"قاتل خاموش" حریف شهروندان ۳ استان نشد + جدول
هیچ موردی مبنی بر مرگ ناشی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سه استان کشور طی هفت ماهه گذشته از سال جاری روی نداد.
به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران پویا؛ بنابر آمارهای استخراج شده از سازمان پزشکی قانونی کشور، در هفت ماهه گذشته امسال، 246 نفر به دلیل مسمومیت ناشی از گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادهاند؛ از این تعداد 177 نفر مرد و 69 نفر زن بودند.
بر اساس این آمار، استانهای تهران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به ترتیب با 50، 28 و 19 نفر بیشترین قربانیان ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را به خود اختصاص دادهاند.
جالب توجه است که در استانهای قم، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی هیچ موردی مبنی بر مرگ ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در بازه مذکور روی نداده و در هر کدام از استانهای چهارمحال و بختیاری، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، تنها یک نفر جان خود را بر اثر مسمومیت با این گاز از دست داده است.
استفاده از آبگرمکن یا بخاریهای مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل میدهند.
از آنجا که تمایل این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون ما 250 برابر بیش از اکسیژن است لذا با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، بهسرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اکسیژنرسانی به بافتهای مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال میکند که بهعلت بیرنگ و بیبو بودن این گاز، ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.
علائم مسمومیت حاد با این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما است، در بیماران مبتلا به ناراحتیهای قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشداردهنده باشد.
از سایر علائم مسمومیت میتوان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه، تنگی مردمکها اشاره کرد. باید توجه داشت که اگر فردی بر اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست ندهد ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی شود. مسمومیت شدید با این گاز میتواند کشنده باشد.
در برخورد با افراد آسیبدیده با این گاز ضمن تماس فوری با نیروهای امدادی (آتشنشانی و اورژانس) بهسرعت فرد مسموم را از محل خارج و به فضای باز منتقل کنید و اگر شدت مسمومیت بالا است آنها را به مراکز درمانی منتقل کنید، سپس در و پنجرهها را باز کرده و تمام منابع گازسوز و شعلهدار محیط را خاموش و حتماً توسط افراد متخصص مسئله را بررسی کرده، منبع تولید و انتشار این گاز را بیابید و نسبت به رفع آن اقدام کنید تا از تکرار آن جلوگیری شود.
انتهای پیام/