گیلان مسیری مطمئن برای ترانزیت کالا از شرق آسیا تا اروپا است
وجود بنادر و امکانات حمل و نقل دریایی در گیلان از این استان به عنوان مرکزی امن و مطمئن برای ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشورمان و توسعه مراودات تجاری بین کشورهای شرق آسیا تا اروپا ساخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از منطقهآزادانزلی، مناطق حاشیهای دریای خزر نظیر گیلان از دیرباز محلی برای انجام معاملات بازرگانی هستند تا جاییکه وجود امکانات حمل و نقل دریایی در استان از آن به عنوان مرکزی برای ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشورمان و توسعه روابط تجاری بین کشورهای شرق آسیا تا اروپا ساخته است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی امروز در نخستین جلسه شورای اداری این سازمان عنوان کرد: توسعه روابط تجاری و بازرگانی با کشورهای روسیه، چین و هند از طریق کریدورهای بینالمللی در راستای ایجاد بلوک اقتصادی بینالمللی به عنوان یک راهبرد اصلی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
محمد ولی روزبهان حمایت دولت جهت اتصال خط ریلی به مجتمع بندری کاسپین را فرصتی برای تسریع در اجرای پروژه و پیگیری طرحهای توسعهای منطقه در عالیترین سطح مدیریتی کشور دانست و تصریح کرد: استفاده از موقعیت جغرافیایی منطقه آزاد انزلی به ایجاد ارزشافزوده در حوزههای ترانزیتی بین قارهای منجر میشود.
وی مراودات کالایی میان سه کشور بزرگ چین، روسیه و هند با کشورهای منطقه غرب آسیا، اروپا و جنوب آسیا از طریق منطقه آزاد انزلی را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: این حلقه ارتباطی مزیتهای بسیار زیادی را برای گیلان به همراه داشته و بستر درآمدزایی و اشتغال پایدار را در استان فراهم میسازد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ضمن تقدیر از اقدامات مؤثری که مدیران عامل پیشین این سازمان از دوران منطقه ویژه اقتصادی تا ایجاد منطقه آزاد انجام دادهاند افزود: با توجه به دستاوردهای به دست آمده نباید با نگاه شهرستانی و استانی، ظرفیتها و فرصتهای منطقه آزاد انزلی را مورد ارزیابی قرار داد.
روزبهان منطقه آزاد انزلی را مرکزی بینالمللی خواند و با بیان اینکه نگاه شهرستانی و استانی بیشترین ضربه را به این منطقه وارد میکند ابراز داشت: تأکید رئیس جمهور مبنی بر لزوم اتصال خط ریلی به مجتمع بندری کاسپین نشان میدهد که اجرای این پروژه استراتژیک در سطح ملی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی با تأکید بر مزایای فراوانی که ارتباط کالایی میان چین، روسیه و هند با کشورهای منطقه غرب آسیا، اروپا و جنوب آسیا از طریق منطقه آزاد انزلی برای گیلان و کشورمان ایجاد میکند گفت: باید از این ظرفیتها و توانمندیها بهره بیشتری ببریم که مطمئناً تحقق این امر نیازمند برنامهریزی و اولویتبندی فعالیتها است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ضمن تحلیل ارتباطات اقتصادی، سیاسی، بینالمللی و منازعات به وجود آمده بین کشورهای چین و روسیه با امریکا و رشد اقتصاد هندوستان عنوان کرد: تحلیلگران معتقدند این سه کشور به همراه ایران قادرند در برابر یک جانبهگرایی امریکا و اروپا در سطح جهانی ایستاده و مقابله کنند.
روزبهان با اشاره به اینکه منافع مشترکی بین کشورهای روسیه، چین، هندوستان و منطقه آزاد انزلی وجود دارد خاطرنشان کرد: وجود دو کریدور بینالمللی شمال - جنوب و چین - قزاقستان - ایران با محوریت منطقه آزاد انزلی و عضویت ایران در اتحادیه گمرکی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای این منافع را برای کشورمان دوچندان میکند.
وی توسعه روابط با کشورهای روسیه، چین و هند در قالب فرصتهای تجاری و اقتصادی و زیرساختهای موجود در راستای ایجاد بلوکهای اقتصادی بینالمللی را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: بدون شک با تحکیم ارتباطات چندجانبه و تقویت کریدورهای بینالمللی اقتصاد کشورمان دچار تغییر و تحولات مثبتی میشود.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی جذب سرمایهگذاران جدید و توسعه سرمایهگذاریهای موجود را از رویکردهای این سازمان خواند و تصریح کرد: با توجه به چالشهای پیش روی سازمان در حوزههای درآمدی، باید به دنبال تأمین منابع پایدار برای منطقه جهت اجرای طرحهای زیرساختی و توسعهای باشیم.
انتهای پیام/614/ ت