لزوم استقلال بودجهای شبکههای برونمرزی صداوسیما
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانهملی و فضای مجازی در مجلس بر اختصاص بودجهای جداگانه به شبکههای برونمرزی صداوسیما تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شبکههای برونمرزی صداوسیما امروز به اهرم قدرتمندی در دیپلماسی رسانهای ایران تبدیل شدهاند که دشمن در این روزهای بیتعهدی به احکام بینالمللی و شدت یافتن تحریمهای ضدانسانی و ضدبشری به ملت ایران، میکوشند تا جلوی افشاگریهای علمی و تأثیرگذار صدای انقلاب اسلامی را بگیرند اما این صدا هر روز رساتر از گذشته در عرصه تقابل با دروغپردازیهای رسانهای دنیای غرب و جلوگیری از پیشروی رسانههای معاند، پیش میرود.
شبکههای بینالمللی ایران ثابت کردهاند که چقدر میتوانند در برابر عوامفریبیهای دشمنان که این روزها تند و تیزتر از گذشته هجمه میکنند، موثر باشند. ضرورت استقلال چنین رسانههایی که پیامآور صدای انقلاب اسلامی از آن سوی مرزها هستند گفته میشود قرار است به زودی استقلال پیدا کنند تا بتوانند تریبون قدرتمندی برای تقابل رسانهای جمهوری اسلامی ایران با معاندین باشند که به تعبیر پیمان جبلی معاون برونمرزی رسانهملی این اتفاق، ضرورتی است که امروز یا فردا بالاخره باید به نتیجه برسند.
پیش از این معاون برونمرزی سازمان صداوسیما در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه گفته میشود قرار است شبکههای بینالمللی رسانهای ایران از صداوسیما جدا شود و بودجه مستقلی پیدا کند توضیح داده بود: این ضرورتی است که امروز یا فردا بالاخره باید به آن عمل شود. به دلیل اینکه هیچکدام از ویژگیهای رسانههای برون مرزی با حوزههای غیربرونمرزی و داخلی غیر از شکل و شمایل شباهتی با هم ندارند. ما نه مخاطبینمان مثل مخاطبین داخل هستند و نه نیروی انسانی که به لحاظ حرفه ای باید در اختیار ما باشد مثل نیروی انسانی شبکههای داخلی هستند و نه حوزه رقابت ما شباهتی به حوزه رقابتی شبکههای داخلی ندارند و نه مسائلی که با آن روبرو هستیم با مسائل داخلی قابل مقایسه هست. امیدواریم با حمایت ویژه مجلس، نهادهای بالادستی، پشتیبانی دولت و جدیتر شدن فرآیند این موضوع و سرعت گرفتن در سازمان صداوسیما انشاالله بتوانیم در آیندهای نزدیک این اتفاق محقق شود.
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و فضای مجازیدر مجلس در این باره تأکید دارد: همه بخشهای کشور باید از شبکههای برون مرزی حمایت کنند. ما اگر میخواهیم امنیتی در مرزهایمان باشد، باید از شبکههای برون مرزی حمایت کنیم. ما اگر میخواهیم در عمق فرهنگی کشورهای دیگر حاضر باشیم، باید از شبکههای برون مرزی حمایت کنیم؛ حتی در بخش گردشگری باید از بخش شبکههای برون مرزی در معرفی درست کشور استفاده کنیم که این خود می تواند باعث جذب گردشگر به کشور شود.
جبار کوچکینژاد با اشاره به شرایط نامطلوب بودجه شبکههای برون مرزی و مأموریت سنگین این شبکهها در مقابله با استکبار رسانهای غرب گفت: شبکههای برون مرزی در سطوح دنیا مأموریتهای خطیری برعهده دارند، چرا که جنگ امروز جنگ رسانهای است و کشور ما نمیخواهد در این جنگ شکست خورده باشند.
وی با بیان اینکه مغلوب شدن به لحاظ رسانهای تأثیرات منفی فراوانی برای یک حاکمیت دارد، افزود: به عنوان مثال رژیمهایی چون اسرائیل و آمریکا در این بخش به واقع موفق عمل کردهاند و هر روز بر سلطه رسانهای خود میافزایند.
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و فضای مجازی در مجلس با بیان اینکه قدرتهایی که ابر رسانهها را میسازند میکوشند از این طریق افکار دنیا را با تمایلات خودشان هماهنگ سازند، تأکید کرد: این ابررسانهها در جهت ساقط کردن حکومتهای مشروع گام برمیدارند ومی کوشند به اهداف خود پلید خود دست پیدا کنند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه شبکههای برون مرزی در این عصر نقش بزرگی پیدا کرده اند، بیان کرد: شبکههای برون مرزی امروز به عنوان سلاحیاند که هم در حوزه فرهنگی و هم در حوزه سیاسی و اجتماعی و هم تغییرات نرم حکومتها نقشآفرینی میکنند.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران و اشاعه آن از طریق شبکههای رسانهای استکبار، تاکید کرد: در بخش تحریمها البته صداوسیما هم متحمل تحریمها است اما این نهاد توانسته با این بضاعت شبکههای برون مرزی را سرپا نگه دارد.
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و فضای مجازی با بیان اینکه کل نظام باید در جهت حمایت از صداوسیما و شبکههای برون مرزی اقدام کند، تأکید کرد: باید بر روی شبکههای برونمرزی سرمایهگذاری شود. این شبکهها باید تقویت شوند لذا دلیلی ندارد در جنگ رسانهای که هر روز شاهد حملات آن هستیم، شبکههای برون مرزی را تقویت نکنیم، چرا که این بخش کم از اولویتهای اصلی کشور ندارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای اطراف ما چه در بخش آسیای میانه و یا کشورهای جنوبی همچون عراق و یا کشورهای حاشیه خلیج فارس به شدت نیازمند اطلاعات درست ازمسائل داخلی ایران هستند آن هم در شرایطی که بسیاری از رسانههای بیگانه در این زمینه (مسائل داخلی ما) بزرگنمایی کرده و دروغپراکنی میکنند.
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و فضای مجازی با بیان اینکه ابتکار رسانهای غرب روی تهمت، دروغ و غیرواقعی جلوه دادن فرهنگ ایرانی است، تأکید کرد: شبکههای استکباری از یک نقطه اما بسیار کوچک استفاده کرده و آن را چنان بزرگ جلوه میدهند که مردم سایر کشورها فکر کنند سراسر ایران چنین هست و چنان است، در نتیجه ما اگر بخواهیم نفوذ رسانهای خودمان را در منطقه داشته باشیم و هم با تهدیدات و تبلیغات رسانهای دشمن مقابله کنیم چارهای نداریم جز اینکه از شبکههای برون مرزی کشورمان حمایت و آنها را تقویت کنیم.
این نماینده مجلس اظهار کرد: در حال حاضر کشورهای چون عراق، سوریه ، لبنان، یمن، پاکستان و ... به شدت نیازمند ترویج افکار و اندیشه انقلابی ما هستند و در این بخش ما نباید کم بگذاریم.
کوچکی نژاد با اشاره به ناکافی بودن منابع صداوسیما و بودجه شبکههای برونمرزی تاکید کرد: با آن که طبق قوانین مجلس تاکید شده که باید 7 درصد بودجه کشور به صدا و سیما تخصیص داده شود، اما در حال حاضر کمتر از 3 درصد به این بخش بودجه اختصاص مییابد. البته گاهی اوقات مقام معظم رهبری کمکهایی را از صندوق توسعه ملی به صدا و سیما دارد.
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و فضای مجازی با بیان اینکه تقویت بودجه شبکه های برون مرزی رسانه ملی میتواند در بخش فرهنگی و تغییر نگرش افراد در خارج از کشور تاثیرگذار باشد، گفت: همواره تاکید میکنیم که دنیا در این بخش فعالیتهای چشمگیری دارد و ما اگر میخواهیم با رژیمهای چون اسرائیل و آمریکا مقابله کنیم نباید از سلاح رسانه غافل باشیم.
وی بیان کرد: تأثیر شبکههای برون مرزی آنقدر مهم است که میتوانند سرمایهگذار خارجی را برای سرمایهگذاری در ایران تشویق کنند تا این سرمایهگذاران تحت تاثیر تبلیغات منفی علیه دشمن قرار نگیرند.
کوچکینژاد تاکید کرد: با توجه به همه این مباحث، بودجه شبکههای برون مرزی در انجام مأموریتهای برشمرده شده بسیار ناکافی است و حتی بنده پیشنهاد میکنم بودجه شبکههای برون مرزی به دلیل اهمیت فعالیت این بخش باید جدا و مستقل شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: به جد باید بودجه شبکههای برونمرزی تقویت شود و نباید در این موضوع وقفهای شکل گیرد.
رئیس فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و فضای مجازی، اظهار کرد: مجلس این آمادگی را دارد که در راستای تقویت بودجه صداوسیما و شبکههای برون مرزی آن که منافع ملی کشور را تأمین میکند، گام بردارد. در حال حاضر مسئله بودجه شبکههای برونمرزی مقوله فراجناحی است و یقیناً همه میکوشند تا بودجه این بخش تقویت شود.
انتهای پیام/