۱۰۰ هکتار از اراضی بیابانی البرز در محدوده نظرآباد و اشتهارد درخت کاری میشود
مدیرکل منابع طبیعی از درخت کاری ۱۰۰ هکتار از اراضی بیابانی در استان البرز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حامد فرضی در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعد از ظهر امروز در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی استان البرز برگزار شد،اظهار داشت: فراخوان عمومی در زمینه کاشت 14 میلیون نهال در روز پنجشنبه آغاز میشود.
وی افزود: اجرای پروژه جنگل کاری در حوزههای منابع طبیعی استان البرز در چهار شهرستان کرج،نظرآباد،ساوجبلاغ،اشتهارد وبخشی از شهرستان طالقان در غالب پروژه بذر کاری اجرایی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی استان البرز با بیان اینکه 200 هکتار بذرکاری در شهرستان طالقان انجام میشود،گفت: 100 هکتار درخت کاری در حد فاصل شهرستان اشتهارد و اشتهارد انجام میشود که مقدمات اولیه کار که شامل حفرچالهها انجام و نهال به عرصهها منتقل شده است.
وی با بیان اینکه گونههایی که وارد عرصههای 100 هکتاری جنگل کاری شده در فاز اول 100 هکتار است،عنوان کرد: در فاز دوم 72 هکتار در بوستان بزرگ امام حسن عسگری(ع) به این عرصه اضافه میشود.
مدیرکل منابع طبیعی با بیان اینکه گونهها اغلب از گونههای بومی،سازگار و کم نیاز به منابع آبی است، اظهار داشت: گونههایی مانند گونههای بیابانی اعم از آتریپلکس، قرهداغ و گونههای مثمر که شامل عناب،سنجد ،بادام و انار وارد این عرصه شده است.
فرضی با بیان اینکه نقطهای را که برای اجرای طرح در نظر گرفته شده است در انتهایی ترین نقطه مناطق بیابانی است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در استان البرز کانون ریزگرد بیابان در سطح 24000 هکتار را داریم و با شرایط اقلیمی که در استان حاکم است و برداشت بی رویه روند توسعه مناطق بیابانی به سمت مناطق کشاورزی، صنعتی و مسکونی ادامه پیدا میکند.
وی افزود: در سنوات گذشته اعتبارات خوبی از محل سفر ریاست جمهوری با اعتبار 20 میلیارد تومان و سایر اعتبارات عمومی اعم از اعتبارات استانی و ملی بالغ بر 10 میلیارد تومان در سطح 12000 هکتار هزینه شده است.
وی با بیان اینکه استان البرز تراکم جمعیت بالایی دارد و در یک گستره محدود در حال زندگی هستند، خاطرنشان کرد: باید شرایط را به گونهای فراهم کرد که همه مردم شرایط پایدار از حیث سکونت و محیط زیست برای مردم فراهم شود.
مدیرکل منابع طبیعی با بیان اینکه در بحث فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در مورد خطرات زیست محیطی نیازمند فرهنگ سازی هستیم،تصریح کرد: فرهنگ سازی باید به صورت نهادینه در سطوح مختلف جامه شکل بگیرد و لایههای مختلف آموزشی می تواند در این زمینه نقش آفرین باشند.
انتهای پیام/160/ ت