمام کسب‌وکارهای فعال در این صنعت نشد و به نظر می‌رسید که فرایندی تبعیض‌آمیز در این میان وجود دارد که مانع از رشد همزمان تمام بخش‌های این صنعت می‌شود.

این وضعیت ادامه داشت تا اینکه ترامپ تعرفه‌هایی را بر واردات فولاد وضع کرد و یک بار دیگر وعده داد که وضعیت این صنعت در آمریکا به سمت شکوفایی خواهد رفت، اما آمار اقتصادی نشان می‌دهد که قیمت سهام تولیدکنندگان بزرگ فولاد آمریکا حتی از زمانی که ترامپ وارد کاخ سفید شد نیز بدتر شده و تقریبا به یک سوم ارزش آن در روز انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 رسیده است و ناامیدی عجیبی بر این صنعت بزرگ اقتصاد آمریکا سایه افکنده است.

 

نشریه فورچون با انجام مصاحبه‌های متعدد با فعالان اقتصادی آمریکا به این نتیجه رسیده که وضعیت صنعت فولاد آمریکا، نمونه کوچک شده‌ای از وضعیت اقتصاد کلی این کشور است و احساسی که در میان فعالان اقتصادی آمریکا بوجود آمده احساسی به شدت ضدترامپ است.

علاوه بر این، نتایج این بررسی از این امر حکایت دارد که حتی کسب‌وکارهای کوچکتری که از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خرسند بودند و امید داشتند تا وضعیت اقتصادی این کشور اندکی بهبود پیدا کند، کم کم از حدود یک سال گذشته این خوشبینی خود را از دست داده‌اند.

بر اساس این گزارش، نگرانی عمده در میان بسیاری از فعالان اقتصادی در آمریکا این است که دونالد ترامپ اگرچه شروعی قدرتمند در حوزه اقتصادی داشت و ظاهرا تلاش می‌کرد تا وضعیت اقتصادی این کشور را رونق بخشد اما در حال حاضر دیگر به نظر نمی‌رسد که اهرم سیاست‌گذاری خاصی در اختیار داشته باشد تا بتواند به بهبود اوضاع کمکی کند. علاوه بر این، نگرانی عمده بیشتر از این است که با توجه به اقدامات غیرقابل پیش‌بینی رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، احتمال اینکه به اقتصاد این کشور آسیب جدی برساند، بسیار بیشتر است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت