مصر همچنان بر طبل اختلافات با قطر میکوبد
وزیر خارجه مصر به اخباری مبنی بر آشتی قریبالوقوع با قطر و پایان بحران در روابط میان اعضای شورای همکاری خلیجفارس واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رای الیوم، «سامح شکری» روز گذشته در جریان کنفرانس گفتوگوی مدیترانه در رم گفت: «رفتار قطر در میزبانی از سازمانهای تروریستی و مداخلات منطقهای مانع هرگونه تلاش برای حل و فصل میشود.»
وی افزود: «هیچگونه تغییری در رفتار قطر ندیدهام.»
در حالیکه همزمان با این اظهارات وزیر مصری، «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه سعودی گفت: «تغییر موضع درخصوص قطر به گامهایی از سوی آن، بستگی دارد.»
روز گذشته نیز « محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» وزیر خارجه قطر در سخنانی تاکید کرد: «طی هفتههای گذشته ما از بنبست و بحران به وجود آمده به احراز برخی پیشرفتها و صحبت درباره آینده روابط با عربستان منتقل شدیم زیرا مذاکراتی بین ما و سعودیها در دست انجام است و امیدواریم این مذاکرات منجر به پیشرفت شود و شاهد پایان بحران به وجود آمده باشیم.»
از سوی دیگر، «خالد الجار الله» معاون وزیر خارجه کویت ضمن ابراز خوشبینی نسبت به برگزاری اجلاس سران شورای همکاری خلیجفارس در روز سهشنبه در ریاض، خاطرنشان کرد که این اجلاس سیگنالی مثبت برای پایان بحران خلیج( فارس) است که کشورهای منطقه را درنوردیده است.
همزمان با بروز نشانههای عدیدهای از جمله تصمیم عربستان سعودی و امارات به مشارکت در جام خلیجفارس در دوحه طی ماه جاری میلادی، به نظر میرسد که بحران خلیجفارس در خط پایان خود قرار گرفته است.
در همین حال، یک منبع مطلع به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که یک هیئت تقریبا رسمی از قطر قرار است طی روزهای آینده عازم ریاض شد.
از دیگر نشانههای گشایش احتمالی این است که یک مسئول اتحادیه عرب برای مشارکت در کنفرانسی طی جام خلیجفارس عازم قطر خواهد شد. این تحولات امیدها برای موفقیت تلاشهای میانجیگران را زنده میکند.
خبرگزاری «بلومبرگ» به نقل از یک دیپلمات یکی از کشورهای حوزه خلیجفارس، که نامش فاش نشده است، گزارش داده بود که میانجیگری در حال حاضر بر بهبود روابط میان قطر و عربستان سعودی متمرکز است و امارات متحده عربی بعدا به آن ملحق خواهد شد.
عربستان سعودی، امارات و بحرین بعد از گذشت افزون بر 2 سال از قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی با همسایه قطریشان، موافقت کردند که در مسابقات جام خلیجفارس در قطر مشارکت کنند.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام ارشد سعودی در واشنگتن، افزود که قطر همچنین گامهایی را برای بهبود روابط با همسایگانشان برداشته است.
روابط با اخوان المسلمین یکی از مسائل اختلاف برانگیز بین قطر و چهار کشور عربی (عربستان، بحرین، امارات و مصر) است که در سال 2017 روابط خود را با دوحه قطع کردند.
انتهای پیام/