رییس ستاد ازدواج دانشجویی کشور: بسته دانشگاهی قانون تسهیل ازدواج جوانان ارائه می‌شود

رییس ستاد ازدواج دانشجویی کشور: بسته دانشگاهی قانون تسهیل ازدواج جوانان ارائه می‌شود

معاون فرهنگی سیاسی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اهمیت مسائل معیشتی در افزایش آمار ازدواج جوانان گفت: در تلاش هستیم بسته دانشگاهی از قانون تسهیل ازدواج ارائه دهیم که سریعتر اجرایی شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، به نقل از روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی؛ معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها،  اظهار داشت: متاسفانه عملیاتی نشدن قانون تسهیل ازدواج مشکلاتی ایجاد کرده و باعث کاهش آمار ازدواج شده که باید هرچه سریعتر نسبت به اجرایی شدن اصولی آن گام برداشته شود و مهمترین راه توجه به  مسائل معیشتی در افزایش آمار ازدواج است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی صالحی در ادامه افزود: به همین دلیل در تلاش هستیم با همکاری کمیته ملی کاهش طلاق و تسهیل ازدواج در شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک بسته دانشگاهی از قانون تسهیل ازدواج ارائه دهیم که سریعتر اجرایی شود و برنامه‌هایی در ابعاد مختلف ارایه می‌کنیم. به عنوان مثال برخی از آنها عبارتند از: ازدواج دانشجویی، برنامه‌ها و ابعاد متنوعی دارد که طرح ملی «همسفرتابهشت»، به عنوان یک برنامه فرهنگی زیارتی و به نوعی ماه عسل زوجین، صرفا بخشی از این برنامه ها محسوب می‌شود.

وی، مهارت‌های ارتباطی همسران، تربیت فرزند، سواد رسانه، هنر معیشت در زندگی و سایر مباحث موثر در استحکام بنیان خانواده را از محورهای آموزشی طرح همسفرتابهشت معرفی و تصریح کرد: طرح ملی همسفرتابهشت، 23 سال پیش از دانشگاه‌های تهران آغاز شد و هر سال طی یک بازه چهارماهه، همه دانشجویانی که در زمان اشتغال به تحصیل، عقد ازدواج و در سامانه ثبت نام داشتند، به مشهد مقدس مشرف شدند که تعداد آنان تاکنون به حدود 500هزار زوج رسیده است.

 آمار طلاق در ازدواج های سنین بالا بیشتر است

صالحی با اشاره به اینکه آمار و ارقام دو دهه برگزاری طرح همسفرتابهشت، قابل پژوهش و استفاده دستگاه‌های مرتبط است، افزود: خود ما نیز آمار طلاق 300 هزار زوج دانشجویی که طی ده سال گذشته ازدواج کرده اند را از ثبت احوال اعلام کردیم که با اختلاف قابل توجه نسبت به ازدواج های غیردانشجویی، زیر 6درصد بود.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه ها ضمن انتقاد از برخی آمارسازی های غیرمستند مبنی بر ناموفق بودن ازدواج های دانشجویی، اظهار کرد: این در حالی است که افزون بر آمار استعلام شده از ثبت احوال، دلایل متعددی وجود دارد که ازدواج در بازه زمانی تحصیل در دانشگاه، موفق تر است از جمله اینکه قابلیت سازگاری با شریک زندگی در این سن بیش از سنین بالا بوده و  آمارها نشان می دهد اغلب طلاق ها در ازدواج های با سن بالا اتفاق می افتد.

وی در ادامه گفت: اگر ازدواج به موقع نباشد، در هر سنی چه پایین تر و چه بالاتر، آسیب زننده است؛ لذا بخش دیگری از برنامه‌های ازدواج دانشجویی بر آموزش مجردین متمرکز بوده و در آن حتی از نقش والدین در تکمیل این فرآیند غفلت نشده است.

صالحی اضافه کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با همکاری مراکز مشاوره و معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها در حال تکمیل نظام تعامل خانه و دانشگاه است که امیدواریم امسال تکمیل و ابلاغ شود.

 

اهمیت افزایش ازدواج در جلوگیری از بحران جمعیت

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه ها یادآور شد: یکی از بحران‌های جدی پیش روی جامعه، بحران جمعیت است که طبق آمار وزارت بهداشت، در میان همه مولفه‌های موثر در افزایش جمعیت، هیچ مولفه ای به اندازه افزایش ازدواج در جامعه، جبران کننده خلأ کاهش رشد جمعیتی نیست.

وی ضمن ابراز تاسف از عملیاتی نشدن قانون تسهیل ازدواج، ادامه داد: البته قطعا مسائل اقتصادی و معیشتی نیز در این زمینه اثرگذار است که در تلاش هستیم با همکاری کمیته ملی کاهش طلاق و تسهیل ازدواج در شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک بسته دانشگاهی از قانون تسهیل ازدواج ارائه دهیم.

بی مهری خیرین به حوزه ازدواج

حجت الاسلام والمسلمین صالحی افزود: در این زمینه باید با دستگاه‌هایی که می توانند در حوزه سخت افزاری به ما کمک کنند، وارد تعامل شویم که این تعامل، از قوانین تسهیل گر ازدواج در آموزش عالی تا تامین خوابگاه های متاهلین و مسائل معیشتی زوجین دانشجو را شامل می شود. در عین حال خیرین نیز در کنار زمینه‌های درمانی و آموزشی، می‌بایست توجه جدی به حوزه ازدواج داشته باشند.

در ادامه این گفتگو، حمید پورشریفی، روانشناس و استاد دانشگاه گفت: تسهیل ازدواج، فی نفسه ارزشمند است اما اگر تسهیل، بیش از حد باشد باعث کاهش دقت نظر جوانان نسبت به سایر ملاک های ازدواج مانند بلوغ اجتماعی، مهارت های زندگی و اولویت بندی معیارها می‌شود که این خود آسیب زا خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی در ادامه این برنامه رادیویی با اشاره به اینکه شعار ما در ازدواج دانشجویی، «ازدواج آگاهانه، بهنگام، آسان و پایدار» است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در نظام آموزش عالی، متولی مستقیم و قانونی برای لحاظ شدن معیارهای ازدواج به صورت جامع، نداریم و کارهایی هم که انجام شده از سر احساس نیاز و اضطرار در این حوزه بوده است.

رییس ستاد ازدواج دانشجویی کشور افزود: در عین حال آموزش های ارائه شده در برنامه‌های ازدواج دانشجویی برگرفته از نظرات کمیته علمی (متشکل از جمعی از روانشناسان، جامعه شناسان و کارشناسان مذهبی) و متمرکز بر به حداقل رساندن حاشیه ها و آسیب های مورد اشاره است.

نظام واسطه‌گری در ازدواج و انتخاب همسر دچار اختلال شده است

وی با بیان اینکه نظام واسطه‌گری در ازدواج و انتخاب همسر دچار اختلال شده است، یادآور شد: در گذشته فرآیند سنتی معرفی دختران و پسران برای ازدواج کفایت می‌کرد؛ امروز نیز شیوه های متنوعی در این زمینه  داریم که نمی شود آن ها را نادیده گرفت ولی حتما باید آسیب شناسی شود.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی، تلفیق تعامل والدین و دانشجو در انتخاب همسر را از موفق ترین شیوه ها معرفی و تصریح کرد: این تلفیق، نیازمند لوازم جدیدی متناسب با شرایط و نیازهای جامعه امروز است.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon