کرمانشاه کمبود‌ ‌واکسن آنفلوانزا ندارد

کرمانشاه کمبود‌ ‌واکسن آنفلوانزا ندارد

به گفته مسئولان بهداشتی امسال شیوع آنفلوانزا ‌زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده ‌پس بهتر است علاوه بر رعایت نکات بهداشتی از ابتلای به آنفلونزا پیشگیری کنیم و اگر هم بیمار شدیم خوددرمانی نکنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه؛ با آغاز فصل سرما نشانه‌هایی مثل سوزش و درد گلو به سراغ افراد می‌آید، علائم و نشانه‌هایی که دست کمی از سرماخوردگی ندارند. اگرچه از دید افراد بسیاری، این نشانه‌ها عادی هستند و نمی‌توانند خطرناک باشند، اما گاهی مرگ در پس این نشانه‌های ساده به کمین نشسته است.

آنفلو‌انزا یکی از بیماری‌های خطرناک شایع در فصل زمستان است که برخی افراد دلیل بروز آن را سردی و برودت هوا می‌دانند؛ قرار گرفتن در مکان‌های سرپوشیده و عاری از محلی برای ورود و خروج هوا یا مکان‌های با هوای سرد و خشک باعث بروز این بیماری می‌شود. متاسفانه هیچ دارویی، اثربخشی لازم را برای درمان این اختلال ندارد؛ دارو‌هایی که در هنگام بروز این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند اغلب اثربخشی چندانی ندارد.

سرماخوردگی و آنفلونزا دو بیماری واگیردار روزهای سرد سال هستند اما تفاوت‌های بسیاری با هم دارند، سرماخوردگی یک بیماری تنفسی ملایم است که در مدت زمان کمتری فرد بهبود می‎یابند در حالی که آنفلونزا گاهی فرد را به مشکلات جدی تری مانند ذات الریه دچار می‌کند ، مدت درمان طولانی تری دارد و ممکن است فرد در بیمارستان و یا آی سی یو بستری شود.

381بیماربر اثر آنفلونزا در بیمارستان بستری شدند

محمودرضا مرادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه به مردم اطمینان می‌دهیم که این آنفلونزایی که امسال در بین مردم است از نوع انسانی است و آنفلونزای پرندگان نیست اظهار داشت: تاکنون 381 بیمار بر اثر آنفلونزا بستری در بیمارستان داشتیم که اکثراً مرخص شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در میان بیماران دو مورد مرگ مشاده شده است خاطرنشان کرد: علت مرگ عفونتهای ثانویه است که ایجاد می‎شود و در میان کودکان زیر پنج سال، افراد بالای 65سال، مادران باردار ، افراد دچار بیمار قلبی و کلیوی و دیابت خطرناک‏‌تر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی  کرمانشاه گفت: تأکید می‌کنم که تزریق واکسن آنفلوانزا برای همه نیازی نیست، مگر برای گروه‌های در معرض خطر که این گروه‌ها شامل مادران باردار، افراد مسن، مبتلایان به سرطان یا بیمارهای مزمن تنفسی، قلبی، کلیوی و افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند.

مرادی افزود: اگر دانش‌آموزان سرما خوردند و یا به آنفلوانزا مبتلا شدند، دو تا سه روز ابتدای بیماری به مدرسه نروند و در منزل استراحت کنند. همچنین رعایت بهداشت فردی، شستشوی مداوم دست‌ها، عدم حضور فرد بیمار در جمع، استفاده از ماسک، نوشیدن آب فراوان، استراحت کافی و مراجعه به پزشک در صورت طولانی شدن بیماری و یا شدت یافتن آن توصیه‌های اصلی است که مردم باید آن‌ها را رعایت کنند.

کمبودی در زمینه  واکسن آنفلوانزا در استان وجود ندارد

قباد محمدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی در گفت‎وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه کمبودی در زمینه  واکسن آنفلوانزا دراستان وجود ندارد اظهار داشت: نیازى به تزریق این واکسن برای همه اقشار نیست و فقط اشخاصی که ضرورت دارند باید از واکسن استفاده کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه برای تامین دارو‌های عمومی کاهنده عوارض آنفلوانزا  همچون آنتی هیستامین، برخی کورتن ها، دارو‌های ضد درد و ضد تب در سطح استان کمبودی وجود ندارد بیان کرد: توزیع دارو مبتنی بر تشخیص بیماری آنفلوآنزا است، زیرا که مصرف خودسرانه از دارو موجب ایجاد مقاومت دارویی می‌شود و به همین دلیل توزیع دارو با دقت انجام می‌شود، کمبود دارو وجود ندارد و مردم نگرانی از این بابت نداشته باشند.

افراد دارای بیماری‌های مزمن، قلبی، ریوی و تنفسی بیشتر در معرض خطر مرگ در اثر ابتلا به آنفلوآنزا هستند و باید مراقبت بیشتری داشته باشند عنوان کرد: رعایت 6 نکته اصلی نقشی مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماری ویروسی آنفلوآنزا دارد که مردم باید این موارد را رعایت کنند، پرهیز از دست دادن، رعایت فاصله بیش از یک متر در صحبت با دیگران، شست و شوی دست ها و پرهیز از ترددهای غیرضروری، نکته‌های مهم در پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است.

انتهای پیام/834/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon