معاون اسبق وزیر اقتصاد: رقم صادرات نفت و درآمد مالیاتی در بودجه ۹۹ واقع بینانه نیست

معاون اسبق وزیر اقتصاد: رقم صادرات نفت و درآمد مالیاتی در بودجه 99 واقع بینانه نیست

معاون اسبق وزیر اقتصاد گفت: دو پیش فرض لایحه بودجه ۹۹، یعنی فروش یک میلیون بشکه نفت در روز و پیش بینی ۱۹۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی و گمرکی « غیر واقعی » است، مگر اینکه دولت انتظار یک شوک بیرونی مثل تغییر فضای دیپلماسی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حیدر مستخدمین حسینی در مصاحبه با رادیو گفت: بودجه برنامه مالی دولت است که برای یکسال تدوین می شود و در برگیرنده پیش بینی درآمدها و سایر منابع تامین اعتبار در کنار برآورد هزینه ها برای رسیدن به هدف یا اهدافی که در برنامه لحاظ شده است.

وی همچنین اظهارداشت: بودجه از حساسیت خاصی برخوردار است چرا که با نان مردم، بنگاه ها و فعالان اقتصادی گره می خورد.

معاون اسبق وزیر اقتصاد و بانک مرکزی گفت: فعالان اقتصادی به بودجه توجه ویژه ای دارند مبنی بر اینکه به چه نحوی تنظیم شده و همینطور هدفی که می خواهد طی کند در چه سمت و سویی خواهد بود.

وی افزود: سقف کل بودجه کشور در سال آینده یک هزار و 988 هزار میلیارد تومان است که از این رقم یک هزار و 484 هزار میلیارد تومان بودجه شرکت های دولتی، بانک ها و موسسات غیر انتفاعی است.

مستخدمین حسینی اظهارداشت: بودجه عمومی دولت در لایحه بودجه سال آینده 564 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که سهم منابع عمومی دولت 485 هزار میلیارد تومان و درآمدهای اختصاصی 79 هزار میلیارد تومان است.

وی توضیح داد: بودجه شرکت های دولتی 75 درصد بودجه کل کشور را شامل می شود به عبارتی بخش عمده ای از بودجه مملکت در سایه قرار دارد.

وی افزود: بودجه ای که دولت به مجلس تقدیم کرد حاوی چند نکته کلیدی است نخست درآمد حاصل از فروش نفت است که در بودجه بر پایه یک میلیون بشکه در روز لحاظ شده است.

مستخدمین حسینی بیان داشت: این عدد سال گذشته برای بودجه امسال 1,5 میلیون بشکه در روز پیش بینی شده بودکه به هیچ وجه تحقق پیدا نکرد.

وی اضافه کرد: میزان صادرات نفت در حال حاضر 300 هزار بشکه در روز است بنابراین تعیین فروش یک میلیون بشکه نفت در روز برای بودجه سال آینده غیر واقعی است.

معاون اسبق وزیر اقتصاد و بانک مرکزی گفت: رئیس جمهور در جلسه علنی مجلس بودجه سال 99 را «بودجه مقاومت » توصیف کرد.

وی افزود: تصور رئیس قوه مجریه برای ارائه بودجه به مجلس این بود که شرایط در سال 99 نسبت به سال 98 تغییر زیادی پیدا نمی کند بنابراین با چنین تصویری تعیین یک میلیون بشکه نفت در روز جهت صادرات برای سال آینده جای بس تامل دارد.

مستخدمین حسینی اظهارداشت: نکته قابل ذکر دیگر در بودجه سال 99 مربوط به مالیات و درآمدهای حاصل از گمرک که دولت 195 هزار میلیارد تومان در بودجه پیش بینی کرده است.

وی گفت: بر اساس بودجه 99 دولت فقط درآمد 20 هزار میلیارد تومانی را برای گمرک از محل وصول حقوق و عوارض در نظر گرفته و بقیه 195 هزار میلیارد تومان بر دوش مالیات خواهد بود که بسیار سنگین است چون اقتصاد ایران در شرایط تورم و رکود بسر می برد.

معاون اسبق وزیر اقتصاد و بانک مرکزی افزود: بودجه 99 بر اساس این دو پیش فرض یکی فروش یک میلیون بشکه نفت در روز و دیگر پیش بینی 195 هزار میلیارد تومان منابع از محل مالیات و درآمدهای حاصل از گمرک در بودجه « غیر واقعی » است مگر اینکه دولت انتظار یک شوک بیرونی مثل تغییر فضای دیپلماسی را تا پایان سال و همینطور برای سال 99 مدنظر داشته باشد.

وی اظهارداشت: این شوک بیرونی می تواند تاثیرگذار باشد و سازو کار بودجه را به واقعیت نزدیک کند اما با توجه به شرایط فعلی کشور چنین کاری بعید به نظر می رسد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه