یک دستور برای مهارت‌گرایی به جای مدرک‌گرایی

یک دستور برای مهارت‌گرایی به جای مدرک‌گرایی

دستور رئیس جمهوری در خصوص استانداردسازی و ارتقای آموزش های مهارتی به سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

 به  گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدرک‌گرایی یکی از آفات بزرگ در کشور است که نه تنها برای نظام آموزشی بلکه برای کل جامعه یک آسیب جدی محسوب می‌شود. مطابق آمارها بیش از 40 درصد جمعیت بیکار کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند و این پیامد تب مدرک‌گرایی در جامعه است که به شکل بیماری مزمن خانواده‌های ایرانی را درگیر کرده است.

جوانان بیکار به دنبال گرفتن مدرک امید به این دارند که با داشتن کاغذی مبنی بر گذراندن دوره تکمیلی وارد بازار کار و به خصوص پشت میز نشینی شوند.

به دنبال مکاتبه "محمد شریعتمداری" ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رئیس جمهور در خصوص پیش بینی جایگاهی برای گواهینامه مهارتی و صلاحیت شغلی در نظام استخدامی کشور به منظور تحقق مهارت گرائی به جای مدرگ گرائی و در نتیجه افزایش کیفیت تولیدات و خدمات و کاهش نرخ بیکاری در کشور، دستور رئیس جمهور با موضوع استانداردسازی و ارتقای آموزش های مهارتی به سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

گفتنی است در نامه شریعتمداری به رئیس جمهوری آمده است : در نظام استخدامی کشور جایگاهی برای گواهینامه های مهارتی و صلاحیت شغلی پیش بینی نشده و همواره مبنای در نظر گرفته شده در حقوق و دستمزد مستخدمین در بخش های دولتی و خصوصی ، مدارک صادر شده در نظام آموزش متوسطه و عالی است.

به عبارت دیگر به گواهینامه های مهارتی و صلاحیت شغلی بهایی داده نمی شود و همین امر یکی از دلایل سوق جوانان و نیروی کار کشور به مدرک گرائی است. لذا لازمه تحقق منویات حضرت عالی بر مهارت گرائی به جای مدرک گرائی ، مستلزم رفع این نقیصه در نظام استخدامی کشور است.

 شایان ذکر است پی نوشت رئیس  جمهور به شرح زیر است:

«مسأله حائز اهمیت است. بررسی فوری وگزارش شود. در برخی از مشاغل، گواهی نامه مهارت باید ارزش بالاتری نسبت به مدارک آموزشی داشته باشد.»

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon