کاهش دما مصرف گاز در خراسان جنوبی را افزایش داد

کاهش دما مصرف گاز در خراسان جنوبی را افزایش داد

همه ساله با آغاز فصل زمستان و سرد شدن هوا مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش چشمگیری پیدا می‌کند و علت اصلی این افزایش به‌ منظور تأمین گرمایش در بخش خانگی صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، امروزه نه تنها توسعه بلکه ادامه زندگی نیز نیازمند انرژی است و در جهان امروز تامین انرژی از طریق حامل‌های متنوع چون نفت، گاز، فراورده‌های حاصل آن و انرژی‌های تجدید پذیر صورت می‌گیرد.

بنابراین با توجه به نقش موثر انرژی در توسعه و رفاه اقتصادی و افزایش مصرف انرژی به موازات رشد و توسعه کشور و عنایت به محدود بودن منابع، به ویژه گاز طبیعی و به منظور پیشگیری از مواجه شدن با بحران در آینده، لزوم مدیریت صحیح مصرف انرژی را ضروری کرده است.

مصرف گاز بخش خانگی در برخی روزهای زمستان تا حدی بالا می‌رود که برای تامین نیاز این بخش، بخش‌های دیگر مصرف گاز مانند نیروگاه‌ها و برخی مصارف صنعتی دچار مشکل می‌‌شوند و گاز آنها قطع می‌شود.

یکی از راه‌های جبران کمبود گاز در نیروگاه‌ها جایگزینی فرآورده‌های نفتی با گاز است. این جایگزینی از دو جهت برای کشور مضر است. اولاً اینکه فرآورده‌های نفتی ارزش صادراتی بیشتری نسبت به گاز طبیعی دارند بنابراین سوزاندن این فرآورده در نیروگاه‌ها و صنایع در حالی که صادرات آن ارزش افزوده بیشتری برای کشور به‌وجود خواهد آورد موجب هدر رفت منابع و ضرر اقتصادی به کشور می‌شود.

از سوی دیگر گاز طبیعی به‌عنوان پاک‌ترین سوخت فسیلی شناخته می‌شود و نسبت به فرآورده‌های نفتی، آلودگی‌های زیست‌ محیطی کمتری ایجاد خواهد کرد بنابراین جایگزینی فرآورده نفتی با گاز طبیعی از لحاظ زیست‌ محیطی خسارت‌های بعضا جبران‌ ناپذیری به کشور وارد خواهد کرد.

افزایش 28 درصدی مصرف گاز در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به سرمای هوا و افزایش تعداد مصرف کنندگان گاز طبیعی از نیمه آبان سال جاری مصرف گاز در خراسان جنوبی 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
سید محمود هاشمی افزود: با سرد شدن هوا و به تبع آن، بیشتر شدن مصرف گاز در خانه، هزینه‌های مصرف گاز می‌تواند به یک بحران اقتصادی در خانواده تبدیل شود که در این راستا باید با صرفه جویی در مصرف گاز از بروز این بحران جلوگیری شود.

وی گفت: 70درصد از انرژی مصرفی در ایران صرف گرمایش و سرمایش منازل می‌شود و حدود 15 درصد انرژی مصرفی صرف تولید آب گرم می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی بیان کرد: هر خانواده می تواند با رعایت اصول ساده صرفه جویی در مصرف انرژی میزان انرژی مصرفی خود را تا یک سوم کاهش دهد مانند روش‌های استفاده از وسایل گازسوز کم مصرف، طراحی صحیح ساختمان و غیره و با مصرف هوشمندانه انرژی علاوه بر کاهش صورت حساب انرژی مصرفی به حفظ و پاکیزگی محیط زیست نیز کمک کند.

مصرف بالغ بر 961 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در استان 

هاشمی از مصرف بالغ بر 961 میلیون متر مکعب گاز طبیعی از ابتدای امسال در سطح استان خبر داد و عنوان کرد: بخش نیروگاهی در استان با مصرف بیش از 591 میلیون و  299 هزار متر مکعب گاز طبیعی با 62 درصد بیشترین میزان مصرف گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: بخش‌های صنعتی و حمل و نقل با مصرف بالغ بر 173 میلیون و 866 هزار متر مکعب نیز 19 درصد میزان مصرف گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی تصریح کرد: در بخش‌های خانگی، تجاری و عمومی با مصرف 144 میلیون و 846 هزار مترمکعب، 14 درصد و سیمان قاین نیز با مصرف بیش از 51 میلیون متر مکعب 5 درصد میزان مصرف گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.

هاشمی یادآور شد: با توجه به سرمای هوا و افزایش تعداد مصرف کنندگان گاز طبیعی از نیمه آبان سال جاری مصرف گاز در استان 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تمامی شهرها و 562 روستا در سطح استان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند بیان کرد: در حال حاضر 100 درصد خانوار شهری و 63 درصد خانوار روستایی استان تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با تاکید بر صرفه جویی در مصرف گاز و همچنین رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده از گاز طبیعی گفت: امیدواریم همزمان با شتاب گازرسانی در سطح استان، صرفه جویی و مصرف بهینه گاز طبیعی و نیز نحوه استفاده ایمن از گاز مورد توجه جدی مردم استان قرار گیرد.

جلوگیری از بروز حوادث با اخذ مجوز برای عملیات عمرانی

معاون امور بهره‌برداری شرکت گاز خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: برای جلوگیری از حوادث ناگوار و برای حفظ مسائل ایمنی شهروندان قبل از انجام هرگونه حفاری در سطح شهرها و روستاهای گازدار استان اخذ استعلام تاسیسات از ادارات شرکت گاز استان ضروری است.

رحمان محمودی اظهار داشت: برای اخذ استعلام کتبی و مجوزهای قانونی از شرکت گاز قبل از انجام حفاری در شهرها و روستاهای گازدار استان ضرورت دارد هماهنگی قبلی انجام شود.

 وی افزود: تاکنون شاهد حوادث ناگوار جانی و مالی عدیده‌ای ناشی از برخورد بیل مکانیکی با خطوط لوله گاز در سطح کشور بوده‌ایم که برای جلوگیری و پیشگیری از این گونه حوادث و اتفاقات بر لزوم اخذ استعلامات مربوط تاکید می‌شود.

معاون امور بهره‌برداری شرکت گاز استان خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به گسترش شبکه‌های تغذیه و توزیع گاز شهری و روستایی در سطح استان در صورت عدم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی با شرکت گاز استان، بروز این گونه حوادث در استان دور از انتظار نخواهد بود.

محمودی تصریح کرد: برابر مجموعه مقررات و شرایط استفاده از گاز طبیعی، تمام مشترکین گاز طبیعی که قصد تخریب یا بازسازی ملک خود را دارند لازم است قبل از تخریب ساختمان، هماهنگی لازم را با ادارات گاز در سطح استان به عمل آورند تا نسبت به قطع جریان گاز و یا در صورت لزوم، جمع‌آوری یا جابجایی علمک اقدام شود و قبل از قطع گاز مجاز به تخریب ساختمان نیستند. 

وی از آمادگی پست‌های امداد سراسر استان در زمینه پاسخگویی به حوادث مرتبط با گاز طبیعی از طریق  شماره 194 در تمامی ساعات شبانه روز خبر داد.

  انتهای پیام/ 255/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon