رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه: پیگیر چاپ مجموعه ۲۰ جلدی پیشنهادات تدوین قانون اساسی هستیم


رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه: پیگیر چاپ مجموعه 20 جلدی پیشنهادات تدوین قانون اساسی هستیم

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با اشاره به اینکه ۴ هزار پیشنهاد و ۶۰ طرح کلی برای تدوین قانون اساسی در ابتدای انقلاب از سوی مردم و کارشناسان مطرح شده بود که هنوز چاپ نشده گفت: پیگیر انتشار این مجموعه ۲۰ جلدی هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، سیدحجت‌الله علم‌الهدی پیش از ظهر امروز در دیدار با اساتید و دانشجویان حقوق دانشگاه میبد اظهار داشت: یکی از مهمترین دستاوردهای حقوقی و شاید بتوان گفت بزرگترین دستاورد حقوقی انقلاب اسلامی، در عرصه قانون اساسی بود.

وی با بیان اینکه ما کمتر روی دستاوردهای حقوقی انقلاب مانور دادیم خاطرنشان کرد: متاسفانه در فضای حقوقی کشور اساتیدی که باور به این دستاوردها نداشته باشند کم نیستند و دائما نگاه منتقدانه به نظام حقوقی ایران دارند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با تاکید بر اینکه ترجمه علوم باید بومی‌سازی شده و در اختیار پیشبرد اهداف نظام استفاده شود گفت: بعضا اساتیدی هستند که با سواد صرفا ترجمه شده و بدون بومی‌سازی به نظام حقوقی کشور انتقادهای بدون دلیل دارند.

علم‌الهدی با بیان اینکه خیلی از کشورهایی که وظیفه اجرایی کردن بخشی از قانون اساسی را بر عهده دارند بر این قانون اشراف لازم را ندارند گفت: لازم است اقدامات لازم برای افزایش سواد حقوقی کشور در بین مسئولان مربوطه انجام شود.

وی افزود: قانون اساسی ما یکی از شاهکارهای انقلاب اسلامی است و عظمت کار نمایندگان مردم در مجلس خبرگان قانون اساسی را هرچقدر جلوتر می‌رویم بیشتر متوجه می‌شویم و با وجود همه مشکلات و ایراداتی که ممکن است داشته باشد، از ساختار بسیار خوبی بهره‌مند است.

این مقام مسئول با بیان اینکه قانون اساسی میثاق ملی و ستون فقرات کشور و بخشی از هویت هر کشور و نظامی قانون اساسی آن است گفت: جایگاه قانون اساسی رفیع و مشخص است و در واقع یک معاهده مرسوم برای نظام حاکمیتی است.

علم‌الهدی افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اسلامیت نظام را با مردمی بودن و جمهوری بودن نظام به خوبی ترکیب کرده و از طرفی آن جنبه مردمی بودن نظام و جمهوریت آن در قانون اساسی کاملا مشهود است و از راس کشور که مقام معظم رهبری است تا نماینده‌های شهر و روستا به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط مردم انتخاب می‌شوند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با اشاره به اینکه حتی جمهوری اسلامی را امام خمینی(ره) به رای مردم گذاشتند گفت: شیوه تصویب قانون اساسی ما یکی از بی‌نظیرترین شیوه‌های قانون اساسی از منظر دموکراسی است.

وی گفت: به دستور حضرت امام پیش‌نویس قانون اساسی در روزنامه‌ها منتشر شد تا نظرات مردم و کارشناسان در ارتباط با آن دریافت و اعمال شود و 4 هزار پیشنهاد راجع به یک یا چند اصل قانون اساسی و 65 طرح کلی راجع به قانون اساسی نوشته و توسط جمع های مختلف دانشگاهی، حوزوی و مردم نوشته شد.

علم‌الهدی با بیان اینکه تمام این پیشنهادات در دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری موجود است و یک مجموعه 20 جلدی است گفت: این مجموعه منتشر نشده و در حال پیگیری هستیم که این مجموعه با ارزش منتشر شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه افزود: تمام پیشنهادات و پیش‌نویس‌های قانون اساسی در این مجموعه مندرج است و پس از آن هم یک مرحله نظرخواهی عمومی دیگر صورت گرفت.

انتهای پیام/782/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon