گپ‌و‌گفت دوستانه تولیت آستان قدس با دانشجویان / تولیت فقید ‌‌با سلامت کار کرد / ترددم در حرم مطهر در نهایت سادگی است

گپ‌و‌گفت دوستانه تولیت آستان قدس با دانشجویان / تولیت فقید ‌‌با سلامت کار کرد / ترددم در حرم مطهر در نهایت سادگی است

گروه استان‌ها ــ مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش تسنیم از مشهد مقدس به نقل از آستان‌نیوز، مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی در این مراسم ضمن گرامیداشت روز دانشجو، این روز را روز بیداری، استکبار‌ستیزی و انقلابی‌گری خواند و با برشمردن خصوصیات دانشجویان انقلابی، عنوان کرد: بصیرت در موضع‌گیری، مطالبه‌گری، روحیه ضداستکباری و ضدسلطه‌گری، حضور در صحنه‌های اجتماعی و امید دادن به جامعه از ویژگی‌های دانشجویان انقلابی است.

وی با بیان اینکه "در طول انقلاب اسلامی در هر عرصه‌ای از ظرفیت‌ها و روحیه جوان‎ها استفاده کردیم، موفق شدیم و پیشرفت کردیم"، ابراز کرد: دفاع مقدس را جوان‌ها رقم زدند و عزت، افتخار و پیروزی را برای ملت ایران به ارمغان آوردند.

تولیت آستان قدس رضوی جوانان را مخاطبان اصلی محور بیانیه گام دوم انقلاب دانست و تصریح کرد: بیانیه گام دوم انقلاب نتیجه هفتاد سال تجریه مدیریتی، مبارزاتی و انقلابی‌گری رهبری معظم است، تأکید معظم‌له بر نقش جوانان در این بیانیه بر اساس اعتقاد راسخ و تجربیات ایشان است.

در آستان قدس توجه به جوانان موضوعی اعتقادی است نه تبلیغاتی

‌مروی در ادامه با تأکید بر اینکه در آستان قدس رضوی توجه به جوان‌ها امری تبلیغاتی نیست، بلکه موضوعی اعتقادی است؛ ابراز کرد: بنای ما در آستان قدس رضوی استفاده از ظرفیت جوان‎هاست، شاید در یک‌سری از سمت‌ها مجبور به استفاده از باتجربه‌ها باشیم، اما اعتقاد داریم جوان‌ها به‌دلیل برخورداری از روحیه جهادی، خلاقیت و نوآوری، می‌توانند پیشرفت و موفقیت را رقم بزنند و رویکرد ما استفاده از جوان‎هاست.

وی افزود: به تمام مدیران و معاونان آستان قدس رضوی گفته‌ام تا پایان سال جاری باید سه نفر برای جانشینی خود از میان جوان‌ها معرفی کنند، البته این موضوع به‌معنای جابه‌جایی آن‌ها نیست، اما می‌خواهیم برای هر سمتی جانشینانی جوان و شایسته را داشته باشیم.

تولیت آستان قدس رضوی ضمن استقبال از نقدها و پیشنهادات دانشجویان، بیان نظرات را موجب پیشرفت کار و رفع مشکلات احتمالی دانست و گفت: بنده از برگزاری جلسات منظم دوره‌ای با تشکل‌های دانشجویی استقبال می‌کنم و علاقه‌مند هستم چنین جلساتی به‌صورت منظم برگزار شود، چراکه این جلسات بسیار می‌تواند مفید باشد.

بصیرت؛ رمز موفقیت جامعه اسلامی

مروی با بیان اینکه یک دانشجو و جوان انقلابی باید دارای بصیرت باشد، ابراز کرد: اسلام در طول تاریخ از ناحیه افراد بی‌بصیرت بسیار آسیب دیده است، جنگ صفین یکی از نمونه‌های تاریخی است که در آن نقش بصیرت بسیار تعیین کننده بود و بی‌بصیرتی عده‌ای که در ظاهر مسلمان و شیعه امیرالمؤمنین(ع) بودند، منجر به تولد خوارج و شهادت حضرت علی(ع) شد.

وی گفت: خوارج یهودی، نفوذی یا از کفار نبودند، آن‌ها گروهی از شیعیان حضرت علی(ع) بودند که در صفین علیه معاویه جنگیدند؛ اما به‌سبب عدم بصیرت، امامشان را به شهادت رساندند و در تاریخ جنایات فراوانی را رقم زدند. لذا یکی از مهمترین خصوصیات یک انسان انقلابی بصیرت است تا بتواند دشمن را بشناسد، فریب لبخندهایش را نخورد و از تهدیداتش نهراسد.

ولایت فقیه موجب مصونیت جامعه اسلامی

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با تأکید بر اهمیت جایگاه ولایت فقیه در مصونیت جامعه اسلامی، ابراز کرد: این‌که در برخی مسائل برای جامعه ابهاماتی ایجاد شود کاملاً طبیعی است اما باید یک نقطه اتکا وجود داشته باشد، خوارج به امیرالمؤمنین(ع) اتکا نکردند و با حیله معاویه و سرنیزه رفتن قرآن‌ها دل‌شان لرزید و گمراه شدند.

وی افزود: ما در برخی مباحث و موضع‌گیری‌ها ممکن است دچار ابهام شویم، اما آن تکیه‌گاه مطمئنی که در ابهامات، بزنگاه‌ها و شبهه‌ها باید به آن‌ مراجعه کنیم، امامت و ولایت است، که اگر آن را زیر سؤال بردیم، می‌شویم خوارج.

‌مروی تصریح کرد: در مسائل اخیر برای برخی سؤالاتی پیش آمد، سؤال پرسیدن هیچ ایرادی ندارد، اما باید مراقب بود سؤالات مایه لرزیدن دل و سستی ایمان نشود، اگر سؤالات موجب ایجاد شبهه و موجب آن شود که روی رهبری علامت سؤال بخورد، آنگاه تکیه‌گاه را از دست داده‌ایم و این گمراهی است.

وی اضافه کرد: سؤال پرسیدن ایرادی ندارد اما باید مراقب بود که این نباید باعث گم کردن مسیر شود، اگر ما برخی موضع‌گیری‌ها را متوجه نمی‌شویم دلیلش عدم آگاهی کافی ما نسبت به مسائل است، در دوران امام خمینی(ره) نیز گاهی چنین مواردی بود مانند برخی موضع‌گیری‌هایی که امام راحل در دوران رئیس جمهور اول داشتند و بعدها مشخص شد حق با ایشان است.

‌مروی با اشاره به برخی اتفاقات و وقایع اوایل انقلاب و موضع‌گیری‌های امام راحل، ابراز کرد: در آن دوران گاهی برای برخی از مردم و حتی خواص نسبت به موضع‌گیری‌های حضرت امام(ره) سؤالاتی پیش می‌آمد، اما بعدها مشخص شد موضع‌گیری‌ها و تشخیص‎هایی که امام(ره) داشتند، صحیح بود.

وی با تأکید بر اینکه "باید مراقب بود که سؤالات باعث نشود در پایگاه اصلی و مقام امامت و ولایت دچار تردید شویم"، عنوان کرد: مقام معظم رهبری از هیچ کس نمی‌ترسند و با هیچ کسی نیز رودربایستی ندارند، اما ایشان ملاحظاتی دارند و چیزهایی را می‌بینند و می‌دانند که شاید ما ندانیم.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: تمام اقدامات رهبری کارشناسی‌شده است، شورای امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام شوراهایی هستند که به معظم‌له مشورت می‌دهند، علاوه بر این بسیاری از اساتید دانشگاه، مسئولان سابق و فعلی کشور و کارشناسان و متخصصان در حوزه‌های گوناگون به رهبری معظم مشورت می‌دهند.

وی گفت: گاهی از من سؤال می‌شود که "رهبری در طول روز چند ساعت کار می‌کنند؟"، من در پاسخ به این سؤالات می‌گویم باید پرسید ایشان در طول روز چند ساعت کار نمی‌کنند، ایشان دائماً در حال کار هستند و حتی روزهای جمعه و تعطیلات اغلب مشغول کار هستند.

وی ابراز کرد: هیچ تصمیم رهبری معظم بدون کارشناسی نیست و همه کارشناسی‌شده است، ایشان تجربیات، بینش و افق دیدی دارند که آینده را می‌بینند و ما از آن‌ تجربیات و اطلاعات آگاه نیستیم و افق دید ایشان را نداریم، بنابراین ممکن است گاهی سؤالاتی برایمان پیش بیاید.

وی اظهار کرد: باید مراقب باشیم که پشتوانه رهبری در دل‌هایمان متزلزل نشود که اگر نسبت به این جایگاه متزلزل شدیم، فکر و اندیشه ما جولانگاه شیطان می‌شود.

ارتباط بی‌واسطه با مردم

‌مروی در فراز دیگری از سخنان خود در پاسخ به دغدغه مطرح‌شده از سوی یکی از دانشجویان مبنی بر توجه به حفظ ارتباط تولیت آستان قدس با توده مردم، عنوان کرد: تا امروز تلاشم بر ارتباط نزدیک، بدون واسطه و بدون آلایش با مردم بوده است، لذا تقریباً هر روز بعد از نماز ظهر و عصر در تالار ولایت حرم مطهر رضوی با مردم بدون نوبت و هماهنگی قبلی ملاقات می‌کنم و این جلسات ملاقات مردمی معمولاً تا زمانی که مراجعان باشد ادامه می‌یابد.

وی تصریح کرد: ارتباط با مردم بدون واسطه را وظیفه خود می‌دانم، تلفن گویای 138 و صندوق‌های نظرات و پیشنهادات مستقر در حرم مطهر از دیگر راه‌های ارتباطی است که با مردم دارم و مقید هستم نظرات و پیام‌های مردمی را که در این سامانه تلفنی ثبت و در صندوق‌های حرم مطهر انداخته می‌شود بخوانم، اگرچه بسیاری از نظرات تکراری است اما مقید به خواندن آنها هستم.

وی تأکید کرد: همچنین سعی کرده‌ام ترددم در حرم مطهر در نهایت سادگی باشد تا اگر کسی مطلبی داشت بتواند به‌راحتی مراجعه و مطرح کند، به همراهانم گفته‌ام در حرم مطهر تا حد امکان با فاصله از من حرکت کنند.

از تجربیات و مشورت دیگران استفاده می‌کنیم

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بنای ما در آستان قدس استفاده از تجربیات کارشناسان در بخش‌های مختلف است تا به‌میزان امکان اقدامات و برنامه‌های آستان قدس کارشناسی‌شده باشد، تلاش می‌کنیم در تصمیم‌گیری‌ها از خرد جمعی استفاده کنیم.

وی افزود: از مدیران دوران‌های گذشته در سمت‌ها مجدداً استفاده نخواهیم کرد، چراکه معتقدیم آنها طرح‌ها و خلاقیت‌هایشان را در دوران مسئولیت قبلی استفاده کرده‌اند، اکنون باید از مدیران جدید و جوان‌ها استفاده کرد، اما ممکن است از مدیران موفق گذشته به‌عنوان مشاور و در مقام مشورت استفاده شود.

در قضاوت دوران تولیت فقید منصف باشیم

‌مروی در خصوص برخی انتقادات از دوران گذشته آستان قدس و نسبت‌های اشرافی‌گری که گاهی برخی به‌کار می‌برند، توضیح داد: هیچ کس معصوم نیست و همه گرفتار خطاهای بشری هستم و کسی نمی‌تواند ادعا کند من بدون هیچ خطا و اشتباهی هستم، به مدیریت‌های گذشته نیز انتقاداتی وارد است، اما در قضاوت‌ها باید واقع‌بین باشیم، متأسفانه گاهی در مورد گذشتگان به‌گونه‌ای صحبت می‌شود که گویی در خصوص دوران طاغوت سخن گفته می‌شود.

وی با اشاره به خدمت تولیت فقید آستان قدس رضوی، ابراز کرد: مرحوم آقای طبسی تا پایان عمر در همان خانه طلبگی پیش از انقلاب زندگی کرد، به خانه خود هیچ چیز اضافه نکرد، 37 سال ایشان تولیت بود اما حتی یک ریال حق التولیه برداشت نکرد، در حالی که حق شرعی و قانونی‌اش بود. ایشان بسیار سالم و باسلامت در آستان قدس کار کردند و اکنون اسناد دقت‌های مالی ایشان را ما می‌بینیم که ایشان روی یک ریال هم حساسیت داشتند.

‌مروی با اشاره به پیشرفت‌های آستان قدس رضوی پس از انقلاب اسلامی ابراز کرد: حرم مطهر پس از انقلاب گسترش قابل توجهی یافت و بسیار بر ظرفیت‌های آن افزوده شده، تأسیس کتابخانه‌ها، مراکز فرهنگی و علمی و همین دانشگاه امام رضا(ع) و بسیاری از مراکز دیگر بعد از انقلاب اتفاق افتاده و بسیاری از مکان‌ها با حق التولیه آقای طبسی ساخته شده است اما ایشان هیچ جا تابلو نزد که «من از حق تولیتم این محل را ساختم.»، ما نباید گذشته را به‌طور کلی نفی کنیم.

وی متذکر شد: آقای طبسی یک مبارز انقلابی و زندان‌رفته و شکنجه‌دیده در دوران طاغوت بود و دوستی صمیمی با رهبری معظم از قبل از انقلاب و تا بعد از انقلاب داشت. من به‌عنوان یک طلبه وظیفه خودم می‌دانم حق را بگویم، آقای طبسی بسیار متواضع و باادب و بااخلاق بود، رفتار اطرافیان را نباید به حساب ایشان گذاشت.

انتهای پیام/ش+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon