پیشنهاد آموزش زبان چینی و عربی به شکل متفاوت در مدارس

پیشنهاد آموزش زبان چینی و عربی به شکل متفاوت در مدارس

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه پژوهش‌های ما باید مدرسه‌محور باشد و به پژوهش‌های مدرسه‌ای نیاز داریم، گفت: پیشنهاد دادیم دو زبان چینی و عربی در کنار زبان‌های دیگر البته به شکلی متفاوت در مدارس آموزش داده شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام علی ذوعلم در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش اظهار‌کرد: تحول اساسی در آموزش و پرورش بدون گره خوردن به پژوهش امکان‌پذیر نیست، هفته پژوهش در آموزش و پرورش چند جنبه دارد نخست اینکه تلاش‌های پژوهشگران، معلمان و دانش‌آموزان در عرصه پژوهش اطلاع‌رسانی می‌شود همچنین نگاه کلان به جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش و کاستی‌های آن انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته پژوهش در آموزش و پرورش "پژوهش، خلاقیت و زندگی است"، افزود: بدون تقویت عنصر خلاقیت، پویایی فکری و تقویت عقلانیت و تفکر در فرایند یاددهی و یادگیری به تحول نمی‌رسیم و امروز عنصر خلاقیت در برنامه درسی و در تعاملات بین معلمان و دانش‌آموزان  در سطح مدرسه و کل آموزش و پرورش به حد کافی مورد توجه قرار نگرفته است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: برنامه درسی فعلی و کتاب‌های درسی چقدر با نیازهای واقعی دانش‌آموزان پیوند برقرار کرده است و ما هم به این نقص اذعان و توجه داریم.

ذوعلم بیان‌کرد: یکی از مهم‌ترین کمبودهای ما زیرساختی و تشکیلاتی است و خوشبختانه اصلاحاتی در سازمان پژوهش در حال انجام است که بتوانیم مقوله پژوهش و استانداردسازی را از مقوله تولید بسته‌های یادگیری جدا کنیم تا تولید بسته‌های یادگیری در یک نگاه مشارکتی به جامعه عرضه شود و از آن طرف نقد و بررسی و پاسخگویی برنامه درسی خیلی شفاف‌تر انجام شود.

به پژوهش‌های مدرسهمحور نیاز داریم

وی ادامه داد: گاهی پژوهش‌های ما فقط ابزاری برای پژوهشگر است که بتواند ارتقایی پیدا کند در حالی که پژوهش‌های ما باید مدرسه‌محور باشد و به پژوهش‌های مدرسه‌ای نیاز داریم که بتواند چالش‌ها و مسائل مدرسه ما را شناسایی کند و راهکارهای واقع‌بینانه و قابل تحقق ارائه دهد.

ذوعلم با بیان اینکه کمبود اعتبارات پژوهشی داریم، اظهار‌ کرد: در حال حاضر فصل بودجه است و درخواست کردیم افزایش اعتبارات داشته باشیم می‌دانیم کشور در مضیقه است اما تقویت اعتبارات پژوهشی آموزش و پرورش، سرمایه‌گذاری برای آینده است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های نظری ما در امر پژوهش در آموزش و پرورش این است که هنوز مبانی نظری تحولی ما به عنوان مفروضات و پیش‌فرض‌ها و پارادایم اندیشه‌ای در پژوهش‌های ما آنچنان که باید ورود نکرده است؛ در حقیقت بسیاری از پژوهش‌ها بر اساس نگاه‌ها و مبانی غربی و سکولاریستی انجام می‌شود که چالش جدی ایجاد می‌کند ولی باید پژوهش‌های ما بر اساس اسناد تحولی باشد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در خصوص انحصارزدایی از زبان انگلیسی در مدارس، اظهار‌کرد: کاری که انجام می‌دهیم استقرار 11 حوزه تربیت و یادگیری است و 3 حوزه آن، یعنی حوزه تربیت و یادگیری زبان‌های خارجه، حوزه تربیت و یادگیری زبان فارسی و حوزه قرآن و عربی و معارف اسلامی با زبان مرتبط است و دنبال متناسب‌سازی محتوای برنامه درسی با نیاز و ظرفیت‌های دانش‌آموزی هستیم. یک پیشنهاد هم ارائه دادیم که دو زبان چینی و عربی به فهرست زبان‌های مجاز برای آموزش اضافه شود که وزیر آموزش و پرورش به شورای عالی آموزش و پرورش جهت بررسی ارجاع داده است؛ مطالبه نمایندگان مجلس، افزایش کیفیت و از انحصار زبان انگلیسی خارجی شویم.

وی بیان‌کرد: در انتخاب معلمان به افرادی که نگاه پژوهشی داشته باشند باید توجه شود و فرایند یاددهی و یادگیری در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی پژوهش محور باشد تا تعلیم و تربیت اثرگذار رخ دهد، ده‌ها هزار نفر از معلمان از بین 700 هزار نیرو، از اول دبستان تا پایه دوازدهم پژوهش محور کار می‌کنند اما پژوهش سراهای دانش‌آموزی فاقد بودجه و تشکیلات مشخص است که باید به آن توجه ویژه کرد و سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش نیاز به جهش جدی دارد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش سعی می‌کنند از ظرفیت پژوهشی حوزه‌ها استفاده کنند و در تهران منطقه 11 با دانشگاه شریف ارتباط پژوهشی خوبی دارند و اقدامات جالب زیرپوست آموزش و پرورش انجام می‌شود که بیشتر ابتکاری است.

حجت‌الاسلام ذوعلم درباره پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: پژوهشگاه همچنان خواهد بود و باید به تقویت اعضای هیئت علمی و افزایش بودجه باید بپردازد همچنین حضور جدی در سطح استان‌ها برای امر پژوهش داشته باشند تا انتظارات مختلف تامین شود، الان پژوهشگاه مستقل است به ویژه در امر پژوهشی و به غیر از فرایند علمی نیز موضوع دیگری وجود ندارد.

وی افزود: برخی فکر می‌کردند اگر پژوهشگاه وابسته به وزیر باشد اوضاع بهتر است اما عده‌ای از دوستان پژوهشگاه این نظر را ندارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon