خراسان رضوی| اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده با احیای هنرها و صنایع دستی منسوخ شده + تصاویر

خراسان رضوی| اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده با احیای هنرها و صنایع دستی منسوخ شده + تصاویر

تک‌تک شهرستان‌های استان خراسان رضوی دارای هنر و صنایع دستی خاصی هستند که در سایه توسعه فناوری‌های نوین، برخی از آنها در حال منسوخ شدن بوده و لازم است برای احیای مجدد آنها گام‌های موثرتری برداریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، هر یک از شهرستان‌های استان خراسان رضوی همچون سایر نقاط کشور دارای هنر و صنایع دستی خاص خودشان هستند که بعضا در سایه  فناوری‌های نوین برخی از این هنرها کم کم به دست فراموشی سپرده شده و رفته رفته از حافظه‌ها پاک می‌شوند.

هنرهایی که احیاء برخی از آنها زمینه بسیار مناسبی را برای اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند و سرمایه‌گذاری در زمینه احیاء آنها به نوعی سرمایه‌گذاری هدفمند و هوشمندانه‌ای برای نسل‌های بعد  محسوب می‌شود و نمی‌توان آن را هزینه عنوان کرد چون سرمایه‌گذاری دقیقی است که ارزش افزوده بالایی به اقتصاد کشور هدیه می‌دهد.

این درحالی است که برخی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی هنرهای ویژه‌ای دارند که حتی شاید کمتر به گوش گردشگران داخلی یا خارجی و علاقمندان به هنرهای سنتی خورده باشد و می‌توان به  ابریشم بافی یا ساخت آلات موسیقی سنتی و مقامی به عنوان گل سرسبد این تولیدات اشاره کرد.

در همین حال، شهرستان رشتخوار در استان خراسان رضوی دارای هنری سنتی به نام گلدوزی سنتی است که این روزها با فراهم شدن زمینه احیاء آن موجی از امید در دل فعالان این عرصه ایجاد شده و امید است با احیای مجدد آن تعداد قابل توجهی فرصت شغلی در منطقه ایجاد شود.

اولویت با هنرهای درحال منسوخ شدن است

کاظم کامیاب؛ مدیر میراث فرهنگی رشتخوار در این زمینه می‌گوید: احیای هنرهای منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن از اولویت‌های این اداره است که بر این اساس احیاء و آموزش هنر گلدوزی سنتی در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

  وی ادامه داد: از ابتدای سال 98 در 2 روستای باسفر و کریم آباد با توجه به پیگیری‌ها و پرداخت تسهیلات و همت هنرمندان 15 نفر در این رشته مشغول فعالیت شده‌اند و انتظار می‌رود با توجه به استقبال بسیار خوب مجدد این رشته در بیشتر روستاها رونق بگیرد.

کامیاب اظهار کرد: گلدوزی هنری است برای دوختن طرح‌های مختلف که با سوزن و انواع نخ روی پارچه انجام می‌شود و موارد استفاده از این هنر به صورت پرده دیواری، روطاقچه‌ای، روبالشتی و... است که زنان روستایی با حوصله، تخیلات ذهنی خود که بیشتر موجودات افسانه‌ای بالدار، پرندگان بهشتی و گل و بوته است را بر روی پارچه سوزن‌دوزی می‌کنند.

وی با اشاره به تخصیص 600 میلیون ریال تسهیلات به 12 هنرمند گلدوزی سنتی افزود: این میزان تسهیلات به منظور تهیه مواد اولیه گلدوزی سنتی و دوخت آن در نظر گرفته شده است.

کامیاب افزود: بهترین بازار فروش برای شناساندن هنرهای صنایع دستی شرکت در نمایشگاه‌ها است که با موافقت و همکاری معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی از ابتدای سال 98 هنرمندان شهرستان در رشته‌های گلدوزی سنتی، فرت بافی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در 5 نمایشگاه سراسری شرکت نموده‌اند که حضور هنرمندان در این نمایشگاه‌ها باعث فروش تولیدات، تشویق هنرمندان و کارآفرینی در شهرستان شده است.

انتهای پیام/281/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon