آنفلوانزا در استان فارس جان ۱۲ نفر را گرفت
براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکنون ۱۲ نفر به دلیل ابتلا به بیماری آنفلوانزا در استان فارس جان خود را از دست دادهاند و ۸۲۲ نفر نیز بستری شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، این روزها در میان اخبار داغ انتخابات یک خبر نیز وجود دارد که با سلامت مردم پیوند خورده است و آن خبر ابتلا به آنفلوانزا است و با شروع فصل سرما موج جدیدی از این بیماری آغاز شده است.
براساس اطلاعات وزارت بهداشت از اول مهر تا روز 11 آذرماه چهار هزار نفر به علت ابتلا به بیماریهای تنفسی و مشکوک به آنفلوانزا در بیمارستان بستری شدند که از این تعداد 56 نفر بر اثر آنفلوانزا جان خود را از دست دادند.
طبق اعلام رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت از مجموع 56 نفری که به علت ابتلا به آنفلوانزا جان خود را از دست دادند، 19 نفر مربوط به یک هفته گذشته است و بیشترین موارد مرگ این بیماری در استانهای کرمان، گلستان، مازندران، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
براساس آنچه وزارت بهداشت اعلام کرده شیوع این بیماری امسال در کشور بسیار بالاتر از همیشه است البته هنوز به مرحله اپیدمی یا همهگیری این بیماری نرسیدهایم اما احتمال بروز همهگیری این بیماری به طوری که بیش از 15 تا 25 درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا شوند طی دو تا سه هفته آینده وجود دارد.
شیراز و مرودشت دارای بیشترین گزارش از آنفلوانزا
در استان فارس نیز براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز 12 نفر بر اثر ابتلا به آنفلوانزا جان خود را از دست دادند که همین امر حساسیت بیشتری را در پی داشته است. حمید بختیاری، کارشناس مسئول بیماری آنفلوانزا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتوگو با تسنیم از بستری شدن 822 مورد سخن میگوید.
به گفته وی از این تعداد 151 نفر نمونهگیری شدهاند و تاکنون 12 نفر در استان فارس بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند. بختیاری میگوید: بیشترین گزارشها از شهرستانهای شیراز و مرودشت بوده است.
در همین راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز وارد میدان شده و در خبری به مردم هشدار داده است. به گفته وی با موج جدید آنفلوانزا در کشور بهترین و موثرترین راهکار رعایت اصول بهداشتی و پیشگیرانه است. علی بهادر تاکید کرده که در مردم در صورت مشاهده علائم آنفلوانزا به پزشک خانواده مراجعه کنند.
3 مرکز در شیراز آماده ارائه خدمات به مبتلایان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از قرار دادن سه مرکز برای ارائه خدمت به مراجعان در شیراز خبر داده که علاوه بر بیمارستانها، هماهنگی لازم برای پذیرش بیماران مبتلا به آنفلوانزا در این مراکز ایجاد شده است.
مرگ 2 نفر در کوهدشت براثر آنفلوانزا تکذیب شد
داروی آنفلوانزا در استان سمنان بهاندازه کافی وجود دارد
آمار ضد و نقیض از جان باختن 3 نفر بر اثر آنفلوانزا در کردستان
به گفته وی این مراکز شامل مرکز خدمات جامع سلامت «بوستان» واقع در شهرک گلستان، «فاطمه الزهرا(س)» واقع در همت جنوبی و
«حر ریاحی» واقع در بلوار رحمت هستند.
عبدالرسول همتی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از تلاش برای فعال شدن درمانگاه شهید مطهری در نوبت صبح برای پذیرش بیماران مشکوک به آنفلوانزا خبر داده و میگوید: تلاش میشود تا مراکزی از بخش خصوصی نیز در این زمینه برای ارائه خدمت به مراجعان در نظر گرفته شود تا بتوانیم ورودی به بیمارستانها را کاهش دهیم.
شستوشوی مرتب دستها، پرهیز از روبوسی، پرهیز از دست دادن و رعایت فاصله از مبتلایان، ضدعفونی وسایلی مانند تلفن همراه و رایانه، پرهیز از دست زدن به چشم، دهان و بینی و استفاده از ژل ضدعفونی در صورت نبود آب و صابون از راههای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است.
بهادر همچنین تاکید کرده که مردم شیراز و استان فارس در صورت مشاهده علائمی چون تبهای بالا، گلودرد، سرفههای مکرر، خستگی، کوفتگی عضلانی، بیحالی، ضعف، بیاشتهایی و گاهی اسهال و استفراغ حتما به پزشک خانواده مراجعه کنند.
طبق اعلام وزارت بهداشت افرادی مانند سالمندان، کودکان و مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و بیماریهای تنفسی، بیش از دیگران در معرض خطر هستند و میبایست راهکارهای پیشگیرانه را با جدیت بیشتری دنبال کنند.
3 موج آنفلوانزا؛ مردم اصول پیشگیری را جدی بگیرند
در پیشگیری از آنفلوانزا موضوع جداسازی افراد مبتلا و رعایت فاصله بسیار مهم است بنابراین شخص مبتلا باید در منزل بماند و استراحت کند و چند روزی از سایر اعضای خانواده و جامعه فاصله بگیرد تا بهبود پیدا کند، این فاصله باید حدود یک تا یک و نیم متر باشد، در صورت وجود آبریزش از چشم، ترشحات و سرفه از دستمال استفاده کند و پس از آن دستمال را درون پلاستیک قرار داده و پس از گره زدن درون سطل زباله بیاندازد، همچنین دستها به صورت مرتب با آب و صابون شستوشو داده شود.
تزریق واکسن نیز یکی از راههای پیشگیری از آنفلوانزا است که طبق گفته همتی کسانی که به واکسن دسترسی دارند باید برای مقاوم شدن در برابر بیماری از آن استفاده کنند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز میگوید: این بیماری سه موج مختلف دارد که موج نخست از روزهای
انتهای آبان تا روزهای ابتدایی آذر، موج دوم حدود ماههای بهمن و اسفند و موج سوم در اردیبهشت ایجاد میشود.
همتی افزود: بررسیها نشان میدهد افرادی که از «دگزامتزون» و «کورتونها» استفاده کردهاند دیرتر بهبود پیدا میکنند در نتیجه توصیه میشود که پزشکان خانواده و پزشکان عمومی از تجویز کورتونها پرهیز کنند.
با خودمراقبتی، رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری میتوان از ابتلا به آنفلوانزا در امان ماند؛ در این مواقع آگاهی یک اصل مهم است و هر اندازه رسانهها بر این موضوع بپردازند تضمین بیشتر سلامت جامعه است.
انتهای پیام/424/ش