پایان بحران رهبری در حزب سوسیال دموکرات و آغاز بحرانی سخت برای ائتلاف بزرگ آلمان

پایان بحران رهبری در حزب سوسیال دموکرات و آغاز بحرانی سخت برای ائتلاف بزرگ آلمان

روز گذشته اعضای حزب سوسیال دموکرات بعد از ۶ ماه بحران رهبری به نامزدهای مخالف ائتلاف بزرگ برای عهده داری این سمت رای دادند تا دورانی سخت را برای ائتلاف بزرگ رقم بزنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های آلمانی، روز گذشته اعضای حزب سوسیال دموکرات آلمان "ساسکیا اسکن" و "نوربرت والتر بوریانس"، که از مخالفان سرسخت مشارکت این حزب در دولت ائتلافی هستند را به عنوان رهبران حزب سوسیال دموکرات انتخاب کردند.

رسانه های آلمانی از مشارکت 54 درصدی اعضای حزب در این انتخابات خبر دادند. از تعداد آراء اخذ شده در این انتخابات 53 درصد به ریاست دو نفره خانم "ساسکیا اسکن" و "نوربرت والتر بوریانس" و 45 درصد هم به ریاست دو نفره خانم "کلاراگی ویتس" و "اولاف شولتز" رای دادند.

به این ترتیب "اولاف شولتز"، وزیر دارایی و معاون صدر اعظم آلمان در دولت ائتلافی و "کلاراگی ویتس" که هر دو از طرفداران مشارکت سوسیال دموکرات ها در ائتلاف بزرگ بودند در این انتخابات شکست خوردند. به این ترتیب اعضای حزب سوسیال دموکرات با این رای گیری به نوعی اعلام کردند که موافق ادامه مشارکت حزبشان در ائتلاف بزرگ نیستند.

کنگره حزب سوسیال دموکرات هفته آینده برگزار می شود تا درباره نتیجه این انتخابات تصمیم گیری کند و به احتمال زیاد این نتیجه تایید خواهد شد. به این ترتیب سوسیال دموکرات ها بعد از حدود 6 ماه بحث و جدال بر سر ریاست این حزب به این بحران پایان دادند و البته آغاز بحرانی دیگر را رقم زدند که می تواند برای ائتلاف بزرگ گران تمام شود و به پایان پیش از موعد آن بیانجامد.

جناح مخالف دولت ائتلافی در حزب سوسیال دموکرات خواهان مذاکرات مجدد درباره قرارداد ائتلافی بوده و شروط جدید برای تداوم این ائتلاف را مد نظر دارند که از جمله این شروط سرمایه گذاری های میلیاردی در حوزه آب و هوا و زیر ساخت ها و نیز افزایش حداقل دستمزدها است.

پیش از این حزب دموکرات مسیحی اعلام کرده بود که مذاکرات مجدد با حزب سوسیال دموکرات در این باره را نخواهد پذیرفت.

هفته نامه اشپیگل با توجه به تغییر رهبری در حزب سوسیال دموکرات این پرسش را مطرح کرده است که آیا حالا ائتلاف بزرگ در معرض فروپاشی قرار دارد. شورای اقتصادی حزب دموکرات مسیحی درباره توافق و دادن امتیازات بیشتر به حزب سوسیال دموکرات هشدار داده است.

البته روسای جدید حزب سوسیال دموکرات اعلام کرده اند که در موضوع ائتلاف دولتی هیچ گونه تک روی را در پیش نگرفته و یک رویکرد مشترک با فراکسیون های پارلمان آلمان و وزرای این حزب در دولت ائتلافی را در پیش خواهند گرفت و خواهان فروپاشی ائتلاف بزرگ نیستند.

به نوشته هفته نامه اشپیگل نگرانی ها درباره فروپاشی ائتلاف بزرگ بعد از نتیجه  انتخابات غافلگیرانه در حزب سوسیال دموکرات بسیار زیاد است.

"وولفگانگ اشتایگر"، دبیر کل شورای اقتصادی حزب دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرده است که انتخاب "ساسکیا اسکن" و "نوربرت والتر بوریانس به عنوان روسای جدید حزب سوسیال دموکرات نشانه روشنی از مخالفت این حزب با ادامه ائتلاف بزرگ است.

اتحادیه های کارگری آلمان از حزب سوسیال دموکرات درخواست کرده اند که به ائتلاف بزرگ پایبند باشد.

بسیاری از مقامات حزب دموکرات مسیحی درباره لزوم آمادگی برای برگزاری انتخابات مجدد و وقوع هر سنارویی از جمله فروپاشی ائتلاف بزرگ سخن گفته اند و از حزب خود خواسته اند که مذاکرات مجدد درباره قرارداد ائتلافی را نپذیرد.

در این میان "مارتین شولتز"، رئیس سابق حزب سوسیال دموکرات هم به حزبش درباره ترک عجولانه ائتلاف بزرگ هشدار داده است. وی در این باره گفته است که پیشنهاد من این است که راه نجات را فرار از دولت ائتلافی ندانیم بلکه به دنبال ایجاد قدرتی خلاقانه در دولت ائتلافی باشیم.

روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" هم در مطلبی نوشت که ائتلاف بزرگ حالا در آستانه دورانی سخت قرار دارد. رهبران جدید حزب سوسیال دموکرات می خواهند هر چه زودتر به ائتلاف نامحبوب با احزاب متحد مسیحی پایان دهند. آیا حالا آلمان در آستانه تشکیل یک دولت اقلیتی قرار خواهد گرفت؟

بهر حال ائتلاف بزرگ که این روزها حال خوبی ندارد حالا باید خود را برای دورانی سخت تر آماده کند.

دولت ائتلافی متشکل از اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات در آلمان از همان آغاز تشکیل، با چالش‌های فراوانی روبه‌رو بود و بعد از شکست مذاکرات ائتلاف موسوم به جامائیکا (حزب لیبرال دموکرات، اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سبزها) و در نهایت پس از یک دوره طولانی مذاکرات مجدد برای تشکیل ائتلاف بزرگ روی کار آمد.

اما روند طولانی مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در آلمان از همان ابتدا تأثیر بدی روی محبوبیت این دولت بین شهروندان گذاشت و اتفاقات و چالش‌های بعدی هم به تشدید اوضاع دامن زد، به‌طوری که چهارمین دوره صدراعظمی مرکل به کام او تلخ شد.

 احزاب دولت ائتلافی آلمان در انتخابات پارلمانی 2019 اروپا هم نتیجه تلخی را به دست آوردند و بعد از این انتخابات رئیس حزب سوسیال دموکرات از مقام خود کناره گیری کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان