معاون وزیر جهادکشاورزی در قم: ۶۰ درصد آب بخش کشاورزی تلف میشود
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیستمهای آبیاری نوین و تحتفشار در قم، ۵ هزار هکتار از اراضی را پوشش داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدرضا طلایی ظهر امروز در آئین نهالکاری همگانی برای ایران سبز در سالن جلسات تعاونی کشاورزان قم اظهار داشت: در بخش کشاورزی دو عنصر ضروری و حیاتی همچون آبوخاک دارای اهمیت بوده و این دو مسئله مهم در دستور کار وزارتخانه است و در سالهای اخیر اتفاقات مهمی در حوزه آب روی داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: آمار و ارقام و رویکردی که وزارت جهاد کشاورزان در این حوزه داشته در طول تاریخ کشور بیسابقه بوده است و امروز بهترین سیستم نوین در مزارع کشور ایجادشده و بیشترین اعتبارات در حوزه آب هزینه میشود.
وی با بیان اینکه به عنوان مصرفکننده بخش کشاورزی بیش از 60 درصد از آب در این حوزه تلف میشد، افزود: باید الگوی مصرف و کشت و بهینهسازی مصرف را در پیش بگیریم و در این عرصه هزینه کنیم.
طلایی خاطرنشان کرد: در استان قم سطح اجرای آبیاری تحتفشار 150 تا 200 هکتار بود اما امروز سیستمهای آبیاری نوین و تحتفشار در قم 5 هزار هکتار از اراضی را پوشش داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: متأسفانه حوزه خاک در حفظ محیطزیست مورد کمتوجهی قرار گرفته است،دراینباره نخستین اقدام در جهاد کشاورزی ایجاد دفتر خاک بود و در همایشی با موضوع خاک، مباحث حفظ و مزایای خاک برای محیطزیست مطرح شد.
وی با تأکید بر اینکه حوزه منابع طبیعی از حوزههایی بوده که در آن بحث خاک دارای اولویت است، عنوان کرد: همه اقدامات آبخیزداری در بحث خاکی و فرسایشی و ریزگردی در رابطه با این اقدامات است که اگر انجام نمیشد وضعیت در استانهای مرکزی و کویری بدتر از این بود.
طلایی با اشاره به انجام اقدامات اظهار داشت: در منطقه کویری با 150 میلیمتر بارندگی بهوسیله طرحی مطالعاتی، یک طبیعت زیبا به وجود آمد، طبیعتی که زایش و توسعه مییابد و به قم کمک میکند.
وی عنوان کرد: ما در استان در دو نیم سال، بادهای موسمی داریم که 6 ماه دوم سال از این طریق است اما این توسعه در طبیعت را در سازمان جنگلها نداشتیم و بینظیر بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: کاری با ارزش در حوزه منابع طبیعی اتفاق افتاد، اصل کار مراتع حفاظت، حراست و توسعه در حوزه مرتع و جنگل است، وقتی رهبر انقلاب از محل صندوق توسعه ملی که ظرفیتی ملی بوده اعتبارات این حوزه را تأمین میکند نشاندهنده اهمیت حوزه منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه طرحی که در قم افتتاح شد دارای چند ویژگی در حفظ خاک و توسعه مراتع بود، خاطرنشان کرد: به غیر از وسعت بالا از اراضی در نهالکاری از جمله ویژگیهای طرح کاشت درخت در فصل پاییز و در زمان بارش الهی است.
طلایی گفت: بهطورکلی نهالکاری در کشور در اسفندماه انجام میشود و طرح درختکاری همگانی در قم یک گام مهم ملی به شمار میرود، همچنین حرکتی با ارزش در جلب مشارکت مردم در توسعه فضای سبز است.
وی با تأکید بر اینکه در این طرح که از قم آغازشده از ظرفیت سمنها و هلالاحمر و بسیج و اقشار استفاده میکنیم، افزود: قم شهری کویری بوده و رویکرد ما در این شهر تنها درختکاری نیست، چون آب مورد نیاز را نداشتیم و حتی در پارکها تلاش شد با بوته و درختچهها فضای سبز را توسعه دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: فقر سفرههای آبی، یک خطر جدی است و قم را تهدید میکند باید همه در توسعه فضای سبز با گیاهان کممصرف مشارکت کنیم.
وی اضافه کرد: در حوزه پخش سیلاب در مسئله کارهای خوبی انجام شد، چراکه این منطقه یکی از مشکلات و دغدغههای مهم در سیلاب به شمار میرفت، مسئولان قول مساعد دادهاند مسئله در دستور کار قرار گیرد و دو هزار هکتار در شرایط فعلی و سالانه تا 15 هزار هکتار به حوزه مسئله و ساماندهی آن کمک شود.
طلایی عنوان کرد: در این طرحها، تنها به قم کمک نمیشود بلکه به زائران نیز خدمترسانی میشود، قمیها شاید به گرما و خشکی عادت کرده باشند اما زائران چنین اقلیم و شرایطی را نمیتوانند تحمل کنند و باید از ظرفیت منابع طبیعی و جنگلی برای رفع بحران استفاده کرد.
وی تصریح کرد: صاحبنظران و پژوهشگران برجستهای در مرتع و جنگلداری قم حضور دارند و تحقیقات وسیعی در این بخش انجامشده است و امیدواریم با توجه به اولویتسنجیها در انجام پروژهها در قم شاهد افتتاح پروژه مسئله باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اعتبارات خوبی در این بخش هزینه شد و اصل کار که پخش سیلاب در مسئله بوده انجام شد و این هدیهای به مردم قم در کاهش ریزگردهاست.
وی اظهار داشت: روزهای ریزگرد قم از یک روز در سال 65 به بالای 93 روز در سالهای اخیر رسیده است و تداوم این امر به نفع استان نیست.
انتهای پیام/457/ ع