ناظران شرعی غیرایرانی مسئول نظارت بر واردات گوشت می‌شوند

ناظران شرعی غیرایرانی مسئول نظارت بر واردات گوشت می‌شوند

مدیرکل نمایندگی ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی گفت: ناظران شرعی شیعه مقیم کشورهای مبدا واردات گوشت که صلاحیت آنها بررسی و تایید شده باشد، به صورت تدریجی مسئول نظارت بر واردات گوشت می‌شوند.

پیمان فلسفی مدیرکل حوزه نمایندگی ولی‌ فقیه وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره تغییر شرایط نظارت شرعی و بهداشتی واردات گوشت و عدم حضور دائمی ناظران بهداشتی و شرعی در کشورهای هدف واردات اظهار کرد: اعزام ناظران بهداشتی بر اساس  پروتکل‌های  بهداشتی با کشورهای هدف واردات انجام می‌شود و نظارت حذف نشده است اما به صورت ممیزی انجام می‌شود.

وی افزود: در مرزهای گمرکی کشور خودمان محموله‌های وارداتی مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرد و درصورتی‌ که با مشکلی مواجه بود به کشور صادرکننده عودت داده می‌شود.

مدیرکل حوزه نمایندگی ولی‌فقیه وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد : اجرای پروتکل‌های بهداشتی میان ایران با سایر کشورها به نفع ایران است زیرا درصورتی‌ که هر محموله وارداتی مشکلی داشت، مسئولیت خسارت‌ها بر عهده آن کشور بوده و محموله‌ها عودت داده و منجر به کاهش هزینه‌های نظارتی سازمان دامپزشکی  می‌شود.

 فلسفی اظهار داشت: در بحث اعزام ناظران شرعی نیز برای کاهش هزینه ها به همین سمت در حال حرکت هستیم اما این به معنی آن نیست که ناظر شرعی حذف می‌شود.

وی با بیان اینکه استقرار و حضور ناظر شرعی در کشورهایی که از آنها گوشت وارد می‌کنیم از لحاظ شرعی و قانونی الزامی است تصریح کرد: بر اساس قانون نظارت بر ذبح و صید تکلیف شده است که حوزه نمایندگی ولی‌ فقیه در وزارت جهاد کشاورزی باید بر تمام کشتارگاه‌ها، مراکز فرآوری گوشت و محصولات پروتئینی،  صیدگاه‌ها و مبادی ورودی گوشت به کشور نظارت داشته باشد.  

 

وی اظهار داشت: برای کاهش هزینه‌های واردات گوشت قرمز به دنبال حضور ناظران مقیم به جای ناظران اعزامی به کشورهای هدف واردات هستیم.

فلسفی گفت: ناظران شرعی شیعه در کشورهای مبدأ واردات گوشت داریم که صلاحیت آنها مورد بررسی و تأیید قرار گرفته است و در  کشورهایی که ناظر شرعی مقیم نداریم ناظران شرعی از ایران اعزام می‌شوند اما مدت زمان طولانی‌تر در این کشور مستقر می‌شوند به همین دلیل تعداد اعزام‌ها کم می‌شود اما نظارت مثل قبل وجود خواهد داشت.

وی اظهار داشت: بر این اساس تعداد ناظران کم می‌شود اما از میزان نظارت‌ها کم نمی‌شود زیرا در هر کشور و کشتارگاه ناظر شرعی مستقر وجود دارد به همین دلیل از تعداد ناظران کاسته می‌شود اما به نظارت‌ها خدشه‌ای وارد نمی‌شود.

 مدیرکل حوزه نمایندگی ولی‌فقیه وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به ناظران شرعی که به کشورهای مبدأ واردات اعزام می‌شوند حق مأموریت پرداخت می‌شود اما ناظران شرعی مستقر تنها حق‌الزحمه می‌گیرند و اجرای این امر منجر به کاهش  هزینه‌ها  از جمله  کاهش هزینه‌های واردات گوشت می‌شود.

وی تصریح کرد: هزینه‌های نظارت شرعی و بهداشتی گوشت قرمز در قیمت تمام شده واردات در مقایسه با دیگر مخارج، هزینه بالایی  به حساب نمی‌آید اما تلاش می‌شود که همین هزینه‌ها نیز کاهش یابد و گوشت با قیمت کمتری در اختیار مردم قرار گیرد.

فلسفی گفت: ناظران شرعی شیعه ما در دیگر کشور از ملیت‌های مختلف هستند که ایرانی نیستند اما تحت آموزش نظارت قرار دارند و به احکام فقه جعفری مسلط هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon