روایت تسنیم از انتظارات و خواسته‌های معلولان خراسان جنوبی از مردم و مسئولان

روایت تسنیم از انتظارات و خواسته‌های معلولان خراسان جنوبی از مردم و مسئولان

پای صحبت و درد دل معلولان که بنشینیم متوجه مشکلات و انتظاراتشان از مسئولان، خانواده و جامعه می‌شویم اما بسیاری از معلولان اجازه نمی‌دهند معلولیتشان راه رسیدن به اهدافشان را سد کند و با تلاش و پشتکار به همه ثابت می‌کنند که معلولیت، محدودیت نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، 12 آذر بدون هیچ گونه تملق و کلیشه مبارک تمام کسانی باشد که با تمام محدودیت‌های جسمی از پا ننشسته‌اند و با قدم‌های کوچک اما استوار بسوی اهداف بزرگ خود گام برمی‌دارند.

به مناسبت روز جهانی معلولان بهتر است بیش از هر روز به آنها  توجه کنیم و برای این افراد حقی برای داشتن یک زندگی معمول قائل باشیم.

بیش از 500 میلیون نفر در جهان به دلیل نقص در سیستم روحی و مغزی جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند، این افراد هر جایی که باشند به دلیل موانع ظاهری و یا اجتماعی با محدودیت‌هایی در زندگی خود مواجهند.

متاسفانه در کشور ایران علیرغم نمایش تنگناهای زندگی معلولین توسط انواع رسانه‌ها همچنان این افراد با محدودیت‌های فوق‌العاده زیاد در زندگی روزمره شهری مواجه‌اند!

مکان‌های نامناسب برای ویلچری‌ها

یکی از معلولان جسمی حرکتی که هر روز با صندلی چرخدار  برقی‌اش تردد می‌کند و سر کار می رود در گفتگو با خبرنگار تسنیم بیان می‌کند: چندین بار در پیاده روها زمین خورده و ترجیح می‌دهد با وجود احتمال خطر در مسیر مستقیم خیابان حرکت کند.

وی  از نامناسب بودن پل‌های مشرف به پیاده روها شکایت دارد و می‌گوید: وقتی می‌خواهم از خیابان به پیاده رو بروم عبور از موانع سخت است و متاسفانه باید مسافتی را بروم تا بالاخره ورودی یا خروجی مناسبی را در مسیر پیاده رو به خیابان پیدا کنم.

رضا، علاقمند به ورزش است اما اکثر مکان‌های ورزشی شهر بیرجند پله دارد و او هرگاه می‌خواهد به آنجا برود با سپرهای روبرو می‌شود که مناسب سازی نشده است.

کمبود اتوبوس مناسب سازی شده در شهرستان‌های استان

صابر معلول ضایعه نخاعی از  کمبود اتوبوس‌های ویژه معلولان در شهرهای استان گلایه دارد و بارها به انجمن معلولان برای این موضوع نامه نگاری کرده اما به جایی نرسیده است.

وی با طعنه می‌گوید: خطوط ویژه برای عبور معلولان را فقط در فیلم‌ها دیده‌ایم و گویا قرار نیست از نزدیک "حس خوب " عبور ایمن و راحت را تجربه کنیم.

فریبا 60 ساله بیش از 20 سال است که در مرکز توانبخشی معلولان به سر می‌برد، دنیای او در یک تخت و عروسک خلاصه شده است

مددکارش می‌گوید: روزی تقریباً سه نوبت دارو می‌گیرد البته نه داروی معمولی مثل استامینوفن یا ژلوفن بلکه دارویی می‌خورد که فرد عادی را از پا می‌اندازد.

هیچ وقت نتوانستم به کتابخانه دانشگاه بروم

ابراهیم، دانشجوی یکی از شهرهای استان است در گفتگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: مناسب‌سازی خوبی در بیشتر دانشگاه‌های استان برای دانشجویان معلول فراهم نشده و این شرایط برای دانشجویان ویلچری بیشتر مشهود است.

وی با بیان اینکه این فقدان مناسب سازی سبب شده بخش‌هایی از دانشگاه غیرقابل دسترس شود به طوری که هیچ وقت نتوانستم به کتابخانه دانشگاه بروم ادامه داد: رفت و آمد دانشجویان معلول به دانشگاه‌ها از طریق وسایل عمومی با مشکل مواجه می‌شود و مجبورند هزینه زیادی برای رفت و آمد پرداخت کنند.

مریم معلول جسمی حرکتی نیز با بیان اینکه پس از فارغ التحصیلی با مشکل پیدا کردن کار روبه‌رو بوده است گفت:  برای یافتن شغل مرتبط با تخصصی که دارم خیلی پیگیر شدم اما جوابی که شنیدم این بود که با این وضعیتی که شما داری چرا می‌خواهی کار کنی؟ در این شرایطی که برای افراد سالم هم کار نیست.

وی ادامه می‌دهد: این شرایط سبب شد برای تامین هزینه‌های زندگی مجبور شوم به عنوان راننده تاکسی اینترنتی با خودرویی که مناسب سازی شده کار کنم.

او با اشاره به اینکه  معلولیت ناتوانی و یا ضعف نیست خاطر نشان کرد: مهم بها دادن جامعه و مسئولان به افراد معلول است تا هر انسانی چه سالم و چه معلول انگیزه و روحیه رسیدن به اهدافش را حفظ کند و برای رسیدن آن به تلاش خود ادامه دهد.

معلولیت، مانع رسیدن به اهداف‌مان نیست

نسرین یکی دیگر از فارغ التحصیلان دانشگاهی دارای معلولیت که اکنون مشغول به کار است نیز با اشاره به اینکه مشکلات معلولان زیاد است گفت: در زمینه اشتغال و حتی ازدواج با مشکلات عدیده روبرو هستیم و توانمندی‌های ما نادیده گرفته می‌شود.

وی به خود و جامعه معلول نیز خرده می‌گیرد و عنوان می‌کند: شاید بسیاری از انتقادها به خودمان باشد چرا که تا وقتی که افراد معلول در خانه بنشینند و در مجامع عمومی حضور پیدا نکنند و حس مطالبه‌گری نداشته باشند هیچ اتفاقی نمی‌افتد و نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

این توانخواه با بیان اینکه باید وارد عمل شد و توانایی‌هایمان را اول به خودمان و بعد به جامعه ثابت کنیم خاطرنشان کرد: باید بگوییم ما می‌توانیم و نمی‌گذاریم معلولیت مانع رسیدن به اهداف‌مان باشد و برایمان محدودیت ایجاد کند.

3درصد حق اشتغال فقط مختص معلولان می ماند!

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نیز ضمن تبریک هفته معلول در گفتگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی برای معلولان رخ  داده و در حوزه‌های گوناگون خبرهای خوبی برای آنها داریم.

علی عرب‌نژاد با بیان اینکه تسهیلات اشتغال به معلول سرپرست خانواده تعلق می‌گیرد افزود: این تسهیلات برای افرادی که بالای 23 سال دارند و کسب و کاری راه‌اندازی کرده‌اند نیز لحاظ می‌شود.

وی با بیان اینکه  قانون 3 درصد اشتغال معلولان اصلاح شده ادامه داد: قبلا معلولان پس از قبولی در آزمون در مصاحبه رد می‌شدند امام اکنون افراد معلول با احتساب سهمیه 3 درصد با هم سنجیده می‌شوند و اگر معلولی نباشد آن پست خالی می‌ماند!

50 میلیون تسهیلات اشتغال برای معلولان

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: به معلولانی که حرفه‌ای آموخته‌اند و تقاضای راه‌اندازی کسب و کاری را دارند؛ بنا بر ارزیابی مددکار تا سقف 50 میلیون تومان تسهیلات داده می‌شود.

وی یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال برای مددجویان به ویژه معلولان را حمایت و اجرای طرح‌های تشویقی عنوان کرد و گفت: با ایجاد تسهیلات ویژه برای کارفرمایان برای به کارگیری افراد تحت پوشش می‌توان اشتغال زیادی را برای این افراد ایجاد کرد.

عرب‌نژاد عنوان کرد: در راستای حمایت‌ها برای ایجاد اشتغال تسهیلات با نرخ بهره 4 درصد پرداخت می‌شود و در صورتی که کارفرما در مجموعه خود از افراد معلول استفاده کند، برای به‌کارگیری هر شخص معلول 50  میلیون تومان و تا سقف 250 میلیون تومان برای 5 نفر تسهیلات ارائه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: در بحث مناسب سازی حمل و نقل عمومی کار خوبی که انجام شده امسال ون مناسب سازی شده با  هزینه 35  تومان راه‌اندازی شد که در هفته معلول راه‌اندازی می‌شود.

انتهای پیام/257/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon