نگاهی به «شورای نگهبان در آمریکا»/ آمریکایی‌ها چطور انسان‌ها را از حق رأی محروم می‌کنند؟

نگاهی به «شورای نگهبان در آمریکا»/ آمریکایی‌ها چطور انسان‌ها را از حق رأی محروم می‌کنند؟

کتاب «شورای نگهبان در آمریکا» تلاش دارد تا به بررسی قوانین آمریکا و تأثیر آن بر سرنوشت تک‌تک افراد بپردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «شورای نگهبان در آمریکا»، به قلم سید هاشم میرلوحی، به سیستم انتخابات و نظارت بر آن در آمریکا می‌پردازد. نویسنده که بیش از 15 سال در آمریکا زیسته است، با توجه به منابع موجود در خود آمریکا دست به نگارش اثری متفاوت زده است. وی در این اثر به این نکته می‌پردازد که چطور نمایندگان، سناتورها و رئیس جمهور آمریکا انتخاب می‌شوند و رأی‌دهندگان نیز چطور واجد رأی‌دهندگی شمرده می‌شوند؟

میرلوحی در این کتاب توضیح می‌دهد که بندهای مختلف متمم 14 به علاوه دیگر قوانین آمریکا، چنان سخت و محکم است که به راحتی هر فردی را که بر اساس موارد مندرج در این بخش‌ها احراز صلاحیت نشود، از سمت لشکری و کشوری محروم می‌شود. از جمله این قوانین، احراز صلاحیت افراد برای نمایندگی یا ریاست جمهوری است.

در  بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم: «بخش سوم متمم 14 قانون اساسی آمریکا می‌گوید: «هر فردی که سابقه شورش، قیام، یاغی‌گری، گردن‌کشی یا نافرمانی دارد یا به دشمنان آمریکا کمک و یاری رسانده است، یا با آن‌ها مساعدت کرده است و باعث آسایش دشمنان آمریکا شده است(هر چند سابقه خدمت در دولت آمریکا، کنگره و ... داشته باشد)، نه تنها نمی‌تواند رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور، عضو کنگره آمریکا، عضو مجلس قانون‌گذاری ایالات مختلف آمریکا، عضو هیئت انتخاب کننده رئیس جمهور آمریکا شود، یا هرگونه سمت کشوری و لشکری در ایالات متحده یا در هر یک از ایالت‌های آمریکا داشته باشد، بلکه اصلاً حق رأی دادن نیز ندارد»؛ بنابراین بر اساس قوانین محرومیت از حق رأی، در سال 2008 میلادی، تعداد 5،300،000 نفر و در سال 2016 میلادی، نزدیک به 6،100،000 از شهروندان آمریکایی از رأی دادن محروم بوده‌اند.

کتاب و ادبیات ,

تقریباً یک ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 میلادی، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که «از هر 40  نفر آمریکایی، یک نفر از رأی دادن در ماه نوامبر 2016 محروم است» ... براساس قانون اسمیت ... که در سال 1940 میلادی وضع شد، حمایت از سرنگونی دولت یا تبلیغ برای آن، براندازیِ خشن دولت، و راه‌اندازی یا وابسته بودن به هر گروه و سازمانی که وفادار و حامی سرنگونی یا براندازیِ خشن دولت است، یک «جرم جنایی» محسوب می‌شود. حتی دادگاه با استناد به قانون مزبور، تحت عنوان تبلیغاتِ باورهای سیاسی ممنوعه بعضی از افراد آمریکایی را روانه زندان کرد.

نشر معارف کتاب حاضر را به قیمت 10 هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار داده است. علاقه‌مندان برای تهیه این اثر می‌توانند به پایگاه نشر معارف به این نشانی مراجعه کنند.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران