موحدامین: در مسابقات قرآن مالزی از حداقلها محروم بودم/ ۸ روز نانِ خرمایی خوردم!
قاری اعزامی به مسابقات بینالمللی مالزی با انتقاد از بیتوجهی برخی مسئولان گفت: از شورای عالی قرآن درخواست کردم که اگر میشود چند محفل رسمیِ پر استرس برایم هماهنگ کنند تا بتوانم استرس صحن مسابقات را کنترل کنم امّا شورا هیچ کمکی نکرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هنر تلاوت قرآنکریم از جمله هنرهایی است که حدود چهار دهه قبل توسط اساتیدی چون مرحوم مروت و مولایی بهصورت حرفهای به آن پرداخته شد و پیروزی انقلاب اسلامی در اعتلای این هنر نقش ویژهای داشت تا جایی که در سالهای پس از انقلاب 10ها قاری طراز اول، توسط اساتید این رشته تربیت شدند و امروز نام و آوازه قاریان ایرانی در جهان اسلام میدرخشد و کسب مقامهای بینالمللی در مسابقات کشورهای مختلف و دعوت از قاریان جمهوری اسلامی توسط دیگر کشورها گواهی بر این مدعا است.
مسابقات بینالمللی قرآن، موضوعی است که در مورد آن بسیار صحبت شده امّا هیچگاه به صورت ریشهای به رفع موانع موجود در آن پرداخته نشده است و قهرمانان قرآنی این مرز و بوم، همواره با بیمهریها و دیدهنشدنهای مسئولان روبهرو بودهاند. مثلا ً "هادی موحد امین" خودش را قربانی بیمهری مسئولان میداند و از بیمهری مسئولان در اعزام قاریان به مسابقات بینالمللی گلایه میکند.
هادی موحد امین قاری ممتاز و بینالمللی کشورمان است که بهعنوان قاری منتخب به شصتویکمین دوره مسابقات بینالمللی مالزی که عنوان قدیمیترین رقابتهای قرآنی را دارد، اعزام شد. در ابتدا قرار بود "احمد ابوالقاسمی" قاری پیشکسوت که خود سابقه کسب عنوان اولی مسابقات مالزی را در سال 1371 دارد، بهعنوان استاد راهنمای موحد امین به کوالالامپور برود اما مدتی قبل از اعزام، استاد راهنمای او تغییر کرد و "هادی رحیمی" همراه موحد امین به مالزی رفت.
موحد امین در مسابقات مالزی، مقام چهارم را کسب کرد و این در حالی بود که بسیاری از اساتید قرآنی، اتفاقنظر داشتند که هادی با فاصله زیادی از شرکتکنندگان دیگر، باید بر روی سکوی اول مسابقات میایستاد.
موحدامین درباره علت اصلی عدم کسب مقام در این مسابقات گفت: من از کمترین امکانات در مالزی محروم بودم. پیش از رفتن که مسأله استاد راهنما مطرح شد و قرار بود استاد ابوالقاسمی همراهیام کند امّا دو هفته مانده به اعزام، تغییر کرد و عملاً فرصت انتخاب استاد راهنما از ما گرفته شد و در نهایت، هادی رحیمی از دوستان خوبم این مسئولیت را پذیرفت که واقعاً مثل برادر همراهم بود و همه کارهایم را میکرد.
این قاری قرآن به برخی مشکلات موجود در مسابقات مالزی اشاره کرد و گفت: من در مصاحبهای که با واحد سیار شبکه قرآن داشتم، صراحتاً گفتم "من گرسنهام!" چراکه واقعاً تا آن لحظه نه صبحانه خورده بودم و نه نهار. من در هشت روزی که آنجا بودم با نانخرمایی خودم را سیر میکردم. پول غذا هم به من نداده بودند. شما میدانید که تلاوت، انرژی میخواهد. قاری وقتی تلاوت میکند، تمام انرژیاش گرفته میشود. حالا حساب کنید شما به مسابقاتی رفتهاید که در بالاترین سطح جهانی قرار دارد.
موحد امین با اشاره به سطح فنی دیگر متسابقین گفت: نمایندگان کشورهای دیگر، واقعاً ضعیف بودند.کارشناسان و اساتید قرآنی کشور که بهصورت زنده، مسابقات را رصد میکردند، میگفتند تلاوت فلان قاری از فلان کشور در حد قاریان استانی هم نیست. مثلاً تلاوت قاری الجزائر را شبکه قرآن اصلاً پخش نکرد. همین قاری، دوم شد.
وی در پاسخ به این سؤال که ناعدالتی در داوری تا چه اندازه به مناسبات سیاسی دو کشور وابسته است؟ گفت: ناعدالتی و سیاسیبازی که همواره بوده است و در آینده نیز خواهد بود. رایزن علمی ایران در کشور مالزی که در روز بازگشت به فرودگاه آمده بود، گفت که من مطمئن بودم امسال به تو مقام نمیدهند.
موحد امین درباره بیمهریهای مسئولان داخلی نیز سخن به میان آورد و گفت: خبرنگار یکی از رسانههای ایرانی در مصاحبهای پرسید که آمادگی شما برای مسابقات چقدر است؟ گفتم اگر خبر، انعکاس خارجی دارد؛ بگویید میزان آمادگی موحدامین، 800 درصد است و اگر خبر داخلی است بگویید میزان آمادگی قاری ایرانی، 40 درصد است.
وی ادامه داد: وقتی از مسابقات کرواسی برگشتم، هیچکس حالم را نپرسید. وقتی برای مالزی تائید شدم به خودم گفتم این مسابقات با دیگر مسابقات فرق میکند. دیدم نه، باز هم خبری نیست و هیچ برنامهای برای اعزامم ندارند. پیش از اینکه به مسابقات مالزی بروم از شورای عالی قرآن درخواست کردم که اگر میشود چند محفل رسمیِ پر استرس برایم هماهنگ کنند تا بتوانم استرس صحن مسابقات را کنترل کنم اما شورا هیچ کمکی نکرد.
قاری بینالمللی کشورمان افزود: از زمان انتخاب قاری تا اعزامش، 6 ماه فرصت وجود دارد. قاری میتواند با کمک استاد راهنما و حتی تیم روانشناسی مجرّب، به اوج آمادگی برسد. مگر چه هزینهای برای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت؟ وقتی پیش از اعزام از قهرمان قرآنی کشور حمایت شود، در صحن مسابقات هم قاری میتواند با درخشش خود پرچم کشورش را به اهتزاز دربیاورد.
انتهای پیام/