قالیباف در دانشگاه علامه: تصمیمگیری غلط نتیجه نظرسنجی از پشت شیشه ماشین است/ امیدوارم دیوان محاسبات گزارش ارز ۴۲۰۰ تومانی را منتشر کند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: درمجلس آینده باید با چهره های نو و جوان روبرو شویم البته جوانانی که پختگی و تجربه لازم را برای قانون گذاری و شناخت دقیق از امورات کشور داشته باشند در این صورت میتوانیم گام دوم انقلاب را تحقق بخشیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز طی سخنانی در همایش «دوباره لبخند» که به مناسبت روز دانشجو و به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، در خصوص شرایط فعلی جامعه، اظهار داشت: وقتی به روزهایی که میگذرد فکر میکنم، به بازدید از مناطق محروم و حرفهایی که مردم به ما میزنند و صحبتهایی که در جلسات کاری به میان میآید، میبینم که شرایط خیلی سخت و تلخ است اما در کنار همه این مشکلات و سختیها در برق چشم دانشجوها امید و نشاط دیده میشود. این نشاط همیشه در محیط دانشگاهها بوده و هست. ما 16 آذرها 19 دی ها و 13 آبانهای زیادی دیده ایم که جوانان برای کشور و تمدن اسلامی خود چه کردهاند. یکی از ویژگیهای آنها استکبارستیزی است.
وی ادامه داد: باید معنی این حرف را با همه وجود معنا کنیم که آیا استکبارستیزی در حد شعار کافی است؟ هرگز. استکبارستیزی یعنی توانمندسازی، تکیه بر مردم و توان داخلی، ایمان داشتن به وعدههای الهی که محقق شدن آنها در گرو به کار گرفتن همه امکانات حداقلی است. استکبارستیزی یعنی قوی و محکم بودن اما شعار دادن به تنهایی چیزی را حل نمیکند و مستکبران خیلی از آن نگران نخواهند شد بلکه از کسی نگران میشوند که عمل آن به معنای واقعی استکبارستیز باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: همه مردم ایران برای حفظ عزت و منزلت خود محکم هستند اما چالشها از جایی شروع می شود که بخواهیم این روحیه را حفظ کنیم. هر وقت از مبارزه با امریکا حرف میزنیم به معنای این نیست که با کل دنیا مخالفیم و قصد ارتباط نداریم بلکه ما در تعامل با دنیا هستیم. این مبارزه تنها با انقلاب اسلامی شروع نشده بلکه با این انقلاب عمق و تداوم پیدا کرده است.
قالیباف با اشاره به اینکه مردم امروز درباره مشکلاتشان در حوزه اشتغال، اقتصاد، مسکن و .. .اعتراض دارند، خاطرنشان کرد: برخی حس میکنند اگر جوانان بیکار هستند و مشکلاتی در کشور داریم به دلیل عدم ارتباط با امریکاست ولی وقتی میخواهیم شرطی عمل کنیم یعنی وقتی بگوییم هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم اینگونه میشود که در عمل هردو را تعطیل میکنیم و آب و نان مردم را به حل مسائل در خارج از کشور گره میزنیم.
شهردار سابق تهران افزود: ضعف ما در این است که به درون مردم نمیرویم با آنها ارتباط نداریم و هر مسئولی که مردم را از پشت شیشه ماشینش میبیند وضعیت مردم را از همانجا نظرسنجی میکند. همین میشود که غلط تصمیم میگیرند و حتی قدرت اجرای همان تصمیمات غلط را هم ندارند.
وی ادامه داد: اینگونه میشود که هنوز راه حل کسر بودجه کشور را در رابطه با اروپا میدانند. آیا ما در این کشور توان کنترل نقدینگی را نداریم؟ هر روز که میگذرد هزار میلیارد به نقدینگی کشور اضافه میشود و قدرت خرید مردم کاهش مییابد. آیا ما نمیتوانیم نظام پولی و بانکداری کشور را اصلاح کنیم؟ بدون شک ما توانایی اصلاح آن را داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه علامه با اشاره به اینکه در حوزه عدالت میتوانیم دو نوع نگاه داشته باشیم بیان داشت: یک نگاه توزیع فقر است و دیگری توزیع ثروتها، در این خصوص باید گفت مستضعف به کسی گفته میشود که توان بالقوه ای در او وجود دارد ولی نمیتواند این توان را کنترل کند در حوزه عدالت اگر به دنبال توزیع فقر باشیم معاندین و مخالفین کشور مخالفت نخواهند کرد؛ ولی وقتی میخواهیم فرصتها را برای شکوفایی استعدادها و ظرفیتها در اختیار مردم قرار دهیم نمیگذارند و این ناعدالتی است.
قالیباف اضافه کرد: اگر امروز حرفی با آقای روحانی داریم در همین زمینه است وظیفه همه ماست که فارغ از همه گرایشهای سیاسی و نظراتی که داریم با توجه به چالشهای اقتصادی به دولت کمک کنیم اما وظیفه دولت است که گام اول را بردارد. نه اینکه ما میبینیم روز به روز با تصمیماتی که میگیرند به مشکلات کشور افزوده میشود. نوع سیاستهای اینها در توزیع عدالت نگاه غربیهاست و نگاه همان 4 درصدیها به تودههای مردم است.
وی گفت: در ماجرای گرانی بنزین ما نفهمیدیم قصد کاهش مصرف بود یا درآمد دولت؟ هیچ کس هیچ توضیحی در این خصوص نداد و حتی درآمدی که از آن حاصل شد با یک توزیع نامناسب روبرو شد. نتیجه این اقدامات کسری بودجه میشود و برای تأمین آن تصمیم به گرفتن مالیات میگیرند. اما در واقع از جایی که باید مالیات گرفته شود گرفته نمیشود و بالعکس از جایی که نباید مالیات بگیرند مالیات میگیرند، برای مثال مالیات بر سیگار گرفته نمیشود یا از افرادی که درآمدهای هنگفت دارند که اگر مالیات بپردازند به اندازه درآمد سه چهار میلیون نفر عادی خواهد بود مالیات نمیگیریم و میگوییم نمیتوانیم به حساب مردم سرکشی کنید کجای این کار خلاف قانون است؟ همان فرهنگ غربی که شما دنبال میکنید در سیستم اقتصادی خود و برای کنترل حسابهای بانکی این کار را انجام میدهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به اینکه آنجایی که نباید در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنیم دخالت میکنیم و آنجایی که باید وارد شویم وارد نمیشویم، تصریح کرد: امیدوارم روزی دیوان محاسبات گزارش ارز 4200 تومانی را و اینکه به چه کسانی و چگونه توزیع شد منتشر کند.
قالیباف بیان داشت: ریشه مشکلات اقتصاد دولتی ریشه در ناکارامدی دولت دارد امروزه در دنیا بیش از 50 هزار شغل داریم اما در ایران کمتر از 12 هزار شغل وجود دارد چرا؟ مدیرانی که در حال کار کردن هستند درکی از کار کردن در این دوره ندارند و هنوز با راه حلهای دهه 70 میلادی می خواهند مشکلات را در قرن 21 حل کنند. با همه اینها آینده ما آینده روشنی است به شرطی که روحیه تکیه به جوانانمان را داشته باشیم چرا که هر کجا فرصت را در اختیار جوانان قرار دادیم آنها با آزمون و خطای کمتر و با بهترین راه حلها مسیر را طی کردند. اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد مطمئن باشید با یک برنامه 5 ساله میتوانیم به یک نقطه ثبات در حوزه اقتصادی دست یابیم.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در گام دوم انقلاب امروز بحث ورود جوانان به مجلس مطرح است من بارها از چند ماه پیش به جوانان گفتهام که برای مجلسی قوی و کارآمد گام بردارند مجلسی که جسور باشد درد مردم را بفهمد و برایش پیشنهاد و راه حل ارائه دهد. ما درمجلس آینده باید با چهره های نو و جوان روبرو شویم البته جوانانی که پختگی و تجربه لازم را برای قانون گذاری و شناخت دقیق از امورات کشور داشته باشند در این صورت میتوانیم گام دوم انقلاب را تحقق بخشیم.
انتهای پیام/