بالا گرفتن انتقادها در آلمان به ریاست عربستان سعودی بر تشکل «جی ۲۰»

بالا گرفتن انتقادها در آلمان به ریاست عربستان سعودی بر تشکل «جی 20»

اپوزیسیون آلمان انتقاد شدیدی به ریاست عربستان سعودی بر تشکل جی ۲۰ و برگزاری نشست آینده این تشکل در ریاض وارد کرده و خواستار موضع شفاف دولت آلمان در برابر این رژیم دیکتاتور شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، عربستان سعودی ریاست بر گروه جی 20 را بر عهده گرفته است که این مسئله با انتقادهای زیادی همراه شده است.

عربستان مسئولیت ریاست بر قدرت‌های مهم اقتصادی دنیا موسوم به جی 20 را از ژاپن تحویل گرفته است. نشست بعدی سران جی 20 قرار است در 21 و 22 نوامبر سال 2020 (اول و دوم آذر ماه سال 99)  در پایتخت عربستان سعودی (ریاض) برگزار شود.

عربستان سعودی اعلام کرده است که ریاست بر این تشکل مهم را با شعار تحقق فرصت های قرن 21 برای همه برگزار خواهد کرد.

این اولین نشست گروه "جی 20" در جهان عرب خواهد بود. البته ریاست عربستان سعودی بر تشکل جی 20 به دلیل شرایط حقوق بشر در این کشور با حاکمیت استبدادی و مشارکت عربستان در جنگ یمن مسئله ساز است.

میزبان نشست آینده "جی 20 " قرار است محمد بن سلمان، ولیعهد شاه سعودی باشد که متهم به دست داشتن در قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد آل سعود در کنسولگری عربستان در ترکیه است.  

عربستان سعودی همچنین رهبری ائتلاف جنگ در یمن را هم بر عهده دارد که به یکی از بزرگترین فجایع انسانی در فقیرترین کشور عربی منجر شده است.

حالا در این شرایط سازمان عفو بین‌الملل از 19 عضو تشکل جی 20 درخواست کرده است که در حال ریاست عربستان سعودی بر این تشکل به وضوح به شرایط حقوق بشر در این کشور بپردازند.

"هبا مورایف"، مدیر منطقه‌ای سازمان عفو بین‌الملل در این باره گفته است که سران کشورهای عضو جی 20 نباید این سابقه وحشتناک را به دلیل مناسبات اقتصادی پر سود با عربستان نادیده بگیرند.

اپوزیسیون در آلمان هم از دولت خود انتظار افزایش فشارها بر عربستان را دارند.

"دیتمار بارتش"، رئیس فراکسیون حزب چپ پارلمان آلمان از آنگلا مرکل، صدر اعظم کشورش درخواست کرده است که تنها در صورت پایان جنگ یمن در نشست جی 20 در ریاض شرکت کند.

"امید نوری پور" از سیاستمداران بلند پایه حزب سبز آلمان هم پیشنهاد داده است که به جای تحریم این نشست از این اجلاس برای انتقاد به عربستان سعودی استفاده شود. وی تاکید کرد که مشکل سازترین مسائل در برخوردهای سابق غرب با عربستان سعودی جا زدن و بی توجهی در برابر جنایات بی شمار سعودی ها است.

دولت آلمان از عربستان سعودی انتظار پیشرفت هایی را در حل درگیری ها در یمن در دوران ریاست بر تشکل جی 20 دارد. وزیر امور خارجه آلمان در دیدار با همتای عربستانی خود در ژاپن بر این مسئله تاکید کرده است.  این دیدار هم در چارچوب نشست جی 20 برگزار شد. "هایکو ماس" در پاسخ به این پرسش که آیا در اجلاس بعدی جی 20 در ریاض شرکت خواهد کرد گفت که هنوز نمی توانم در این باره چیزی بگویم.

اتحادیه اروپا و 19 کشور مهم اقتصادی از جمله آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، آلمان، فرانسه، انگلیس، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کانادا، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه و آمریکا از جمله کشورهای عضو این تشکل مهم اقتصادی هستند. عربستان سعودی به عنوان بزرگترین اقتصاد ملی جهان عرب به این تشکل تعلق دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon